СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 859
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
И аз да се включа към клуба на бурните емоции, ту съм раздразнителна, ту ме обхваща някаква невероятна любов , после от нищото почвам да плача.
Онзи ден правих картофени кюфтета за сина ми и мъжа ми, ама нещо ми се стори, че не са както трябва, Те не казаха нищо, ядоха си, но аз се разревах на масата, че се мъчат за да не ме обидят нещо 😅😅😅😅😅🙈 мъжът ми знае че съм откачалка, ама вече и синът ми се убеди 😅😅😅

Иначе да ви се оплача че не мога да лежа по гръб, нямам корем, почти не забележим е, не знам от какво е, но мога само на страни, което много ме изнервя и все забравям. 15+4 съм

# 91
Усещам, че съм станала малко по-раздразнителна и мъжът ми го отнася.
 Днес 3 пъти му се развиках за някакви глупости, ама той не се впечатлява особено. 😄 отива в другата стая и след час идва и си говорим все едно нищо не е било.
Бях днес на преглед при акушерката, единственото интересно беше, че чухме сърцето с доплера. Другото бяха стандартни за тук неща: кръвно, урина, и това е. 16 + 2 съм.

Bumble111, кога ти е gender scan-a? 😊

Още не съм усетила бебето, или поне не мисля, че съм. Акушерката каза, че е нормално да почна да усещам около 19-20 г.с., та не съм се притеснила.

# 92
Ехааа колко вълнуващо, аз бях в петък 15+1 и казаха че е рано за доплер ;-(

Моя скан е в събота, броя дните вече 👍
Усещам, че съм станала малко по-раздразнителна и мъжът ми го отнася.
 Днес 3 пъти му се развиках за някакви глупости, ама той не се впечатлява особено. 😄 отива в другата стая и след час идва и си говорим все едно нищо не е било.
Бях днес на преглед при акушерката, единственото интересно беше, че чухме сърцето с доплера. Другото бяха стандартни за тук неща: кръвно, урина, и това е. 16 + 2 съм.

Bumble111, кога ти е gender scan-a? 😊

Още не съм усетила бебето, или поне не мисля, че съм. Акушерката каза, че е нормално да почна да усещам около 19-20 г.с., та не съм се притеснила.

# 93
И аз все още не съм усетила бебчо. Плацентата ми е задна, но ми е първа бременност и може би ще го усетя по-късно. 😊
Да се похваля - чакаме малък мъж! 💙 Докторът беше на 98% сигурен, много добре се виждаше атрибутът 🤣 Преди 2 седмици ми изказаха предположение за момиче на 70 % и тъкмо да се настроя...вчера момче. Да е здравичко само, всички от родата бяха сигурни, че е момче! 💙

Относно тромбофилията, вчера на първата фетална лекарят ми видя повишена резистентност на маточните артерии и затова предложи изследването...Чакам резултата, но много се притесхних, тъй като не съм започнала лечение в началото. 😞

# 94
Случват се такива изненади, аз за това не вярвам докато поне 3 пъти не ми кажат един и същи пол 🤣
В коя седмица си сега?

# 95
В коя седмица си ? Аз също започнах лечение през 13г.с а не от самото начало и съм много притеснена , а докато излязат резултатите казаха ли ти да приемаш нещо? Аз от деня в който се видя резистентност съм на Акард вечер × 1 , веднага щом излязоха резултатите ми бях на преглед за де се назначи терапия , направихме и преглед с доплер и за няма и седмица имаше подобрение само от приема на Акард. От тогава не съм правила преглед с доплер , надявам се нещата да вървят добре.
И аз все още не съм усетила бебчо. Плацентата ми е задна, но ми е първа бременност и може би ще го усетя по-късно. 😊
Да се похваля - чакаме малък мъж! 💙 Докторът беше на 98% сигурен, много добре се виждаше атрибутът 🤣 Преди 2 седмици ми изказаха предположение за момиче на 70 % и тъкмо да се настроя...вчера момче. Да е здравичко само, всички от родата бяха сигурни, че е момче! 💙

Относно тромбофилията, вчера на първата фетална лекарят ми видя повишена резистентност на маточните артерии и затова предложи изследването...Чакам резултата, но много се притесхних, тъй като не съм започнала лечение в началото. 😞

# 96
  • КиТ
А  съкращението при пускане на тромбофилията,какво е,че доста неща ми напусна моята гинеколожка,да проверя дали имам и ако трябва да я питам нужно ли е да си направя такова Thinking

# 97
Сега съм в 13+2 г.с. и нищо не са ми назначили. Днес ще говоря и с проследяващата ме гинеколожка, ако трябва да започна Аспирин преди да излязат резултатите.

