Д-р.Любомир Христов и серклажа Етко тема-3

• 45 402
  • 573
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, моля ако някоя има номера на д-р Любомир Христов да ми го изпрати на лично. Благодаря Ви!

# 121
Здравейте, моля момичетата които са с лапароскопски серклаж да дадат някаква информация по темата. Колко време след това можехте да почвате с опитите и колко време след серклажа забременяхте и износихте ли до край бебчетата? Много ви благодаря на тези които ще споделят.

# 122
Здравейте, моля момичетата които са с лапароскопски серклаж да дадат някаква информация по темата. Колко време след това можехте да почвате с опитите и колко време след серклажа забременяхте и износихте ли до край бебчетата? Много ви благодаря на тези които ще споделят.

Пишем общо взето едни и същи.Писали сме в темата на зад, може да прочетете подробно.
Първия ми ТАС е правен в 9г.с, износих до 39 г.с планово секцио,без ден залежаване.Втория ми ТАС е сложен година след раждането, вече 3та година съм снего, не съм правила опити за бебче още.

# 123
  • Варна
deyv, стана ми интересно кой лекар те следи във Варна ? Аз навремето се доверих в МД на Яков за серклажа, но си полежах 5 мееца, защото имах много контракции на ден и всяко мърдане беше контракция. Тази година плануваме втора Б и секрлажа ще ми е в кърпа вързан, защото шийкака ми дори сега е не повече от 3см., а конизация нямам... Та тея неща са си сигурни и ще търся пак какво да правя поне вече подготвена.

# 124
deyv, стана ми интересно кой лекар те следи във Варна ? Аз навремето се доверих в МД на Яков за серклажа, но си полежах 5 мееца, защото имах много контракции на ден и всяко мърдане беше контракция. Тази година плануваме втора Б и секрлажа ще ми е в кърпа вързан, защото шийкака ми дори сега е не повече от 3см., а конизация нямам... Та тея неща са си сигурни и ще търся пак какво да правя поне вече подготвена.
При мен забременяването е инвитро и серклажа ми е правен в клиниката Нова Радост. За следене отново се доверям на лекаря в клиниката, но в момента трябва да намеря и още един лекар за женска консултация по ЗК, но да бъде и добър в следенето на рискова бременност. Към момента съм се насочил към д-р Славчев. Знам, че се чака, но държа лекаря да бъде адекватен, все пак аз мога да разчитам и на клиниката и затова си мисля да се срещна с него и да усетя, дали е моя лекар, с годините имам вече опит с това. Реално в моя случай е важен лекар, който може да работи с колега не егото му да надделява и това да води до риск при мен.

# 125
Моят е правен април, забременях август, родих в 34гс. Лежах много и спазвах много стриктна хигиена, пазех се от вирусни инфекции. ТАС помага на шийката да издържи, но не пази водите и плода от инфекции. Питайте подробно какво друго ви интересува

# 126
Моят е правен април, забременях август, родих в 34гс. Лежах много и спазвах много стриктна хигиена, пазех се от вирусни инфекции. ТАС помага на шийката да издържи, но не пази водите и плода от инфекции. Питайте подробно какво друго ви интересува
извинявам се за въпроса но, каква беше причината да родите 34г.с.

# 127
Момичета, може ли да ми обясните какво представлява серклажа “Етко” и каква е разликата с Тас Аз съм имала един серклаж преди две години в 20 г.с направен по Магдоналд на останала 7 мм шийка в Шейново при д-р Василев С много лежане в болница около 3 м и мн системи с кормагнезин родих в 39г.с. Но сега съм с детенце на 1 г и няма да мога да лежа Кой серклаж е подходящ ?

# 128
  • София
Момичета, може ли да ми обясните какво представлява серклажа “Етко” и каква е разликата с Тас Аз съм имала един серклаж преди две години в 20 г.с направен по Магдоналд на останала 7 мм шийка в Шейново при д-р Василев С много лежане в болница около 3 м и мн системи с кормагнезин родих в 39г.с. Но сега съм с детенце на 1 г и няма да мога да лежа Кой серклаж е подходящ ?
Е щом сте изкарали до такава седмица с обикновен серклаж и то направен на толкова малка шийка,мисля че ако се направи на нормална шийка и се върже добре,бихте могли да си изкарате и с обикновен.
Като цяло ЕТСО и ТАС са за случаите в които обикновения не помага,или помага,но не и до влизане в деветия месец,по-сложни са си,имат си и негативите.
 При всички случаи, ако имате контракции и неразположения,пак ще трябва да лежите и да се пазите,независимо с какъв серклаж сте.

