Родителите ми го мразят

• 12 832
  • 311
  •   1
Отговори
# 285
И аз съм в подобна ситуация.С приятеля ми имаме 10г.разлика.Не е най-примерното момче,но с мен се държи добре.Не е богат,но се опитва да направи нещо с живота си и да бъде финансово стабилен.Отстрани обаче изглжда като "лошо момче",от което нищо не може да се очаква.Родителите ми не го одобряват.Трябва да избирам,а ми е трудно.Знам,че най-верояно има по-подходящ човек за мен от него,може би и аз не бих го одобрила да бъде до детето ми.Разбирам родителите си,уважавам ги,но те още не могат да ме приемат като самостоятелен човек,а съм на 25г.Казаха ми да се разделя с него и ми говориха как трпбва да подбирам хората около мене,как съм толкова заблудена,че не виждам какъв е,как трябвало да се науча да преценявам хората.Знам,че не е перфектния избор,но не съм изпитвала толкова силни чувства с друг човек.И не знам какво да правя,знам,че няма да бъде одобрен,каквото и да направи.Не,че може да ми помогнете,просто исках да споделя

# 286
  • Варна
Последно на 21 или на 25 си? Не, че има чаак такова значение. Ама на 21 годишна по се прощават глупостите от типа знам, че не е подходящ, ама го искам. Като се увериш лично, че не става, кой ще събира парчетата от разбитото ти самочувствие/сърце/душа или каквото друго е там. И това"родителите ми не ме приемат като пораснал човек" е инфантилно оправдание. Какво трябва да направят, за да си сигурна, че те приемат - да се съгласяват за всичко? Навремето това й казах на моята щерка, не ми скачай всеки път, че не те разбирам. Разбирам, но не съм съгласна, правете разлика.

# 287
В другата тема е писала 25.
nuwprofile, вярно, че на 25 би могла и сама да си преценяваш, но като те виждат  с толкова неподходящ човек, какво, да си замълчат ли? Самата ти го преценяваш като неподходящ. Те просто ти казват мнението си и то очевидно е съвсем реалистично.

# 288
На 25 кой слуша родители.

# 289
Какво лошо момче на 35 години? Това си е зрял мъж, минало му е времето да бъде лошо момче, би следвало да е пораснал вече.

# 290
  • София
Явно 35 годишния все още не е пораснал. Сигурно врътка разни дребни далаверки за да изкара някой лев.
Вслушвайте се в мнението на родителите и мислете и с главата си.

# 291
И аз съм в подобна ситуация.С приятеля ми имаме 10г.разлика.Не е най-примерното момче,но с мен се държи добре.Не е богат,но се опитва да направи нещо с живота си и да бъде финансово стабилен.Отстрани обаче изглжда като "лошо момче",от което нищо не може да се очаква.Родителите ми не го одобряват.Трябва да избирам,а ми е трудно.Знам,че най-верояно има по-подходящ човек за мен от него,може би и аз не бих го одобрила да бъде до детето ми.Разбирам родителите си,уважавам ги,но те още не могат да ме приемат като самостоятелен човек,а съм на 25г.Казаха ми да се разделя с него и ми говориха как трпбва да подбирам хората около мене,как съм толкова заблудена,че не виждам какъв е,как трябвало да се науча да преценявам хората.Знам,че не е перфектния избор,но не съм изпитвала толкова силни чувства с друг човек.И не знам какво да правя,знам,че няма да бъде одобрен,каквото и да направи.Не,че може да ми помогнете,просто исках да споделя
Не искам да бъда лош съветник, но всеки има право да изживее живота си така както иска. Аз не бих жертвала любовта заради мнението на останалите, било то и родители. На мен ми беше поставен ултиматум и аз избрах любовта. На родителите ще им мине, действай така както го чувстваш.

# 292
Много е важно да знаете, че лошите момчета в реалния живот не са, като онези от филмите, които са лоши с целия свят, но обожават жената до себе си и я защитават с цената на живота си. Айде спрете да бъркате филмите с реалността. Лошите момчета са си лоши момчета с всички. Четири приятелки имам женени за лоши момчета. Едната спря да яде бой, когато "лошото момче" почина, втората спря да яде бой, когато избяга в чужбина, защото тук и родителите й не можаха да я спасатя от "лошото момче", третата вече 20 години си го яде този бой и е станала дресирана, като кученце. И гък не смее да каже. За четвъртата няма да разказвам, че там историята е "кървава"
Така че вземи спри с американските екшъни и си отвори очите, защото родителите ти се опитват да те опазят да не станеш поредната жертва на "лошо момче", че от някои няма измъкване цял живот. Особено, ако му родиш 1 - 2 деца

# 293
Аз пък разбирам родителите на авторката донякъде, след тежък развод и с дете за няколко месеца лапва брутално по някакъв мъж, перфектен бил, не знам какъв бил. Ми може и да е, ама може и да не е. Мен такива мятания и суперлативи по кажи-речи непознати също са ми подозрителни, особено като има и дете замесено.
Иначе ясно, че с ултиматуми нищо няма да постигнат. Най-много само да отблъснат дъщеря си, щото забранения плод, нали.

# 294
Родителите да ти диктуват изборите на 30 години е пагубно за мен. Лошите момчета не всички са опасни за живота. Виж, зазиждането вкъщи е.

# 295
На 25 кой слуша родители.

Сигурно тези, които живеят при родителите си..
Нямам друго обяснение..

# 296
От родителите: или те или той...

Абе я им тегли една тънка интелигентска.
Изнасяй се.
Не им звъниш, не се виждаш с тях. Никакъв достъп до теб по никакъв начин, нито до детето ти.
Ела да видиш как друга песен ще запеят.

# 297
От родителите: или те или той...

Абе я им тегли една тънка интелигентска.
Изнасяй се.
Не им звъниш, не се виждаш с тях. Никакъв достъп до теб по никакъв начин, нито до детето ти.
Ела да видиш как друга песен ще запеят.
Реших го и се изнасям.
Добих смелост, решителност и най-вече нервите ми дойдоха повече Simple Smile

# 298
Ми да. Животът е твърде кратък за да го прекарваш с хора, които те нервират.
Дори и да не се променят, пак не е драма.

Отразах преди години близки роднини, които ми тровеха живота. И не съжалявам.

# 299
Ми да. Животът е твърде кратък за да го прекарваш с хора, които те нервират.
Дори и да не се променят, пак не е драма.

Отразах преди години близки роднини, които ми тровеха живота. И не съжалявам.
Аз съм на мнение, че когато някой ти постави такъв тежък ултиматум, трябва да бъде отсвирен.
Но проблемът е, че масово хората стават жертви на възпитанието си, общественото мнение и страх от неодобрение от страна на близките.
Проблемът е, че възрастните използват вменяването на вина като възпитателен метод и подсъзнателно започваме да изпитваме вина, когато срещнем несъгласие.
Това е много ефективен метод за пречупване на волята и манипулация.
Преди да се сблъскам с тази ситуация, не се бях замисляла, но тук получих много подкрепа и информация.
Започнах да се интересувам от т.нар "емоционален тероризъм" благодарение на съфорумка.
Нещата са толкова лесни и ясни, стига да спреш да се съобразяваш и да изхвърлиш чувството за вина от съзнанието си.
В момента родителите ми не ми говорят, но въпреки това съм щастлива с избора си и дано да им мине.

Общи условия

Активация на акаунт