Родителите ми го мразят

• 12 578
  • 311
  •   1
Отговори
# 300
Браво, че си ги осъзнала тези неща.
Има хора не могат.
Моите поискаха отново да общуваме, но аз не проявявам желание.
Познавам ги твърде добре и знам, че старата песен ще почне на нов глас.

# 301
Браво, че си ги осъзнала тези неща.
Има хора не могат.
Моите поискаха отново да общуваме, но аз не проявявам желание.
Познавам ги твърде добре и знам, че старата песен ще почне на нов глас.
Както написа, животът е твърде кратък.
Всеки от нас има право да извърви своя път, а дори да си "счупи" главата...си е негово право.
Просто в България съществува една такава странна традиция, когато нещо стане с някого - цялата рода да се почувства длъжна и компетентна по въпроси касаещи личния живот.
При равни други условия, ако бяхме да речем в САЩ, нямаше въобще да има драми.
Но тук традицията повелява мама да си вре носа и да казва на чедото как да си харчи пенсията Wink
Надявам се аз да не съм такъв родител.

# 302
Е, чак традиция. Има семейства, в които чуждото лично пространство се зачита.

# 303
Е, чак традиция. Има семейства, в които чуждото лично пространство се зачита.

Този тип отношения все още са малко, но за щастие в последните години все повече набира популярност

# 304
И психоложката ми ми го е казвала, че не е често срещано по тия ширини, но аз съм го наблюдавала не само в своето семейство и ми се е струвало, че не сме някакво изключение.

# 305
Понякога се нарушава и личното пространство на родителите, особено когато порасналото им дете ги ползва за споделяне на личните им драми и проблеми.

# 306
  • София
Родителите, които се опитват да задържат насила детето в това лично пространство, явно не са от тези.

# 307
Е, да, но защо след драматичния развод е отишла при родителите си и със сигурност не е минало без товаренето им със споделяне на негативизмите от развода. Това е много натоварващо.
Ако си беше взела квартира и да им спести разговорите около развода, нямаше да реагират толкова тежко.

# 308
Понякога се нарушава и личното пространство на родителите, особено когато порасналото им дете ги ползва за споделяне на личните им драми и проблеми.
Може и да не се наруши, ако слушателят слуша и по собствена воля, а споделящият го прави доброволно и в обем, който той е решил да сподели.

# 309
  • София
Разбира се, че има заедност и приемственост в поколенията на Балканите. Такъв си ни е натюрела, традициите.
Лошото е, че старите нрави не виждат границата между малкото момиченце и самостоятелната жена. Отделно бит, възприятия  и обществено име на живот и смърт - и ей ти драма.

# 310
Разбира се, че има заедност и приемственост в поколенията на Балканите. Такъв си ни е натюрела, традициите.
Лошото е, че старите нрави не виждат границата между малкото момиченце и самостоятелната жена. Отделно бит, възприятия  и обществено име на живот и смърт - и ей ти драма.
Много добре казано, но пък иначе щеше да е прекалено лесно и скучно.
Друго си е да ти спретнат един турски сериал - Листопад, пък и малко с оттенъци на индийските култови епизоди на Малката булка и ето....
Аз много се смях на тези сериали, но и моят не е за изхвърляне, може да забогатея, ако продам сценария.
Опитвам се да гледам ведро на нещата и да следвам максимата, че всичко е в главите ни и от нас самите зависи дали ще е драма, комедия, екшън...или пък ужас.

# 311
  • София
Така е. Ти си била много дълго време доброто момиче, но ще простят, няма къде да ходят.

Има една хубава дума, комбинирам я с друга прекрасна - окумуш жена стани, пък да видим кой кого...

Общи условия

Активация на акаунт