Родителите ми го мразят

• 12 983
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
Подкрепа, такава каквато аз я разбирам, получих от родителите си, когато започнах сама да се справям ..нейде около 22 +.
Авторката също е получила.. Но не става само да получаваш без да търпиш критика или крайности ако си върнал времето обратно.
Те си знаят каква е била, когато се е върнала в къщата им..

# 211
  • София
Моите не са били съгласни с мен и пак са ме подкрепяли. Важно е да може човек да си отстоява изборите в живота, особено, ако е над 18.

Ето това е истината. Няма значение дали са съгласни с решението ти - важното е в тежкия момент да застанат до теб и да те подкрепят.
Пример - когато изгоних БНД, свекърва ми дойде вкъщи, за да говори с мен и да опита са оправи нещата /подчертавам, че тя е прекрасен човек и за 12 години не сме имали никакви пререкания/. Когато й разказах всичко, което ми а поднесъл сина й за тези години, тя го извика и пред мен му каза, че съжалява за това, че е дошла, защото я е срам от всичките глупости, които е направил. Но след това си подкрепи сина и си застана зад него - така и трябва. И въпреки това пак не видях нищо лошо от нея.
Моите родители пък, хем разбраха какво чудо е било, хем ме успокояваха, хем ме караха насила да се връщам при него. И когато отказах започнаха да ме заплашват, че ще ми вземат детето и какви ли не още глупости, и това продължи с години.
Ами тежко е - точно, когато ти трабва рамо, то да ти бъде отнето. Специално на мен ми беше много трудно - имах чувството, че съм сама срещу целия свят

# 212
Моите родители не ми помагат, но поне и никак не пречат. Оценявам това напоследък!

# 213
Мен две неща ме озадачават в темата на авторката. Първо, тя е на 34, учена и успяла, но те я наричат тяхната "принцеса", както съм виждала да правят родители на 4-годишни момиченца.
Второ, приятелят е надъхан да я спечели и е готов да говори с родителите и да ги убеждава. Все едно че наистина иска да вземе царската дъщеря, но царя и царицата трябва да се съгласят да я дадат.

Сякаш във филма на родителите имаме една невинна, непорочна девойка, невидяла нищо още в тоя свят и задължително те трябва да й уредят живота. Странно отношение към отгледана възрастна дъщеря, самата тя родител.

# 214
Баща ми има една реплика в трудните моменти "И нали знаеш!?Майка ти е за деб,аз след нея,каквото и да стане,ще те измъкнем.".Те самите минаха през развод и после събиране,съответно в това отношение ме подкрепиха,а и не само.Пробваха се да налагат тяхните виждания след моята раздяла,но скръцнах няколко пъти със зъби и се усетиха.Далече са от мен,но винаги когато имат възможност или аз помоля ,ме отменят.Голяма упора са ми.

# 215
Родителската подкрепа е едно от най-важните неща в тоя живот и аз съм благодарна на Бога, че имам родители, които ме обичат и подкрепят безусловно. Дори и да не са съгласни с решенията ми, са ми казвали съображенията си, но никога не са ми се налагали.
Преди време брат ми коментараше една негова бивша, която беше зарязала съпруга и детето си заради любовник. Нейните родители уж не я щяли, но прибирали зетя и внучето. Непотръгнало с любовника. Брат ми се изживяваше като майка Тереза и се чудеше дали да не я вземе. Баща му ми каза да си представи как аз съм забъркала такава каша и как нашите са отказали да ме приберат обратно.  Запомнила съм ясно репликата „коя майка не си обича детето и не би си го прибирала, колкото и да е читав и уважаван зетя” Посъветва го да не я слуша какви му ги дрънка, а да я закара при майка ѝ и да види дали наистина е нежелана там. Е, не беше, май просто беше решила да се събира с него и го изграеше многострадална Геновева.

# 216
  • Поморие
Като човек със значителен опит в подобни ситуации, смятам, че трябва да вървим по пътя, който ни прави щастливи, защото животът е един миг и би било жалко да мине в нещастие, рамки, ограничения и постоянно съобразяване с околните. Поне аз съм на този принцип. При такава ситуация, поне според мен най-доброто решение е (в случай, че изберете любимия човек) да се заживее далеч. Разбира се, осъзнавам, че изборът е труден и изисква компромиси, затова просто се замислете как би продължил живота ви емоционално и в двата варианта (ако изберете партньора и ако изберете семейството).

# 217
Мисля, че ако авторката избере любовта си, родителите й все пак ще я подкрепят, освен ако не разполагат наистина с укрита до сега и много негативна информация за мъжа.

# 218
Като човек със значителен опит в подобни ситуации, смятам, че трябва да вървим по пътя, който ни прави щастливи, защото животът е един миг и би било жалко да мине в нещастие, рамки, ограничения и постоянно съобразяване с околните. Поне аз съм на този принцип. При такава ситуация, поне според мен най-доброто решение е (в случай, че изберете любимия човек) да се заживее далеч. Разбира се, осъзнавам, че изборът е труден и изисква компромиси, затова просто се замислете как би продължил живота ви емоционално и в двата варианта (ако изберете партньора и ако изберете семейството).
А как приемаше ситуациите семейството, имало ли е развод и намесено дете.
Аз имам поставен ултиматум...

# 219
  • София
Какъв ултиматум?

# 220
  • София

и от кого е поставен?

# 221
От родителите: или те или той...

# 222
  • София
Какво значи това, ако избереш него, какво ще последва?
Щото май само си приказват ей така, за лафчето.

# 223
  • София
Нелепо е.
Ти пък им дай контра - или дъщеря и внуче или сами на старини.

# 224
Ще ни кажеш ли какво толкова са чули от съседките за него, че поставят такива крайни ултиматуми? Защото темата стигна 15 страници, няколко пъти те питаха, а ти още не си уточнила какво точно не му харесват.

Общи условия

Активация на акаунт