Професионални серии за коса 146

• 58 014
  • 809
  •   1
Отговори
# 165
Днес бях на фризьор и много ме похвали колко много нови растежи имам и че нямам изтощени краища. Остана съвсем малко да изрежем от изтъняването, което се беше получило след тежкия ми косопад.
Като цяло каза, че напредъкът ми последните 6-7 месеца е голям. Ами направо грейнах, много хубаво ми стана. Всичкото това време, усилия и средства, които вложих се отплащат. Това ме кара да бъда още по-постоянна.

Та от много време си го мисля, но сега още по-сериозно обмислям дали да не си взема Дайсън и то по-конкретно Airwrap.
Притеснението ми обаче дали е щадящ за косата. Дали 2 пъти седмично да суша и къдря с него е по-щадящо от това да си ползвам Парлукса ( на средна темп. и сила ) . Приоритет номер едно ми е здравето на косъма, разбира се и да не ходя като кошница, ако е възможно.
Много ще се радвам за мнения на дами, които имат опит или са проучвали.

# 166
  • София
Pinki, как се справихте с косопада и как постигнахте тези нови растежи?

# 167
Здравейте.
Следя темата с голям интерес от няколко месеца и се зарибих покрай вас сериозно с профи грижата за косата си. (Не се оплаквам ☺) От Декември на сам ползвам маска и термо на Генезис,от скоро се сдобих и с термо на Екстеншънист и чакам и маската да пристигне ,за да ги комбинирам. Взех си двете Чи коприни (червената и кератиновата) и ги редувам . Суша с четка и сешоар веднъж седмично и от време на време минавам преса (тогава ползвам термо Biosilk мъгла)  . Мога гордо да заявя ,че косата почти не цъфти,дръпна доста на дължина и е изключително мека и подредена . (А от бременноста се сдобих със стабилен косопад )
И както знаете ,това е страшна краста и се хващам доста често да гледам нови продукти да набавя ,макар че нямам нужда за сега 🙈
Продължавам да следя с интерес и да се образовам ☺

# 168
Pinki, и аз напоследък сериозно се замислям за Dyson Airwrap. Нямам обаче никой е обкръжението, за да добия реална представа заслужават ли си 1100лв

# 169

Прочетох описанието на косата ти, моята е абсолютно същата, единствено не съм имала пърхот никога.
При мен причината беше стрес и строга диета поради здравословен проблем.
Първо за всеки случай елиминирах възможността да има проблем с хормони и витамини. Изследвам редовно и пия добавки според резултатите ми. До колкото ми е позволено разширих диетата си и се старая да си набавя от всичко и да се храня полезно. За мен е абсурдно да се разчита, че профи или каквато и да е козметика може да помогне, когато нещо в горе изброените неща не е ок. Приорин ми беше най-големия помощник.
След това по-важност слагам грижата за скалпа. За чувствителен скалп бих те посъветвала да си внимателна с шампоаните на Керастаз. Аз съм доволна най-много от Меди. Имам Фолиген Биокленз и Вивид, редувам първите както ми падне, а третия е ДПШ. Правя различни преуоши и това също има много положително влияние. Грижа за скалп като беше най-напечено използвах Меди Целаген и Нуминокс и Керастаз ампулите против косопад с Аминексил като редувах. Сега вече направих курс и с Денсифик, ФК, и ме чакат още много. Нанасям абсолютно всяка вечер с масаж 10-15 мин. Масажа е много важен, подобрява микроциркулацията и косъм се изхранва. В ютуб има специални техники, за да не се травмира пък косъма при груби движения.
Спрях пресата, инвестирах в сешоар и четки и гребени, сатенени калъфки, не връзвам стегнато,използвам щадящи ластици, попивам с микрофибърна кърпа.
Не знам дали си по тези неща, но при мен справянето със стреса чрез йога, медитация и спорт помогна също много.
Заради косопада с продължителност 5-6 месеца, косата ми изглеждаше изтъняла, нямаше никаква плътност, дължините прозираха, беше изтощена и цъфтяща, сега остава да изрежем 2-3 см и ще съм много доволна.

П.С Напура също си заслужава да се включат в грижата в случаи като нашите.

