Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 36

• 52 922
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Относно бази за пори съм доволна от две, като едната не е достъпна у нас

А, и тази също

Фон дьо тен специално за пори не използвам, нанасям го предимно с въртеливи движения по техниката на Уейн Гос.
Когато искам да блърна наистина лицето, използвам тази пудра

# 76
  • Нидерландия
@Hazel виж какво намерих търсейки smashbox  finish от поста на Petrova71 пък и ме Заинтересува, аз лично ползвам базата на Мас и съм доволна. Има и много бюджетни варианти на силиконова основа от дрогерия.
https://www.douglas.nl/Make-up-Teint-Primer-Smashbox-Primer-Phot … ceRef=ext:prudsys

# 77
И аз се жених с Криолан, на мен ми се видя лен и прозрачен на фона на това, което аз плескам!!! Но имах тен и Джули каза, че иска да се вижда кожа😧. Лошо ми стана, но бях доволна накрая.
Аз за суха кожа с пори препоръчвам техника (и аз на Уейн Гос, като Петрова), в комбинация с читав ФДТ и  пудрата на ByTerry. За мен от базите работеше само една със салицилова киселина, която привидно ги сви-YSL Top Secret.

# 78
Аз пък не помня с какво се жених Simple Smile)) Наклепаха ме там и айдеее...
Имам питане- искам някаква бюджетна палитра, лесна за работа, летни цветове.Имам все кафяви, сиви, тъмни разни.
Рядко нося сенки, но ми се ще.Обичам разни блещукащи , хайлайтъри.
Оптимист съм за лятото,че
ще има къде да ги нося 😄

# 79
Но от друга страна, дали ще купиш едно за 200, или 4по 50 е въпрос на избор..така разбирам аз израза- "ще си купя едно,но най-доброто и скъпото" Heart
Светулке, след толкова години мазане и с евтино и не с толкова евтино за себе си съм стигнала до 2 извода:
1. Цената не е гаранция за качество;
2. Няма такова животно като " най-доброто". Има оптимално за даден сезон, състояние на кожата, климат...

Затова и продължавам да опитвам нови продукти и повярвайте ми, имам си и бюджет и лимит и като си го надвиша се налага да компенсирам от друго или да си наложа вето на покупките за няколко месеца. Слава богу съм установила, че моите "страсти" са относително краткосрочни и съм много близо до точката ми на пренасищане за грим. И не мога в нито един момент да кажа "цената е без значение"...

PS ДХ3, погледни Мейбълинските или Wet & Wild, например:

Скоро гледах и едни копия на минитата на Денона, за които в грим темата казаха, че са с чудесно качество. И бранда ми излетя от глаеата, при нас ги няма!

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 13:32 от Agent Provocateur

# 80
Хахаха, Mazikeen, и аз се жених с Криолан Simple Smile

Коя точно от всичките им пудри ползваш (аз съм имала 3 различни от техните, ако не се лъжа) - класическата translucent?
Скрит текст:

Класическата translucent точно. Не съм имала издънка с нея, нито на себе си, нито на горките жени, попаднали в ръчичките ми Bowtie А съм имала тежки случаи с по-сериозни пори, но там си беше борба и с праймър, и с ФДТ.

# 81
DX3, сетих се, ето тези похвалиха много! Всичките от mini 5 серията!
https://catrice.eu/en/eye-makeup/eyeshadow/eyeshadow/catrice-cos … -palette-020.html

Mazikeen, два палеца! Класика! 60 грама качество на почти дрогерийна цена! Само кутиите им не издържат на як тормоз, а 60 гр. не се ползват 3 месеца все пак!

# 82
Благодаря, Агентче, ти си безценен източник ! 🌹 Много красиво изглеждат.

# 83
И аз стискам картата, какво си мислите Laughing
Агент, виждала съм снимка на шкафа ти с козметика и не приличаш на спестовник точно Blush, но и разбираемо, когато съм била в твоите ширини съм се възползвала от Бърлингтъни, ТДжей и др. на макс и съм била с подобен шкаф, с продукти за коса.

Всяка от препоръките - благодаря, ще търся тестери обаче, че да не се получи както досега 5 стика.
Жалко, че нямаме smashbox по магазините, да са достъпни за тест, но продължавам да търся и благодаря за мненията.

# 84
  • София
Пък аз се омъжих без фдт, само със спирала и глос - нищо повече.
Идва едно пренасищане, да. След като ми се появи проблемът с витилигото по лицето - започнах да пробвам какви ли не кънсийлъри, фдт, бази... изкупих света. Имам моменти, в които нищо не ми харесва, нищо не искам и си казвам, че няма да купувам нищо. После Агентката или Ния вземат че изкоментират нещо тук и - пускам по някоя поръчка:)
За къшънана Миша - аз съм със суха / лятото-нормална с мазна Т-зона кожа. Номер 21 имам. Лек е, светъл е цветът, леееко сивее. На мен ми се впи в пори и бръчки. Не озарява, стои леко матов. Пробвах го вчера, без база.
Пробвах и Lumene CC денят преди това in Light. Покритето е много леко, до леко, не се билдва. Има много приятен финиш. Не се набива в пори и бръчки.
Влизам да се редактирам - CC Lumene, което имам е в цвят Fair, а не Light. Същото е и с IT CC - fair. Тествах го набързо - Много по-плътно покритие от това на Lumene. Ще пиша допълнително за него.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:48 от Happythought

# 85
Идва едно пренасищане, да. След като ми се появи проблемът с витилигото по лицето - започнах да пробвам какви ли не кънсийлъри, фдт, бази... изкупих света. Имам моменти, в които нищо не ми харесва, нищо не искам и си казвам, че няма да купувам нищо. После Агентката или Ния вземат че изкоментират нещо тук и - пускам по някоя поръчка:)
Виноват, Happy! Ама нали уж да сме си взаимополезни във форума! Което ме подсеща за килийните училища и "взаимоспомагателната метода" Simple Smile)))))))))))))))))))

И аз стискам картата, какво си мислите Laughing
Агент, виждала съм снимка на шкафа ти с козметика и не приличаш на спестовник точно Blush, но и разбираемо, когато съм била в твоите ширини съм се възползвала от Бърлингтъни, ТДжей и др. на макс и съм била с подобен шкаф, с продукти за коса.

Всяка от препоръките - благодаря, ще търся тестери обаче...

Задължително тестери!
Така е, тук могат да се намерят добри дилове - Нордстром Рак ми е особено любим, освен корейските сайтове, разбира се, но си чаках кротко 5 мес. Коледните разпродажби след като Ния ме подкокороса за Денона Grinning

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:23 от Agent Provocateur

# 86
  • Стара Загора
Загледала съм ФДТ на Mac, но имат доста номера и нюанси. По принцип ползвам ФДТ на Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh като цвета е 3N1. Дали цвят NC30 на Mac ще е добре или ще дойде по тъмен. Коректора им NC20 е доста светъл, затова си мисля че NC30 като цвят ще е добре. Няма къде да ги пробвам и ако купувам, ще е онлайн. Някой ако ползва ФДТ на Mac, би ли споделил някакво мнение за него.

# 87
Agent, виновата. Аз обаче те подтикнах към една, а не да метнеш цялата разпродажба в кошницата.
Sanyy, кой ФДТ на Мак си загледала?
Имай предвид, че буквите в цветовете на Мак не значат същото като при други ФДТни. NC30 е с жълт/топъл подтон, него нося в MAC face and body, когато съм след пилинг например- най-Светлата ми кожа. Разгледай суочове онлайн за най-добро попадение откъм цвят и подтон.

# 88
  • Стара Загора
NiaV, този MAC Cosmetics Studio Fix Fluid. По това което си посочила, май ще съм NC35 или NW30. Ще погледна и в ютуб някое клипче.

# 89
Бих искала да попитам някой ако е запознат с номерата и тоновете на фон дьо тена Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place
Интересува ме кои номера са с жълт оттенък и с розов ?
Пример - 2C1 , 3N1 , 2W1,5

Общи условия

Активация на акаунт