Бебчо рита силно в мама и й казва: "ЯНУАРИ вече ще сме двама!"

• 12 467
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
ivonska, супер е! И ние искаме нещо такова - гледахме подобна в Хиполенд, но забравих каква марка беше... май Чиполино

# 181
  • София
Ивонска, отговарям ти тук, защото не се чувствам "капацитет" да давам мнения в пазарския форум.

Аз когато забременях, нямах реална представа нито за нещата, нито за тяхното качество, нито доколко са удобни. За това поетапно обиколих доста магазини и навсякъде исках да пипна, да видя, да пробвам. Така придобих представа за нещата и цените им. Същото е и с количката. Огледай я дали ти изглежда стабилна, гумите колко са големи, механизмът за монтаж и демонтаж на кошчето дали е достатъчно сигурен. Ще ти влиза ли в багажника, колко е тежка и имаш ли да изкачваш стълби. Ти си ги знаеш тия работи, те трябва да те водят. Мен количката ме кефи, но едно е снимка в нета, друго е да я пипнеш на място. Даже съм си харесала подобна в Хиполенд, ама водих и татито да си каже тежката дума и да я огледа с критично-техническия си поглед.
Един съвет от мен - не я купувай още, изчакай месец-два поне, за да не й тече гаранцията от сега. Ти си знаеш, естествено, но аз така разсъждавам. Дано в пазарския форум ти отговорят мами, които са ползвали точно такава количка и могат да споделят инфо от първа ръка.

Успех!  Heart Eyes

# 182
  • София; Дружбето
Само да споделя, че от пипане, както се изрази Ним, съм останала с впечатление, че големите гуми са по-стабилни, особено за зимно време. Така че най-добре е да отидеш да я пипнеш и бутнеш, иначе на снимката изглежда много яко Grinning НО това още не значи , че ще ти хареса "на живо". Такам, изказах са, отивам да си гледам филма

# 183
  • В офиса
Ивонска, за количката имам известни резерви дали ще е удобна за малко зимно бебе, защото няма допълнителен кош. Покривалото не знам колко добра работа ще може да върши. Докато кошът защитава бебето отвсякъде и е много удобен при лошо време. Когато ние с Цвета махнахме коша и минахме на седалката (беше някъде на 6м. и пролетно време), въпреки че също имаше легнало положение, непрекъснато имах чувство, че не й е твърде удобно да спи и че ще я изтърся някъде по пътя.
Също и малките гуми не знам колко са удачни по нашите разбити улици.

Огледай амортисьорите, друса ли, лесно ли маневрира, самата тя колко е тежка, дамаската как е, колко лесно се сгъва и (много важно) има ли вероятност да се сгъне сама. Това последното е почти невъзможно (все пак за Чико говорим Simple Smile, но се сещам за няколко бебета, летели от количките си, само защото са решили ей така да се сгънат.

Иначе това че има и столче е страшно удобно. Понякога бебетата (3-6м.) въобще не искат да стоят в количката, защото им ограничава видимостта, а като закрепиш столчето на количката, детето изведнъж се кротва. Хем му е интересно да си зяпа, хем не си натоварва гръбчето.
Цената също е много примамлива.
Така че претегли + и - и си реши какво ще ти е удобно на теб.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 11:43 от Тинкърбел

# 184
  • София
Цвета, абе я ме светни сега бате Бойко като е затворил Мадрид, трамваи 20 и 22 вървят ли и до къде? Защото ако не вървят, аз просто 1 месец четвъртъците на училище ще ги пропускам, защото физически няма как да стигна до там.  ooooh! А и си представям какви са задръствания! Опитахме татито да ме кара, но за да успее да се върне после навреме на работа той, трябва да ме остави на мястото към 8-8 и нещо, че да смогне до 9 в задръстванията. А аз трябва да вися повече от час, пък и е хладно вече  ooooh!

