Родителите ми го мразят

• 13 018
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
Това се случва с много жени, ако решат да се върнат при родители след развод. Моя приятелка се принуди да се изнесе на квартира с детето, защото и без да иска да се събира с някого, техните буквално не я пускаха да излиза вечер, все едно е 8 клас. Съвсем си е нормално.

Ненормалното е на 30+ да чакаш родителите да одобрят гаджето ти.

Моята майка след развода 100 пъти ми повтори да не се омъжвам пак, защото "ми се бил видял вече късмета".  Но понеже аз си живея в друг град, толкова я и послушах. Само година и нещо след развода се омъжих пак. Днес майка ми пее друга песен: "Ама много хубаво направи, че пак се омъжи! Много се радваме с баща ти!" и т.н.

# 106
  • София
Може би пресилих, не знам дали е точно омраза, но тръшкане от тяхна страна. Според тях едва ли не не трябва да имам друга връзка, защото бракът ми е неуспешен. Страхуват се, че тъй като имаме голяма разлика, а той няма деца, ще "забързаме" с развитието на връзката.

Звучи като да се страхуват, че птичето, което наскоро се е върнало обратно в родното гнездо, бързо бързо пак ще отлети. Може и да не искат пак да сбъркаш, което е нормално, но затваряйки те вкъщи, далеч от "опасности", просто те лишават от живот. Това не е решение, решението е да действаш с акъла си. Което, по това изречение, звучи да е така:

За момента работя в насока емоционално да си стъпя на краката, да осигуря собствено жилище и ще продължа връзката си без да се хвърлям с главата напред. Разбрали сме се да я караме бавно и да не взимаме прибързани решения. Наясно съм, че преди всичко съм майка и решенията ми засягат пряко сина ми.....затова гледам да работя в посока и двамата да сме щастливи....

# 107
Родителите винаги се безпокоят за децата си  и понякога са прави.
Поживейте самостоятелно,дайте време и на детето да свикне с новата ситуация.

# 108
Най-доброто, което можеш да си причиниш, е да поживееш малко самостоятелно, да се погрижиш малко сама за себе си и за детето.
Има вариант родителите да са властни, има вариант авторката да е незряла. А може да са и двете в комбинация. Имам такава позната. С второ дете, от втора голяма любов, се прибра отново обратно при родителите. И те властни, и тя незряла. Затова и съм на мнението от първото изречение.

# 109
Леко й съчувствам на авторката. Представям си как изплаща жилище, заплата на бавачка и с останалите пари се гледат те с детето. Добре трябва да печели, дай боже всекиму.
А иначе опасната перспектива да отиде при страшния стар ерген, да гледат заедно детето и да си живеят нормално. Но това не е достатъчно героично.

# 110
Като си финансово независима и си знаеш родителите, а искаш личен живот, какво правиш при тях? Изнеси се на квартира и никой няма да ти мрънка къде и с кого ходиш. Ама тогава няма кой да ти гледа детето, нали?

# 111
  • София
Леко й съчувствам на авторката. Представям си как изплаща жилище, заплата на бавачка и с останалите пари се гледат те с детето. Добре трябва да печели, дай боже всекиму.
А иначе опасната перспектива да отиде при страшния стар ерген, да гледат заедно детето и да си живеят нормално. Но това не е достатъчно героично.

Еми, честно да ти кажа, доста пъти първото се оказва по-лесно.
Ама се разбира по трудния начин. Всеки е свободен да си блъска главата, разбира се.

# 112
  • София
Ако не се получи с него, пак ще може да се издържа сама. Няма драма, авторката е човек с опции и възможности.

# 113

Еми, честно да ти кажа, доста пъти първото се оказва по-лесно.
Ама се разбира по трудния начин. Всеки е свободен да си блъска главата, разбира се.
Имам доста познати с успешни втори бракове/съжителства " по бързата процедура". Доста хора ще си кажат, че прибързвам, но пък животът е толкова кратък, че понякога заради лош минал опит, обществено мнение и предразсъдъци базирани на утвърден от другите морал....човек просто изпуска истинската любов. Общо взето се убедих, че трябва да опитам въпреки неодобрението на родителите.....все пак съм зрял човек...

# 114
  • София
И моят втори брак може да се води за "успешен по бързата процедура". Не казвам, че няма такива.

# 115
И моят втори брак може да се води за "успешен по бързата процедура". Не казвам, че няма такива.
Аз смятам, че ако двама души се обичат и искат да са заедно няма какво да ги спре.   За съжаление в България, пък да не говорим за по-малките населени места е пълно с морални светици, които живеят за да ти кажат как си се провалил. Това общественото мнение и какво ще кажат другите е причина за терзанията и неволите на много хора. Аз смятам, че и моите родители слугуват  на общественото мнение. Успялата им щерка се върнала вкъщи с дете и сега нанася втори удар без да е събрала цялата рода да проведе кастинг с въпроса " Къде се виждате след 5г". Но балкански манталитет...не може да избягаш. Колкото и да не позволявам....мама и тате са компетентни по всяка тема, а дъщеря им да слуша....

# 116
IhaveADiamondHeart да има го този манталитет,но има и приказка "не е луд този,където яде баницата,а този който  му я дава".
Мойте родители също се опитваха да ме контролират ,кое /как да правя,майка ми е доста силен характер,но след 3-4 спречквания,в който си отстоявах позицията забрави за всичко това.
Няма лошо да се събереш с любия,да има много успешни втори бракове,но ти не осъзнаваш главния си проблем-емоционално зависима си от хората.Центъра/силата,която да те води трябва да е в теб,не извън теб-родители/мъже.

# 117
  • София
Прибрали са те и те гледат с детето ти, така че не е много възпитано да изкарваш родителите си най-черни на света, само и само да оправдаеш връзката си.

# 118
Ооо, аз вярвам в любовтта, даже и бързата. Просто повече вярвам, че от един момент нататък, човек трябва да носи отговорност за себе си. Особено щом вече уж носи за някой друг.

# 119
  • София
Тук бебешок има право. Излизаш от брак изпълнен с психически тормоз, връщаш се при инфантилни и манипулативни родители, които обичат да плащат данък обществено мнение, който начин на мислене няма как да не се е отъркал и у теб до някаква степен. Сега си бързо запленена и влюбена в мъж, който познаваш отскоро, но внимавай, това да не поредния емоционален надзирател на твоя живот.  Подходи трезво, разумно, постепенно. Подготви си самостоятелни опции, а не си хвърлай сляпо напред. У теб виждам разум, но зад него усещам и как те теглят една емоция и желание, които могат бързо да те вкарат в беля, ако човекът не се окаже правилният. Млада си, имаш възможности, това е вторият ти шанс. Използвай го разумно.

Общи условия

Активация на акаунт