Бебчо рита силно в мама и й казва: "ЯНУАРИ вече ще сме двама!"

• 12 467
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Малеее какви са тия истории бе Ели? Ти все попадаш на скапани мед. лица - първо онзи "доктор", а сега и тези акушерки. По-добре бързо се възтановявай(психически) от преживяното и ако причината за това, което е станало е чуствителна матка, то тогава си почивай повече. Дано повече не ти се случва.
Ивонска, според мен седалката на количката е супер необходима и практича. притесняват ме обаче и мен колелата. Моята количка също нямаше зимен кош, само покривало, но гумите и бяха доста по-големи. Та това е единственото нещо, според мен, за което трябва да се замислиш.

# 196
Явно това акушерките са си безмозъчни същества по принцип. И аз лежах на два пъти в болницата и там има изключително мързеливи представителки на професията. Шефа на АГО-то (който ме следи) е сложил във всяка стая тетрадка за оплаквания и похвали, и това втория път като лежах. Ако беше първия, щях да пииишааа. smile3523 Една женица милата я бяха приели посред нощ с кървене, сложили я на система, метнали и една подлога и до сутринта никой не минал да я види - тече ли и системата, пишкала ли е. Нито санитарка, нито акушерки - никой. Жената беше ходила 3 пъти в тази подлога и на четвъртия път заплакала и събудила останалите в стаята да извикат някой. Щяла да пише в книгата за оплаквания, овикала едно хубаво дежурната акушерка, а онази казала - "ама ние имахме 6 раждания, кога да дойда да те видя?". След това тази жена я обикаляха като царче, а старшата само гледаше дали е писано в книгата.
Поне не съм ги чула да казват нещо за почерпки, но а си отвори устата някоя, а съм я #Cussing out #2gunfire
Имаше пък една дето на всички в стаята (4) като биеше инжекциите ни болеше яко.
Срещат се и добри акушерки, но за съжаление не са постоянно на смяна.
Та така, Ели, оправяй се и да не ти се налага тая да я черпиш никога. Wink

# 197
  • София
Виж, поне мога да похваля акушерките в Патологията на Тина Киркова в София. Че са дръпнати - дръпнати са, някои повече, други по-малко. Но не дежурят едновременно и в родилното и всъщност май не съм чула да се оплачат от тях, освен че не са много любезни - следяха си системите и подлогите и обгрижваха тежките случаи редом със санитарките. А инжекциите Но Шпа и Папаверин си болят, както и да ти ги слагат. Просто самото вещество влиза болезнено, а после се и подува мястото при по-продължително третиране, та няма как. На мен в Патологията една сестра се учеше - 5 минути се въртя, слага ги особено бавно, накрая дойде старшата да й се скара, че не съм била на курорт и я чакали още 30 жени за инжекции и с това темпо щяла да да им ги слага до довечера. Това беше и най-грубото нещо, което съм чула, ама не ми направи особено впечатление.
Накрая като си тръгвах, ми връчиха епикризата и ме пуснаха. Никой не обели и дума за плащане през цялото време. Също така деляха момичетата по етнически признак. Не че нещо, де, ама беше факт. Дано и в родилното да са такива.

Но това, което пишете за другите градове, чак ме потриса! А кофтито е, че в такъв момент си толкова притеснен и стресиран от всичко, че хич и не ти иде през ум да си търсиш правата и да се оплакваш и т.н. А може би трябва... То е ясно, че в болница не може да е хубаво. Ама все пак човешко отношение си трябва!

