Модни консултации - 53

• 46 636
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Подметки чистя с Cif или с магическата гъба. До скоро имах мръсно бели велурени обувки, които също чистех с магическата гъба и години наред седяха като нови. Казвам до скоро тъй като ги подарих на щерката на една приятелка и като ги видях след седмица не можах да ги позная Stuck Out Tongue Winking Eye . Всичките ми обувки са много запазени и ужасно мразя захабени и неподдържани обувки.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 22:58 от G.Savova

# 481
Явно не ходите достатъчно пеша из по- прашни пътища- както и да чистя, платнената  част отвътре се зацапва и захабява и не става само с мокра кърпичка.
Има и друго- един върти 5 чифта обувки, друг- 50, които вероятно от две обувания на сезон нямат нужда от пералня.
Цветът също е от значение, аз харесвам светли спортни обувки.

# 482
  • Street of Dreams
Всички маратонки и кецове пера в пералнята, на макс центрофуга. Найковете ми (едт.кожа) например са претърпели поне 15-20 пранета. Слагала съм ги и в белина. Нищо им няма, както и на кожените якета. Не им треперя изобщо.

ММ си пере маратонките за тичане всеки ден заедно с дрехите. Неговите са от плат, май Адидас или Ейсикс.

# 483
Явно не ходите достатъчно пеша из по- прашни пътища- както и да чистя, платнената  част отвътре се зацапва и захабява и не става само с мокра кърпичка.
Има и друго- един върти 5 чифта обувки, друг- 50, които вероятно от две обувания на сезон нямат нужда от пералня.
Цветът също е от значение, аз харесвам светли спортни обувки.

Аз ходя много пеша. Също нося предимно светли обувки. Знам за какво говориш.
И пера маратонки в пералня, макар и не често. Пране и почистване на ръка не дава толкова добър резултат. Синтетика не нося, само кожа. Това, което е синтетика, не го наричам "кожа", защото не е. На 30 гр. пера, от много години. Имам програма за деликатно пране без центрофуга, но ползвам и обикновена програма, с такава. Нищо им няма, освен че стават наистина чисти.

# 484
Маратонки с черни подметки не пера в пералня, тях на мивката ги оправям.Но останалите светли пускам. Когато се замърсят ги чистя на ръка, но след известно време почват до изглеждат захабени, след пералня са по- добре.

# 485
А как поддържате бели кецове от плат? Пробвах да ги пера на ръка, пробвах и в пералня и в двата случая се получават бледо жълти петна по плата (суша ги на сянка в хоризонтално положение).

# 486
Найкове с камери прал ли е някой в пералня?Само тях не смея.

# 487
А как поддържате бели кецове от плат? Пробвах да ги пера на ръка, пробвах и в пералня и в двата случая се получават бледо жълти петна по плата (суша ги на сянка в хоризонтално положение).
Има си тактика, преди да я науча изхвърлих поне 3 чифта. Пускам в пералнята, 1200 оборота центрофуга. Вадя ги, пъхам в тях плътно памучни стари тениски и попивам пак с тениска водата отгоре. След половин час вадя тениските и слагам сухи. Суша вътре хоризонтално. Откакто ги пера така няма жълти петна.

# 488
  • Австрия
Подметката не е гладка, а като зърнеста и ми се замърсява много грозно, особено на петата, че набивам пети като ходя. С мокра кърпа не ми се получава, а и искам да ги пера и отвътре, не само стелката.

Да, знам.

Само че години наред предпочитам обувки от естествена кожа именно, защото с тях свеждам грижите до минимум - влажна кърпичка.

Скрит текст:
Забърсвам веднага, като се прибера. Е, специално тези reebok не са ми от най-удобните и на разстояние повече от 5 км не обувам.

Потребност да пера обувки изпитвам само, ако са платненки, каквито имам 2-3 чифта.. Е, и да, почти всеки път след обуването платнените маратонки на синчето, но той е в етапа на 'малък мърльо' и няма начин.
Нашите, с които тичаме - не пера и няма да го правя и занапред. Имаме средно по 4-5 чифта и според обстоятелствата ги въртим. Самите производители  указват да се дава почивка за спортните обувки от ден между бяганията. На определен километраж дори да изглеждат добре, задължително се сменят с нови.

пп. Не знам каква би била ситуацията, ако вкъщи имахме някакъв проблем с краката/стъпалата - потене, мирис и пр. Сигурно щях да пера.

Като се замисля, вероятно е да имам 50 чифта обувки, но за ходенето пеша - мини-минимумът на ден е поне 6 км. по обикновени градски улици. Забърсването на обувките след прибиране е автоматично и веднага със събуването. Мисля, че ми е достатъчно.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:26 от DimS.

# 489
Тия Reebok са много готини, ама не ги намирам. Някой може ли да пусне линк, ако му е подръка.

# 490
  • Австрия
Моите са купени 2018 от amazon, бяха на много изгодна цена, а аз търсех златисти заради раницата ми.
И тук, например.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 11:01 от DimS.

# 491
Аз нямам такава потребност маратонките ми да изглеждат като нови. Даже белите кецове ми е терсене като са нови, с нетърпение чакам да улегнат и да изглеждат носени. Само забърсвам, ако видя, че има петна, кал, прах. Ако реша, че са износени или ми писнат, ги пенсионирам.

# 492
  • София
На мен ми стана много интересно с това пране на кожа и велур...Слагате ли им протектор (калъфка) за да не се драскат от въртенето в барабана?
И кожени якета ли перете?
А чанти?
Аз само на химическо съм давала, ежедневно ги почиствам с кърпички за кожа и/или една много хубава паста - безцветна, която прави хубав блясък.

# 493
Аз нямам такава потребност маратонките ми да изглеждат като нови. Даже белите кецове ми е терсене като са нови, с нетърпение чакам да улегнат и да изглеждат носени. Само забърсвам, ако видя, че има петна, кал, прах. Ако реша, че са износени или ми писнат, ги пенсионирам.
И аз съм така. Бели кецове и дънки обичам да не изглеждат съвсем нови. За мен те трябва да разказват истории - за безгрижни лета, китари и стари другари.😉

# 494
  • FRANCE
На мен ми стана много интересно с това пране на кожа и велур...Слагате ли им протектор (калъфка) за да не се драскат от въртенето в барабана?
И кожени якета ли перете?
А чанти?
Аз само на химическо съм давала, ежедневно ги почиствам с кърпички за кожа и/или една много хубава паста - безцветна, която прави хубав блясък.
Аз пера чанти. Но моите са мека кожа. После сушене на сянка и намазване обилно за подхранване на кожата. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт