Родителите ми го мразят

• 13 007
  • 311
  •   1
Отговори
# 195
За едни по-отдавнашни поколения ролята на божествената, вярна Пенелопа е кумир и супер стар. Не парясница - вдовица, и сама да си остава с децата - ех, че хубаво!!!!

Друг е въпросът дали жените, които са карали по този тертип, са били до живот влюбени в покойния (или в затворника). Надявам се да е било техен избор, а не наложено от хорските догми. Защото човек преспокойно може и да не иска да се жени повече.

# 196
Преценила, че било "по-добре за децата". Ами аз и сега чета във форума съвети (в тази тема също) от сорта "не се занимавай с мъже, гледай си детето/ децата", като че ли двете неща са несъвместими.
От друга страна дядо ми е бил кмет на града, подозирам, че баба не е искала някой по-... нереализиран. Grinning Само моя хипотеза де.

# 197
Едно време хората просто не са били възпитавани, че семейството може да не потръгне. Всеобщото мнение е било и да не върви, навеждаш глава и буташ там. Единици са били осмелилите се да се разведат. Няма да забравя баба ми как споменаваше една съседка, на нейната възраст. "Амии той този й е втори мъж" С един такъв странен тон. Пък тя жената на младини се оттървала от пияница дето я бие, а втория мъж се грижи както за децата от първия брак, така и за общите им, ама цял живот "втория мъж", със завъртане на очи. Просто такова поколение, такива нрави. Изненадвала съм се от разбиранията им, ама все пак не съм им живяла във времето и не съм израснала с техните родители и порядки.
Вече сякаш тези поколения почти са отминали. Та подобни, по принцип приемат втория като "кофти стока" не е нужно опознаване.

# 198
Прабаба ми е останала вдовица на 27, живя до 84г. То колкото да влагаш енергия в дете и работа, не знам как се справяш с липсата на мъж.
Добре, че живеем в други времена.

# 199
Този, дето е бил 25 години в затвора, е направил голяма услуга на жена си, че се е гътнал.
Ако не е бил политически, то 25 години е получил за нещо доста голямо, например убийство. Та не се знае женицата дали е била толкова хрисима и вярна от любов, или от страх...
Което пък ми напомни за отминалите казармени времена, когато беше клише гаджето да зареже войничето, но колко войничета наперваха гребен и зарязваха след казармата момичетата, които вярно са ги дочакали, само историята знае.

# 200
Как'Сийке, точно това си помислих аз... тъй де...

# 201
Аз чаках войника си. Вярно, че само 9 месеца..но беше доста депресиращ период..Хмм вторият ми такъв, пак продължи горе долу толкова време, когато ме заряза 23г по-късно Simple Smile

# 202
  • София
И аз съм чакала войник. Изпратих го, изчаках го, посрещнах го, ожених се за него и се разведох. Пфууууу, да го бях зарязала в казармата и аз, като другите момичета хахахах

# 203
Тези саможертви в името на хората, че и децата, обикновено са отлично оправдание за липсата на топки / характер. Тъй по-лесно, иначе де ще гониш михаля.

# 204
Не  е точно така , ама щом казваш...
Винаги е лесно да избягаш.Трудно е да  устоиш и накараш света  да те "вмести" удобно за теб.

# 205
  • София
Най-трудно е, когато нямаш подкрепа от родителите си. Ако те са до теб, другите хора изобщо не те интересуват.

# 206
Права си Лейди, ако са до теб родителите, се справяш по-добре.И по-лесно.

# 207
Не винаги родителите преценяват правилно. Колко момичета нагоре дадоха пример с личния си живот. Ако са били послушали родителите си, са щели да ходят като вдовици цял живот, посветени на нечии представи за живота им. Подкрепа – добре, хубаво, чудесно, но ако нямаш 1 клетка самостоятелна мисъл и чакаш какво ще ти кажат родителите на 25-30-35-40, ами може би резонно ти се случват нещата, които ти се случват.

# 208
Подкрепа е да са с теб, не срещу теб.

# 209
Моите не са били съгласни с мен и пак са ме подкрепяли. Важно е да може човек да си отстоява изборите в живота, особено, ако е над 18.

Общи условия

Активация на акаунт