# 198
  • София; Дружбето
И аз като лежах в Шейново не мога да се оплача от лошо отнопение. Алушерките бяха много внимателни, минаваха да питат как сме през деня, усмихнати едни. АМа може би защото все пак там е платено newsm78  Но примерно в Майчин дом като бях 3 дена никой не ми обърна внимание. Лежах уж за задържане тогава, а нито едно хапче не ми дадоха, въпреки че бяха изписали някаква рецепта. Тогава се стигна и до лоши последствия, за това препоръчвам който може да си плаща да си плати, поне ще знае, че ще се погрижат за него. ТОва е положението по бг болниците, колкото и да не ни се иска. И навсякъде е така. УИффф ай стига, че мога си пиша цял ден

# 199
Eli много неприятно преживяване. Дано на никой не му се случва и спокойно да си изкараме бременностите до януари. Преди 2 дни и аз бях тръгнала към тина киркова посред нощт. Много силно ме болеше лявата част на корема и кръста. От 3 до 5 през нощта съм пъшкала и охкала. ooooh!
Търпях до 5 защото ме болеше само едната част а не целия корем. Пих нош-па и магнерот и всичко изчезна като че ли изведъж. Но много се уплашихме с мъжа ми.
Вчера понапазарувахме с бъдещия татко. Нямах време да снимам всичко, но ще кача и другите неща по нататък. Поздрави и леко бременеене.

# 200
  • София
И аз като лежах в Шейново не мога да се оплача от лошо отнопение. Алушерките бяха много внимателни, минаваха да питат как сме през деня, усмихнати едни. АМа може би защото все пак там е платено ...

Как така е платено?  newsm78 За какво си си плащала? Единственото нещо, което съм си купувала (носеха ми го отвън, не съм давала пари на ръка на лекар или сестра), беше Прегнилът. Не влизал в пътеката на Здравната каса и не можели да ми го дават безплатно.

Ти чак ме хвърли в музиката!  ooooh! И какво си си плащала в Шейново?  #Cussing out Баси! В тая държава вече и в болница не можеш да влезеш, ако нямаш пари и връзки! И ако нямаш възможност - какво? Да мреш ли? Нямам думи просто!

# 201
Е да, Ним, те Папаверина и Но Шпа-то си болят доста, но някои от акушерките ги бият бавничко и внимателно, на части, питайки Боли ли? - вярвай ми като посвикнах не ме и боляло. А повечето - прас иглата doctor, излезнат ти свитки от очите, а течността вкарват за части от секундата - иди си разтривай задника после. В нашето АГО вече ги знам всичките кой как бие инжекциите. И само като видя кой е на смяна ми е ясно какво ще изпитам. Има една особено гадна (иначе е усмихната и скромна). Последният път като лежах, само като се мернеше по коридора и всички в стаята викаха: Ооооооооо неееее!!! #Crazy Явно си е въпрос на умения.

# 202
  • ville de Quebec
ivonska, ще си дам мнението за количиката тук, а ако намеря другата тема, ще пиша и в нея.
Аз мисля, че количката е супер. Ние имаме на Чико Pick up, тя е почти същата като тази от снимката. Първо за колелата, противно на всички досега изказани мнения, аз мисля, че този тип колела са най-удобните. Две зими сме изкарали с тях и си вървят в снега супер добре, много са маневрени и количката е супер лесна и лека за управление. Големите гуми само на пръв поглед са по-стабилни, от наблюдения по други майки, намирам, че са сташно трудни за управление, може би най-вече защото не се въртят отпред и са по-тежки някакси, ако се въртят сигурно няма да е така. За коша, като кош, мисля, че си е достатъчно дебел за зимата, пак казвам, че сме изкарали с нея 2 зими и съм нямала никакъв проблем, много добре предпазва и от вятър. Друго невероятно предимство е големият кош отдолу за багажа, леле колко багаж и пренесла нашата количка.... Laughing.
Всъщност, единственият недостатък намирам, че не можеш да си гледаш бебето, че бебето не е срещу теб, което си е важно, докато е малко особено, защото и то като те вижда е по-спокойно. Незнам на тази от снимката дали дръжката се върти, ако се върти, значи е идеалната за мен количка Laughing