В коя седмица си ? Аз също започнах лечение през 13г.с а не от самото начало и съм много притеснена , а докато излязат резултатите казаха ли ти да приемаш нещо? Аз от деня в който се видя резистентност съм на Акард вечер × 1 , веднага щом излязоха резултатите ми бях на преглед за де се назначи терапия , направихме и преглед с доплер и за няма и седмица имаше подобрение само от приема на Акард. От тогава не съм правила преглед с доплер , надявам се нещата да вървят добре.

При теб бебчето отговаряше ли си на седмиците? Много се радвам, че нещата са се подобрили! ❤ Важното е да сме спокойно, а каквото се изисква от нас - ще го направим!

# 98
За мое щастие отговаряше , това е единственото нещо което ме успокояваше .

Сега съм в 13+2 г.с. и нищо не са ми назначили. Днес ще говоря и с проследяващата ме гинеколожка, ако трябва да започна Аспирин преди да излязат резултатите.

При теб бебчето отговаряше ли си на седмиците? Много се радвам, че нещата са се подобрили! ❤ Важното е да сме спокойно, а каквото се изисква от нас - ще го направим!

# 99
  • София
Тромбофилиите могат да бъдат придобити и наследствени. Сигурно ще ви пуснат/са ви пуснали изследвания за наследствени. Те са няколко вида, поне рисковите мутации, та няма как да се каже какво са ви пуснали без да се види.
За аспирина, Hesperus, наистина питай АГ, абсолютно никакво значение няма дали имаш тромбофилия или не докато чакаш, а каква е резистентността на маточните артерии. Но може да нямаш нужда от лечение на този етап, щом не са назначили. Ти коя седмица си, че се видяха мъжки органи Grinning

# 100
В 13 седмица съм, бебчето върви с няколко дни напред 😄

Тромбофилиите могат да бъдат придобити и наследствени. Сигурно ще ви пуснат/са ви пуснали изследвания за наследствени. Те са няколко вида, поне рисковите мутации, та няма как да се каже какво са ви пуснали без да се види.
За аспирина, Hesperus, наистина питай АГ, абсолютно никакво значение няма дали имаш тромбофилия или не докато чакаш, а каква е резистентността на маточните артерии. Но може да нямаш нужда от лечение на този етап, щом не са назначили. Ти коя седмица си, че се видяха мъжки органи Grinning

# 101
Днес разбрах, че вчера съм била контактна с човек, който днес си е правил тест за Ковид и е бил +.
В тих ужас съм.. седях до него в затворено помещение 10-15 мин...

# 102
Днес разбрах, че вчера съм била контактна с човек, който днес си е правил тест за Ковид и е бил +.

Докосвали ли сте се до общи неща? Не искам да те стресирам, но аз за заразих така като пътувах в кола със заразен човек.. Но пък и после бяхме на пикник в гората и пипахме общи неща. Според моя приятел съм се заразила в колата, според мен съм се заразила, защото пипахме общи неща. При мен симптоми се появиха на 3-ти ден след контакта ми. Следи си температурата и ако проявиш някакви симптоми, тогава си прави пср.

# 103

Докосвали ли сте се до общи неща? Не искам да те стресирам, но аз за заразих така като пътувах в кола със заразен човек.. Но пък и после бяхме на пикник в гората и пипахме общи неща. Според моя приятел съм се заразила в колата, според мен съм се заразила, защото пипахме общи неща. При мен симптоми се появиха на 3-ти ден след контакта ми. Следи си температурата и ако проявиш някакви симптоми, тогава си прави пср.
Не сме пипали общи неща, дори не се докосвахме.. само седяхме един до друг на отделни столове и си говорехме...
Успокоява ме факта, че мъжа ми постоянно контактува с болни от Ковид и може да сме го изкарали..
Надявам се и Биозина , и Елевита да си свършат работата...
Иначе преди месеци и аз, и детето общувахме с човек, с който се докосвахме и целувахме по бузите, а после се оказа +
Моля се да сме го изкарали... Или да не се разболяваме сега...

