Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за ръчните помпи за кърма?
Какви са препоръките за използване на помпи за кърма в болницата и след това?
Какви са препоръките за грижи след раждане, свързани с шевовете и възстановяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за ръчните помпи за кърма?
Форумът съдържа различни мнения относно ръчните помпи за кърма. Някои майки споделят положителен опит, като отбелязват, че помпите са били много полезни както в болницата, така и след това. Други майки споделят трудностите си с изцеждането на кърма, но чрез информация, четене и консултации те успяват да преодолеят предизвикателствата. Отзивите варират, като някои майки са използвали помпи от различни марки като Авент и Медела и са останали много доволни от тях.
-
Какви са препоръките за използване на помпи за кърма в болницата и след това?
Форумът предлага различни препоръки за използване на помпи за кърма в болницата и след това. Някои майки споделят, че са носили ръчна помпа в болницата и са били много доволни от нея, като са я използвали както в болницата, така и у дома. Други майки предпочитат да използват електрическа помпа при нужда. Споделя се също препоръка за използване на отвара от смрадлика за облекчаване на болката след раждане.
-
Какви са препоръките за грижи след раждане, свързани с шевовете и възстановяването?
Форумът предлага различни препоръки за грижи след раждане, свързани с шевовете и възстановяването. Майките споделят своя опит и препоръчват различни продукти като Цикатридина спрей за по-лесно възстановяване и облекчаване на болката. Те също така споделят съвети за използване на смрадлика и други продукти за облекчаване на болката и подпомагане на възстановяването след раждане.
-
Какви са мненията за приемането на таблетки Alektar?
-
Какви са препоръките за възстановяване след раждане, свързани със секцио и нормално раждане?
Бях си казала, че ще изчакам да мине първият ми БХС и тогава ще се включа със съобщение тук за първи път, така че е време да се представя - казвам се Мария, на 29 години, живея в София и това е първата ми бременност, в момента съм в 13+2 г.с. Първите ми 2 прегледа за установяване на бременност бяха при гинеколожката, която по принцип посещавах преди бременността - д-р Сирманова в Неоклиник (д-р Сирманова следи бременни жени до 6-7 месец, след което насочва към гинеколог за последните месеци от бременността и раждането). След това прецених, че искам да се следя при лекар, който впоследствие ще бъде и на раждането на детето. След доста проучване по темата прецених на този етап да се доверя на д-р Анна Богданова (дава часове както в Токуда, така и в Оскар клиник). Засега изчисленият ми термин е на 26.09. Вече бях на 2 прегледа ЖК при Богданова в Оскар, а днес премина и първият БХС. Бебето не спря да мърда и да шава, беше дооооста буйно, преобръщаше се, беше много активно с ръцете и краката, чак започва да ме хваща леко страх дали ще бъде толкова подвижно и занапред, като започна да го усещам и да ме бута с крачета. БХС премина добре, Богданова почти през цялото време диктуваше на сестрата стойности и параметри на размери на костите, черепа и т.н., докато аз се наслаждавах и дивях на движенията на малкото човече. Попитах я за пол, тя каза, че в момента бебето много мърда и не може да се види добре, но би допуснала, че е момиче. Това, което ми прави впечатление при д-р Богданова, е че е доста съсредоточена в работата си, докато ме преглежда, със сигурност е професионалист и добър фетален морфолог, но все оставам с усещането, че няма толкова голяма ангажираност към пациентите си. Например не ме пита как съм, как се чувствам от предния път, когато съм била на преглед, не ме пита каква фолиева киселина пия, имам ли гадене, приключило ли е. По-скоро аз й обяснявам каква е рутината ми по време на бременността и я питам за мнение и тя едва тогава отговаря. Първите 2 прегледа при нея също бяха доста бързи, разбира се, нямаше причина да не са, защото всичко беше наред, но все пак оставам с онова чувство на ненапълно пълноценен преглед и връзка между пациент и лекар. Още повече, че аз се следя единствено при нея и за разлика от повечето хора, които ходят основно за ФМ при нея, и се доверявам за изследвания на кръв, урина и за цялото следене на бременността. Предполагам, че просто всеки лекар е различен, а може би и моите очаквания са нереалистични. Засега й се доверявам, но няма да излъжа ако кажа, че през няколко дни споделям на таткото, че се колебая дали да не пробвам да отида на ЖК и при друг лекар, за да направя сравнение и преценя. Дори питах личния ми лекар дали може да ми даде още едно направление номер 9 (вече ми е издавал веднъж) и той каза, че може само още веднъж да издаде, така че сериозно обмислям дали да не се възползвам. Само не знам кой да избера, ами ако попадна отново на подобен тип гинеколог... Та в такива чуденки съм последните седмици, иначе реално д-р Богданова няма какво повече да каже, защото всичко с плода е нормално и тя го потвърждава, самата аз също се чувствам добре. Нито съм имала гадене, само сънливост и бърза умора, което май съпътства всички ни. Единственото по-странно при мен с идването на бременността е студените вълни, които ме обливат понякога и ми става изведнъж много студено, дори когато съм у дома и навсякъде е топло. В момента очаквам да излязат и кръвните резултати от БХС, предполагам, че ще ги видя утре сутрин. Засега това е от мен, пожелавам на всички септемврийски мами да са здрави и всичко да е наред с бебчетата им, пазете се и се наслаждавайте на тези прекрасни моменти от бременността