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 17:53 от dalala

# 203
  • София; Дружбето
Ним плащам си женската консултация и като ме приеха първо ми прегледаха картона Simple Smile Та в този смисъл казвам , че се плаща. Прегнила си го купих, единствено папаверина - инжекциите ми бяха безплатни. Другите хапове като утрогестан, но-шпа хапове и т.н. си ги купих също Mr. Green Само храната и леглото ми се водеха безплатни. Те приемат там и без да си записан в женската с направление от личния, но тогава отношението е малко по- различно, не като в майчин дом, но все пак различно Whistling

# 204
  • ville de Quebec
Ели, и аз много съжалявам за всичко случило ти се.... Има, обаче и една позитивна страна - сега знаеш какво да избереш и какво да очакваш, живот и здраве, януари като отидеш да раждаш- което все пак е добре, защото ще си по-подготвена психически.

# 205
Леллеееее,като ви чета и тръпки ме побиват  Weary Дано не дава Господ да влизаме в болница преди раждането,че май и тука сестрите са "прас-прус"  doctor ЕЛИ искрено се радвам,че вече си добре и дано няма повече непредвидени посещения при мед.лица   costumed050 Моя док. ми смяташе майчинството-чаккк от 20 ноември  smile3518 не мисе работи вече  badcomp-изморявам се бързо,а и постоянно ми се спи  newsm46  
Днес си купих дънки за бременни от ТСМ -само за  8 лева. yesyes  И едно безшевно боди,което сигурно ще ми става до края на деветия  sohappy като докарат още цветове ще си купя още,става студено вече Nature Snowman   а трябва да топлим бебо...
Дано всичко най-лошо е минало за всички нас и отсега само спокойствие да съпътства бременността ни   preggo   и живи и здрави да си дочакаме бебоците  newsm32

# 206
Другия път върви в частната клиника - вече работят със  здравната каса. То в АГ като в средновековието - вместо да се успокоиш се стресираш. Приятелката ми лежа в частната като беше в 7 месец и не плати за престоя- трябва да питаш.

Ако не дай си боже има друг път ще отида там. Просто твърде късно разбрах, че и там приемат по тези пътеки и работят с касата.

# 207
Ивонска, аз си бях харесала подобна количка на Чико, но модел 3 в 1 със зимен кош. Колелата са доста маневрени, като цяло е добра. Аз като видях Макси коси Бъз съм решила, че това е моята количка. Така че, огледай и други модели и марки, както казват ръка да пипне и ще решиш. Аз съм разгледала почти всички модели и фирми и добре, че не се спрях на първата, защото щях да се ядосвам. Ето тази съм харесала, независимо, че е с 3 колела е много стабилна. Цвета на живо е уникален, променя се на светлината, тук изглежда тъмен.

Утре не ме чакайте, ще ходя при д-р Мазнейкова на преглед. Дано всичко с бебчо е наред. Като се върна ще докладвам.

# 208
Дано наистина не ни се налага да лежим по болници,че като знам и в Шумен какво е положението и отношението направо тръпки ме побиват!!!
А иначе да се похваля:ще си имаме момче!!! newsm44Най сетне реши да се покаже мъника!!1
Много сме щастливи!!!!Само не знам име как ще измислим!!Обиколихме сайтовете с имена,обаче никое не ни грабва!!!
Ще се видим в чудо!!!! newsm12

# 209
Дано наистина не ни се налага да лежим по болници,че като знам и в Шумен какво е положението и отношението направо тръпки ме побиват!!!
А иначе да се похваля:ще си имаме момче!!! newsm44Най сетне реши да се покаже мъника!!1
Много сме щастливи!!!!Само не знам име как ще измислим!!Обиколихме сайтовете с имена,обаче никое не ни грабва!!!
Ще се видим в чудо!!!! newsm12

Честит МЪЖbouquet  Трябват кавалери за нашите дами Embarassed А за името има време ще ви хрумне нещо изневиделица  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт