Добре, а ако не му дойдат в повече? Защото мъжете доста по-добре приемат деца от други връзки. А какво, ако тя го отсвири, а всъщност той е можел да приеме детето повече от добре? Предполага се, също така, че детето има и баща - тоест, младата двойка ще получава своят дял самостоятелност.
И в края на краищата, ако му дойде в повече, къде е драмата? Разделят се и толкова. Много по-лесно от дългогодишен брак и безброй общи имоти. Вие сякаш искате всичко да е по “Правилникът на разведената жена”, и няма друга вероятност, освен пак да се нахендри. Много бихте се изненадали, ако излезете от своите си призми и предразсъдъци.
Аз смятам, че авторката ни спестява нещо. Такива крайни ултиматуми? Напротив, родителите знаят, че няма да са вечно тук и биха искали да видят дъщерята задомена и на сигурно място, със свестен мъж до нея. Уж имал свой бизнес, голям пич, обаче не ставал, защото не е професор към БАН...
Както вече написах, според тях трябва едва ли не да изуча детето и тогава да имам връзка.
Проваления брак ме прави автоматично негодна за друга връзка и кофти майка.
Забравих да спомена, че аз си гледам детето: финансово и физически. Оставям го за максимум 2-3 часа на нашите и то, когато заспи. А откакто ме обвиниха, че не мисля за него....съм се обсебила и вманиачила....и за секунда не го оставям сам. До там съм стигнала, че само да се разреве или почне да мрънка, веднага скачам за да не ми кажат пак нещо.
Взела съм решение, че ще бъда с човека, когото обичам.
https://betterhumans.pub/how-to-deal-with-coercive-suicide-threats-71a72e5cdab1
"Заплахите за самоубийство са форма на емоционално и психологическо насилие и контрол"
Threatening suicide when you try to break up with them - Заплашват да се самоубият, ако се разделиш с тях
Saying they have nothing to live for if you don’t return to them/remain with them - Казват, че няма за какво да живеят, ако не останеш с тях
Making you “prove” your love by doing whatever they demand - Карат де да "докажеш" любовта си като правиш, каквото поискат
Making suicide threats when caught lying, cheating, stealing - Заплашват със самоубийство, когато са хванати в лъжа, измама, кражба
Causing you the fear of the possibility of living with guilt over their death - Карат те да се страхуваш от възможността да живееш с вина за смъртта им
Implying that it will be your fault if they end up dead - Намекват, че вината ще е твоя, ако умрат
"Всичко това са тактики за емоционално насилие. Когато ти се казват такива неща, ти се оказваш в ролята на емоционален заложник. Казва ти се, че нечий живот виси на косъм, ако не изпълниш исканията".
Чудя се и за циклене толкова страници, авторката какви решения взе и какви крачки направи, защото нещо ми се губи тази част в целия пълнеж.
Знам, че ме обичат, аз също ги обичам, но повече от 2 поколения на едно място....