# 185
  • София; Дружбето
20 върви само в Дружба, а 22 до младежкия театър, тоест на спирката след халите върти Simple SmileТа към училището може да се предвижиш с 213, 214 или 305 от Лъвов мост и малка 5 минутна разходка до Кракра Simple Smile Аз поне така процедирам сега. Я се пребройте за утре девойки да знам ако цъфна по-рано колко места да пазя, че за да се добера на време трябва да излизам доста рано. Другият вариант е пак да се появя към 10 Simple Smile

# 186
Здравейте  Simple Smile
   Най-сетне в къщи - за мое съжаление изкарах 4 дена в болницата  Sick Sick Sick
Толкова съм стресирана в момента, че чак не мога да повярвам, че съм си у нас!!!
    В неделя през ноща, към 23 часа, точно вдясно от пъпа започнаха някакви нечовешки болки! Не можех да дишам, всяко движение ми причиняваше зверски страдания! Пих Магнерич, Ношпа, Папаверин - файда - йок! И айде в родилното посред нощ! Ама аз като пълен кретен отидох само с дамска чанта, откъде да знам, че ще ме приемат  newsm78 Появи се една сънена, сърдита акушерка, скара ми се, че не си нося кръвната група и изследванията, 10 минути мърмори как можело баш сега да ме заболи, как сега посред нощите трябвало кръв да ми взема, как трябвало да търси дежурния доктор! Абе ужас! А мен си ме боли ли, боли!!! И говори с една такава ирония - все едно се преструвам!!!
  След около 30 мин. се появи дежурния, провери ме за разкритие, ама ме бръкна все едно бърка в бездънна яма - страшно грубо! В крайна сметка заключи, че имам много силни контракции, болезнена матка и скъсяване на шийката, но нямам разкритие! Включиха ме на системи и не че претендирам за нещо, ама ме сложиха в една стая, пълна с моми от една по-специална етническа група  #Crazy На сутринта разбрах, че дори не говорят български и бяха на около 15 години повечето  newsm78! На сутринта ме преместиха в друга стая, с още само 2 момичета.
Надупчиха ми дупето с инжекции Ношпа, два дена бях на системи и на много хапове! Поне едно хубаво нещо, което доста болеше обаче - изчистиха ми гадните гъбички и сега са доста по-малко. Сега ще ги доубивам със сода!
     Нагледах се  и се наслушах на толкова неща, че ако ми се наложи да вляза пак ще откача!
    Една "баня"и една тоалетна за около 25 момичета, няма топла вода, акушерките и санитарките - изключително груби(с мнооого малко изключения), вечер - я има, я няма дежурен лекар!!! В отделението с родилките разбрах, че са по-мили и по-загрижени, но в патологията, гледаха на нас като на някакви безмозъчни! А да -  свижданията са абсолютно табу!
   Супер се стресирах, честно ви казвам! Незнам как е в София и в другите градове, ама тука е под всякаква критика! А да - не могат да ми дадат болничен, трябвало да стоя още два дена!!!!!! Абе ало, вие луди ли сте!!!!
   И днес ме изписаха - добре сме, било нещо моментно, бебето се развива напълно нормално, ама милото явно и то бая се беше стресирало, та едвам ме подритваше тия дни!
   Може би защото за пръв път лежа в болница, та затова се шокирах толкова! Искрено се надявам на никоя от нас да не се наложи да лежи дори и един ден! Всичко да мине нормално до края и никоя да няма такива преживявания!
   Много дълго стана, ама не мога да се стърпя, ще прощавате!
   Сега с нетърпение си лягам окъпана в чистите чаршафи и на чистата възглавничка и заспивам Simple Smile До скоро момичета  Hug

# 187
  • София; Дружбето
Дам , самото лежане в болница е стресиращо, а  да не говорим че нечовешкото държание в някои болници може да те докара со лудост, от опит го знам. Мног се радва, че всичко е ок Ели, почивай си, мисли само хубави неща. А болничен трябва да ти дадат след като си лежала в болница и си го искай, да не се правят на луди много много. Минималният срок за престой е 2 дена, така че нямат никакво законно право да ти го отказват. Ма и то за тия работи ти трябват нерви, та аз лично предпочитам да си взимам отпуска де Crazy
И дано на никоя от  нас не и се налага да влиза в тия заведения преди 9 -я месец.  Hug

# 188
Eleonora_Petrova,честито завръщане в къщи!Дано да не се повтаря при теб нищо подобно!Дано и на другите да не им се случва!
  Поне разбра ли каква беше причината на възникналия проблем при тебе?Може би стрес?Или взимане на някакви лекарства или още нещо?Или стана от нищо?
  Как ще се пазиш нататък за да не ти се повтори историята?

# 189
  • София
Елеонора, съжалявам, че ти се е случило всичко това! Важното е, че бебето и ти сте добре и у дома.  Hug Изкъпи се, почини си и се опитай да не мислиш за това сега, колкото и да е трудно. Надявам се, че няма да ти се налага да ходиш в болницата повече, освен да родиш!  Heart Eyes

# 190
ejkajujka - ами никой не разбра от какво ми е станало. Питаха - пушила ли си днес - не, пила ли си кафе - не, вдигала ли си тежко - не, секс - не! И доктора каза - тогава явно е без видима причина!
Как да се пазя - незнам, казаха да си почивам, да пия една камара хапове и така.

Относно болничния - понеже не ми се разправяше, а и не исках да стоя нито миг повече там, наблюдаващия ми гинеколог ще ми даде, аз говорих с него.

Ним - знаеш ли какво ми каза същата тая акушерка дето ме прие - днес беше на смяна и ми вика - "Ами ти къде, нещо почерпила ли си, че ще си ходиш"!!!!! И вика - " Другия път като дойдеш да почерпиш"! И аз казах - "Дано другия път да е чак януари" и оная - " Абе ще видим"!!! Казвам ви, абсолютна простотия! Ще я черпя аз нея, че излизам или влизам в болницата, тая на кой свят живее!!! Загубена работа!

В крайна сметка, това преживяване ми помогна да направя избор къде ще раждам и в никакъв случай няма да е в родилното!

# 191
Елеонора, мличка и аз съм от Русе и направо ми иде да избягам, като си помисля, че трябва да родя в АГ- Русе. Мен ако ме питаш, ще си стегна багажчето, и отивам в Тутракан, ама... още малко остава... да ми прикипи съвсем!!!
АГ - Русе, те на това болница ли му викат??? Една тоалетна за 25 човека! Да не би да е казарма?! И няма топла вода, казваш  smile3516, как ще изкарам 5 дни там  smile3511?! От сега ме побиват тръпки! 

# 192
Ели, хубаво е че вече си ОК и си си в къщи. Дано повече не ти се налага да влизаш ... поне до януари.
Аз изживях същия ужас като теб, само че преди около 2 месеца, така че напълно те разбирам. На мен също не можаха да ми кажат от какво са контракциите, при положение че нито бях вдигала тежко, нито пък пях се презорила по какъвто и да е начин. Само ми казаха ... чувствителна матка и от това.  ooooh! А с цел да не се случва повече ми изписаха 1 торба хапове и казаха МНОГО да лежа.
Дано устискаме до януари  smile3503
А да не забравя: акушерката за какво да я черпиш - за отношението ли? newsm12

# 193
Незнам nadin_06 - просто все си мислех, че работата е зле, ама то е под всякаква критика. Не съм някаква принцеса като Лилето от ВВ 3  Simple Smile, ама се отвратих завинаги! Бррр, дано наистина устискаме   Simple Smile
А акушерките знам ли и аз - такива нахалитети не бях виждала. Айде санитарките че си просят добре, все пак жените и те бяха повечето ромки, ама акушерките и те така нагло да си искат - не бях очаквала!

Иначе за завеждащата на патологията не мога да кажа нищо лошо - хареса ми жената, който е от Русе може да я знае - д-р Минчева! Мила е и се държи добре, както трябва всички да се държат, но уви!

# 194
Другия път върви в частната клиника - вече работят със  здравната каса. То в АГ като в средновековието - вместо да се успокоиш се стресираш. Приятелката ми лежа в частната като беше в 7 месец и не плати за престоя- трябва да питаш.

Общи условия

Активация на акаунт