# 104
Здравейте група септемврийски мами,

Досега не съм писала в темата, но следя и чета всичко от Тема 1 насам, чувствам всички ви толкова близки, тъй като споделяме общи прекрасни емоции Blush Бях си казала, че ще изчакам да мине първият ми БХС и тогава ще се включа със съобщение тук за първи път, така че е време да се представя - казвам се Мария, на 29 години, живея в София и това е първата ми бременност, в момента съм в 13+2 г.с. Първите ми 2 прегледа за установяване на бременност бяха при гинеколожката, която по принцип посещавах преди бременността - д-р Сирманова в Неоклиник (д-р Сирманова следи бременни жени до 6-7 месец, след което насочва към гинеколог за последните месеци от бременността и раждането). След това прецених, че искам да се следя при лекар, който впоследствие ще бъде и на раждането на детето. След доста проучване по темата прецених на този етап да се доверя на д-р Анна Богданова (дава часове както в Токуда, така и в Оскар клиник). Засега изчисленият ми термин е на 26.09. Вече бях на 2 прегледа ЖК при Богданова в Оскар, а днес премина и първият БХС. Бебето не спря да мърда и да шава, беше дооооста буйно, преобръщаше се, беше много активно с ръцете и краката, чак започва да ме хваща леко страх дали ще бъде толкова подвижно и занапред, като започна да го усещам и да ме бута с крачета. БХС премина добре, Богданова почти през цялото време диктуваше на сестрата стойности и параметри на размери на костите, черепа и т.н., докато аз се наслаждавах и дивях на движенията на малкото човече. Попитах я за пол, тя каза, че в момента бебето много мърда и не може да се види добре, но би допуснала, че е момиче. Това, което ми прави впечатление при д-р Богданова, е че е доста съсредоточена в работата си, докато ме преглежда, със сигурност е професионалист и добър фетален морфолог, но все оставам с усещането, че няма толкова голяма ангажираност към пациентите си. Например не ме пита как съм, как се чувствам от предния път, когато съм била на преглед, не ме пита каква фолиева киселина пия, имам ли гадене, приключило ли е. По-скоро аз й обяснявам каква е рутината ми по време на бременността и я питам за мнение и тя едва тогава отговаря. Първите 2 прегледа при нея също бяха доста бързи, разбира се, нямаше причина да не са, защото всичко беше наред, но все пак оставам с онова чувство на ненапълно пълноценен преглед и връзка между пациент и лекар. Още повече, че аз се следя единствено при нея и за разлика от повечето хора, които ходят основно за ФМ при нея, и се доверявам за изследвания на кръв, урина и за цялото следене на бременността. Предполагам, че просто всеки лекар е различен, а може би и моите очаквания са нереалистични. Засега й се доверявам, но няма да излъжа ако кажа, че през няколко дни споделям на таткото, че се колебая дали да не пробвам да отида на ЖК и при друг лекар, за да направя сравнение и преценя. Дори питах личния ми лекар дали може да ми даде още едно направление номер 9 (вече ми е издавал веднъж) и той каза, че може само още веднъж да издаде, така че сериозно обмислям дали да не се възползвам. Само не знам кой да избера, ами ако попадна отново на подобен тип гинеколог... Та в такива чуденки съм последните седмици, иначе реално д-р Богданова няма какво повече да каже, защото всичко с плода е нормално и тя го потвърждава, самата аз също се чувствам добре. Нито съм имала гадене, само сънливост и бърза умора, което май съпътства всички ни. Единственото по-странно при мен с идването на бременността е студените вълни, които ме обливат понякога и ми става изведнъж много студено, дори когато съм у дома и навсякъде е топло. В момента очаквам да излязат и кръвните резултати от БХС, предполагам, че ще ги видя утре сутрин. Засега това е от мен, пожелавам на всички септемврийски мами да са здрави и всичко да е наред с бебчетата им, пазете се и се наслаждавайте на тези прекрасни моменти от бременността Hug

Общи условия

Активация на акаунт