# 129
TAC е абдоминален серклаж(влиза се лапароскопски през корема) използва се когато няма шийка и няма къде да се захванат конците.Реално ТАС е най-тежката "артилерия". ЕТКО е по-сложен от Макдоналд, разликата е в начина на шиене/преплитане на конците.
Като цяло не вие избирате вида серклаж.Определящо е състоянието на шийката.
Както в предния пост е написано-всек серклаж си има плюсовете и минусите.

# 130
Момичета, здравейте отново, бях на преглед при д-р Христов, каза ТАС ще е нужен при мен, не съм бременна в момента, но обмислям инвитро, т. к. нямам тръби.
Пропуснах да го питам обаче в подробности за процедурата, освен че е лапароскопски, колко разреза и къде се правят - по бикини линията ли? Също ако може да споделите цялата процедура - от приемането в болницата до изписването. Благодаря предварително.

# 131
Момичета, здравейте отново, бях на преглед при д-р Христов, каза ТАС ще е нужен при мен, не съм бременна в момента, но обмислям инвитро, т. к. нямам тръби.
Пропуснах да го питам обаче в подробности за процедурата, освен че е лапароскопски, колко разреза и къде се правят - по бикини линията ли? Също ако може да споделите цялата процедура - от приемането в болницата до изписването. Благодаря предварително.

Приемат те предния ден. Правят се изследвания, на следващия ден е операцията (поне при мен беше така и при 2та). Разрезите са 5 дължина около 1 см (4 в страни от корема и 1 в/под пъпа). Белезите зарастват и изчезват на 90 % за година и малко. При мен си личи само 1 от всичките, защото не ми се затвори още в самото начало, но по скоро изглежда като изгорено от цигара. След процедурата си в реанимация, ако всичко е наред на следващия ден те пускат. Прави се с пълна упойка. При мен единия беше в 9 г.с,  другия беше година след раждането и при 2та ми махаха и миомни възли в същия момент. Аз лесно понасям упойките, не мога да кажа, че съм имала проблем, може би по-голям дискомфорт имах 2рия път, тъй като до колкото знам се пълни стомаха с газ, за да се избутат органите на горе и да има поле за работа, когато бях в реанимация и червата започнаха да работят имах доста болезнени колики, но не беше нещо драматични. Пойсках си само веднъж болкоуспокояващо.

# 132

Приемат те предния ден. Правят се изследвания, на следващия ден е операцията (поне при мен беше така и при 2та). Разрезите са 5 дължина около 1 см (4 в страни от корема и 1 в/под пъпа). Белезите зарастват и изчезват на 90 % за година и малко. При мен си личи само 1 от всичките, защото не ми се затвори още в самото начало, но по скоро изглежда като изгорено от цигара. След процедурата си в реанимация, ако всичко е наред на следващия ден те пускат. Прави се с пълна упойка. При мен единия беше в 9 г.с,  другия беше година след раждането и при 2та ми махаха и миомни възли в същия момент. Аз лесно понасям упойките, не мога да кажа, че съм имала проблем, може би по-голям дискомфорт имах 2рия път, тъй като до колкото знам се пълни стомаха с газ, за да се избутат органите на горе и да има поле за работа, когато бях в реанимация и червата започнаха да работят имах доста болезнени колики, но не беше нещо драматични. Пойсках си само веднъж болкоуспокояващо.
Благдаря, а някакво кървене има ли след това?

# 133
Здравейте, искам да попитам тези, които са със серклаж при Христов, необходима ли е ежемесечна консултация с него, на която да следи серклажа или това го прави следящия ви АГ? Благодаря!
Това ще ви го каже д-р Христов,попринцип всеки може да ви следи,трябват често микробиологии да се пускат.
Мен д-р Христов се ангажира да ме следи,ходех на две седмици при него.Гледаше си основно серклажа и следихме за инфекции.
Останалото по бебето,кръвоток и.т.н. си го гледаше друг лекар
Здравейте искам да попитам бързо ли успяват да си запазите час са доктор Христов и какви са цените на прегледите и серклажите при него, тъй като и на мен ще се наложи да го посетя при бременност след две изпуснати бременности поради скъсена шийка. Благодаря ви предварително. 🙏

# 134

Благдаря, а някакво кървене има ли след това?

Не,нямах

Общи условия

Активация на акаунт