Родителите ми го мразят

• 13 052
  • 311
  •   1
Отговори
# 165
Авторката, не знам защо мислиш, че всички искат разведените им дъщери с внуците да им се натресат, че да им е "пълна къщата".

# 166
Аз пък може да гледам наивно на нещата, но за човек без дете на 40,да получиш възможността да си част от живота на дете си е дар. Разбира се, не му е баща, но ако потръгне връзката ще е фактор в живота на детето. Не знам защо всички си мислят, че някой като е на 40 и няма деца, значи не понася такива или същите ще му развалят рахата. След като е наясно, че авторката е майка, значи няма проблеми с детето.
Зрели хора едва ли ще се счупят да ходят по заведения и купони, че детето да пречи. Връзката може да се изгражда и с преживявания и моменти, абсолютно съвместими с дете. Да, ще е нужно повече търпение, но пък така и двамата ще видят има ли бъдеще връзката им.
Има много успешни семейства, където жената или мъжа се грижат и живеят с децата от предишни връзки.

# 167
Аз не казах, че няма щастливи. Казах, че човека е без никакъв опит и представа. Което, отново казах, не е задължителна рецепта за провал. Но си е голям скок в неизвестното, с дете и с някой, който не познаваш.

# 168
В някои теми трябва да сложат възрастова граница.
Тя има пример как десетилетие не е познавала един човек.
Понякога се разделят на стари години.
Аз за три месеца се омъжих и изкарахме докато  онази ни раздели, макар в проблеми понякога и сега ми липсва точно той.Няма идеални хора, като търсим недостатъци  е добре и своите да търсим.Като са поносими за другия, проблемите са по-малко.
И не всичко важно е  романтика, глезене, закуска в леглото.Не винаги да си всичкото на нвякой  е доброто.Защото е нетрайно.Простичките спокойни неща издържат на времето.Е, екстремното  е величествено.
Спокойното не привлича толкова.

# 169
В някои теми трябва да сложат възрастова граница.
Тя има пример как десетилетие не е познавала един човек.
Понякога се разделят на стари години.
Аз за три месеца се омъжих и изкарахме докато  онази ни раздели, макар в проблеми понякога и сега ми липсва точно той.Няма идеални хора, като търсим недостатъци  е добре и своите да търсим.Като са поносими за другия, проблемите са по-малко.
И не всичко важно е  романтика, глезене, закуска в леглото.Не винаги да си всичкото на нвякой  е доброто.Защото е нетрайно.Простичките спокойни неща издържат на времето.Е, екстремното  е величествено.
Спокойното не привлича толкова.
Точно и аз това смятам. В крайна сметка всичко е "Проба-Грешка" и докато ме опиташ няма да разбереш. Обичам родителите си безкрайно, но в крайна сметка трябва да се поставят ясни граници до къде имат право да съветват.....а и не смятам да позволя някой друг да предопределя живота ми....все пак отдавна съм на 18 Wink

# 170
Ако наистина няма други неща около него, които да отблъскват родителите ти и за които да премълчаваш, изчакай да се поопознаете и си търси щастието.
А родителите ти реагират егоистично, не искат да им опустее къщата, като се изнесете евентуално с детето.

# 171
Въобще не е егоизъм това, а страх за дъщеря им и внучето.
Повечето родители не искат порасналите им деца да им се моткат в къщите. Не се заблуждавайте.
Изнасяте се и те ще вдигнат ръце. След време ще им се докаже, че е било за добро, надявам се.
Дано само новият човек да не разбере, че е толкова нежелан от родителите, че и това не е добре за бъдещото партньорство.

# 172
Новият човек може да излезе по-улегнал,в предвид и възрастта му,повече семейно ориентиран,по-спокоен,по-мъдър ,по-приемащ, добър и разбран....Това в най-добрия случай.Може просто до сега да не му е провървяло да създаде семейство и да не е попаднал на точния човек.Аз познавам такива случаи и на мъже и на жени,които не са малко между другото.Свестни хора са иначе,но просто с такъв късмет....Ще има един период на напасване.Но си дай време ,за да го опознаеш и прецениш...да не стъпиш пак на изгнила греда така да се каже.

Така и не каза за какво родителите ти не само,че не го харесват....ами казваш,че го мразят,което си е доста силно.

# 173
  • София
Охоо, аз какви неща чух от СВОИТЕ родители, когато бях тръгнала да се развеждам.
В семейното жилище (което е тяхна собственост) не можеше да остана сама с детето, защото ще започна да си водя любовници. Избраникът ми, като ме обича толкова, защо не ме заведел у тях (с неговите родители при наше свободно жилище). Особено баща ми компенсира неразбирателството с брат ми, като се е лепнал за ММ.
Това, че се оказаха прави за някои неща, не ги оправдава за тогавашното им поведение.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 18:12 от Cuckoo

# 174
При мен, като научиха за раздялата, майка ми каза: "Ами, сега трябва да си намериш някой за секс, то това си е необходимо, ама ново семейство и деца няма защо да правиш, нали..."
Останах втрещена, защото никога не съм била по връзките само за секс, романтична съм и баш семейство ми се ще (е, не на всяка цена де, но с точния човек)... Но отговорих нещо уклончиво, мислейки си "Да, да, говори си, говори си... аз си знам." Гледам да не я информирам за това какво се случва в личния ми живот. Relaxed

# 175
Синдромът "какво ще кажат хората" за съжаление все още вирее доста добре при някои хора. Трудно се променя онова, набивано в детството и ранната младост.

# 176
  • София
А какво ще кажете за репликата "Да се разведем, обаче подай ти молбата, да не кажат хората, че съм зарязал жена с деца"

# 177
Ще кажа, че човекът е стратег 😉
Евала!

# 178
А какво ще кажете за репликата "Да се разведем, обаче подай ти молбата, да не кажат хората, че съм зарязал жена с деца"
Е при мен той искаше развод, но аз предприех процедурата, но аз винаги съм била мъж във връзката.

# 179
  • София
При мен, като научиха за раздялата, майка ми каза: "Ами, сега трябва да си намериш някой за секс, то това си е необходимо, ама ново семейство и деца няма защо да правиш, нали..."

Да не сме сестри?
Това бяха и думи на майка ми през далечната 1990 г. Хем знаеше, че тогавашния ми мъж беше с циклофрения и детето ми, родено по време на брака  не беше от него.
А баща ми се притесни как ще каже на брат си, че съм разведена. Брат му живееше в  севлиевско село, вече беше го хванал Паркинсона и не познаваше никого.
Ръсят бисери всички при подобен развой на нещата. Не трябва да им се обръща много внимание.
Авторката, и да се отделиш пак ще пробват да се бъркат покрай детето. Уж да помагат, но и съвети да дават.
Аз бях лесна - имах си апартамент, живеех отделно, но все да поучават, да подпитват.

Общи условия

Активация на акаунт