СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 848
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,някоя от вас прокървявала ли е след запек?Извинявам се за въпроса но много се притесних.Днес имах ужасен запек и много напъвах.След това имах бледо розово и много се уплаших.Моля ви ако някой от вас знае повече да пише че тук е късно и чак утре ще мога да говоря с доктор 🌺

# 661
  • София
Ако кървенето е сериозно по-добре отиди до някой спешен център, да не е някое отлепване от напъването. Сигурна ли си също, че не е от хемороиди например? Някой път при избърсването може да се сбърка.
Иначе не напъвай при запек, чакаш или слагаш/пиеш нещо да се разхлабиш и така. Не се напъва.

Момичета,някоя от вас прокървявала ли е след запек?Извинявам се за въпроса но много се притесних.Днес имах ужасен запек и много напъвах.След това имах бледо розово и много се уплаших.Моля ви ако някой от вас знае повече да пише че тук е късно и чак утре ще мога да говоря с доктор 🌺

# 662
Не,само зацапа леко бледо розово.
И след това вече три часа нищо.Но незнам много се притесних

Ако кървенето е сериозно по-добре отиди до някой спешен център, да не е някое отлепване от напъването. Сигурна ли си също, че не е от хемороиди например? Някой път при избърсването може да се сбърка.
Иначе не напъвай при запек, чакаш или слагаш/пиеш нещо да се разхлабиш и така. Не се напъва.

[/quote]

# 663
Вчера обикалях 2 часа в мола. Едвам издържах, болеше ме корема ниско, срамните кости, кръста, таз. Принципно нямам много актвиност от началото на бременността. След това се прибрах и едвам ходех от болка. Нормално ли е това.

Аз съм така, при по-дълга разходка и ако е нямало къде да поседна през това време, а съм била само на крак, се изморявам и имам болки. Нормално е. Тежестта започва да се концентрира върху корема, колкото и да не го усещаме. И аз планирам да ида до мола, но всички пейки са покрити + постоянно носене на маска ми идва в повече 🙄

Относно запека - моят АГ каза да хапвам повече кашави храни и супи например, за да не получавам запек, не било добре, ако имам да не напъвам, а да звънна за медикамент. Опасно е при бременност, затова потърси или АГ, или спешен център за бърз преглед, както са ти казали да няма отлепене на плацента.

# 664
Вчера обикалях 2 часа в мола. Едвам издържах, болеше ме корема ниско, срамните кости, кръста, таз. Принципно нямам много актвиност от началото на бременността. След това се прибрах и едвам ходех от болка. Нормално ли е това.

Аз при разходка нямам болка, но корема ми се издува и става много твърд. Не знам до колко е нормално.
Допълвам -За запек много ми помагаше лененото семе, но позната ми каза , че не трябвало да се приема,не знам колко е вярно.Все забравям да питам АГ дали може да хапвам по 1 лъжица. Иначе в момента също нямам запек, но всяка сутрин си правя за закуска кисело мляко с овесени ядки и ми помага.Но няма същия ефект като лененото семе.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 10:32 от Mako

# 665
Аз вторник на жк споделих за подобни неразположения при по активна разходка, на мен ми се получава едно схващане/мускулна треска на сгъвката на крака към слабините и тя каза, че се получава от магнезиев дефицит и ми изписа да пия магнезиев диаспартал. Това усещане го имах и с предната бременност, откарах с него докрая.
Мако, втвърдяването на корема са подготвителни контракции. Аз предния път ги усетих чак в 9ти месец, но много от мамите си откараха с тях цяла бременност.

# 666
  • Пловдив
Здравейте 💕 аз съм 20 сед днес и пише че бебето е голямо колкото бебе котенце, вчера пък точно бяхме при приятели имаха 6 котенца , супер малки и лекички, само на 2 сед и сега синът ми подскача от радост че знае големината на бебето на практика 😅😅😅
Аз традиционно се премерих и съм качила още 1 кг, вече ще станат към 2.5-3кг от началото, но последните седмици всяка сед качвам, нямам промяна в храненето и движението така че не ме тревожат 😬

Здравей,да попитам къде четеш с каква големина е бебето.аз в различни сайтове съм намирала,ама само зеленчуци Grinning Grinning

# 667
Момичета, вие как сте с усещанията на бебето? Вчера бях на консултация и споделих на АГ , че преди 10 дни го усетих за 2-3 дни и после спрях и той ми каза, че скоро ще започна да усещам значително по-често.
Живот и здраве ще си имаме момченце. Дори ми показа члена му.

# 668
И ние сме с момче, усетих го минлата седмица и то доста извънземно - почукване и движение на корема в една малка област. След това нищо - усещам как пърха вътре, ама дали е той....ИНаче таткото каза, че го бил ритнал след като съм заспала до него сгушена. Ама по-скоро съм склонна да вярвам, че си въобразява хаха.

# 669
До скоро усещах бебето рядко, само при някакви по- буйни движения явно. От 2-3 дни много често го усещам и доста продължително. Аз съм 20+4 г.с. , но съм с предна плацента, иначе сигурно по- рано щеше да е.

И моето приложение е на плодове и зеленчуци. Сега е колкото царевица 🤣

Такива болки и аз имах. С повече магнезий и почивка се нормализираха нещата.

PavLina когато имах кървене, това беше един от въпросите- имала ли съм запек. Не трябва да се стига до напъване в никакъв случай. Сигурно и аз бих отишла на преглед...

# 670
Момичета, магнезий пия от 3 седмици. Минах вече на 2т. на ден, но май ще увелича дозата малко.

# 671
В приложението pregnancy+ показва размера на бебето като плод/зеленчук, животинче и сладки изделия 😂

# 672
Момичета има 20% намаление в HM на детски дрехи и дрехи за бременни. Мисля, че важеше за сметка над 60 лева. Аз си поръчах сутиени и дрешки за баткото.

Павлина, надявам се всичко да е наред. Пиши, за да знаем как си Simple Smile

# 673
И ние сме с момче, усетих го минлата седмица и то доста извънземно - почукване и движение на корема в една малка област. След това нищо - усещам как пърха вътре, ама дали е той....ИНаче таткото каза, че го бил ритнал след като съм заспала до него сгушена. Ама по-скоро съм склонна да вярвам, че си въобразява хаха.

Петя, преди десетина дни и ММ каза, че бебка го е сритала през нощта на двапъти Smile И аз се усъмних, но той беше сигурен. Аз чак днес мога да кажа, че съм я усетила и съм сигурна, че е тя. До сега все се чудих, тя ли е или нещо друго, но тази сутрин както си лежах по гръб я усетих да се преобръща и даже видях как ми надигна корема лекичко Relaxed.
PavLina. стискам палци всичко да е наред.

# 674
Да, в pregnancy+ e, aз ползвам него и също така Sprout , Ovia pregnancy и Nurture.

Общи условия

Активация на акаунт