# 170
Мога да споделя първо впечатление от AirWrap-a на Dyson. Преди това държа добре да опиша косата си - права като праз, жилав лъскав косъм, здрава, дължина около бюста (като беше къса седеше леко чуплива натурално). Не се поддава на къдрене със четка и сешоар, нито преса, нито маша и аз и фризьори са опитвали и ефекта трае точно 5 минути с и без фиксатор. Тествах въпросния уред при приятелка и първо бих казала че е мнодо приятен и лесен за работа. Не усетих силно нагряване на косата дори на макс степен, което ми говорри, че ще е щадящо колкото нормален сешоар примерно. Ефекта на моята коса обаче не беше по-различен от останалите методи на къдрене, които изброих. Приятелката ми обаче е с плътен и податлив косъм и на нея и се получават страхотни къдрици като от маша, седят дълго и казва, че цялата коса (а тя е дълга и гъста) я прави за 15 минути (след като е свикнала да го ползва де). За мен лично с тази моя косица са излишни пари, но ако смятате че косата ви се поддава на такова стилизиране си е добър продукт.

# 171
Pinki, и аз напоследък сериозно се замислям за Dyson Airwrap. Нямам обаче никой е обкръжението, за да добия реална представа заслужават ли си 1100лв

Peach Благодаря за подробното описание. Единствената ми приятелка с Дайсън е със сходна на твоята коса, в началото и тя имаше големи трудности и за минути къдриците се отпускаха и падаха. За два три месеца изпробва много техники, но най-много и се задържат 1 ден. Аз за съжаление нямам възможност да го пробвам при нея.
Моята коса е различна, не се задържа права прическа, но къдрици стоят с дни, натурално ми е чуплива, на вълни, но много фризи и това което ме притеснява е дали дайсъна ще се справя с този целия фриз.

Бонибон Щеше да е хубаво да има опция да се изпробва по някакъв начин. Аз се чудя дали при онлайн покупка имаш право да го пробваш веднъж в рамките на 14 дневния срок и да прецениш. Някак си ми е трудно да стрелям и да се моля да не се окаже разочарование.

# 172
Момичета , може ши да комбинирам ампулите на Напура за растеж и тези на Лореал преди косопад-преди миене Напура, след това Лореал?

# 173

Прочетох описанието на косата ти, моята е абсолютно същата, единствено не съм имала пърхот никога.
При мен причината беше стрес и строга диета поради здравословен проблем.
Първо за всеки случай елиминирах възможността да има проблем с хормони и витамини. Изследвам редовно и пия добавки според резултатите ми.

П.С Напура също си заслужава да се включат в грижата в случаи като нашите.
Какви хормони и витамини се изследват?

# 174
  • София
Pinki, благодаря за подробното описание! Никога не съм пробвала Mediceuticals, но ги разгледах и може би ще поръчам. Ти споменаваш 3 шампоана, кой би ми препоръчала? Относно загряващия спрей на Medi, по-доволна ли си от ампулите на Kerastase за косопад? Аз ползвам Specifique, но честно казано от корен от репей виждам по-силен ефект. Днес купих Приорин, биотин и цинк, планирам да почна и омега 3.

# 175
  • Велико Търново
Момичета , може ши да комбинирам ампулите на Напура за растеж и тези на Лореал преди косопад-преди миене Напура, след това Лореал?
Може 🙂 понякога и аз така правя, или стоя с ампула на Напура или с шампоан Анаген, колкото мога, и след измиване нанасям винаги друга ампулка.

# 176
Pinki, благодаря за подробното описание! Никога не съм пробвала Mediceuticals, но ги разгледах и може би ще поръчам. Ти споменаваш 3 шампоана, кой би ми препоръчала? Относно загряващия спрей на Medi, по-доволна ли си от ампулите на Kerastase за косопад? Аз ползвам Specifique, но честно казано от корен от репей виждам по-силен ефект. Днес купих Приорин, биотин и цинк, планирам да почна и омега 3.

Ами Фолиген или Биокленз, при мен имат сходно действие. Лично аз предпочитам лосионите за скалп на Меди пред керастазките. Има изгодни комплекти Ш + Б и лосиона. Опитай дали кода от преди няколко страници ще работи да ти излезе по-изгодно.

В темата за косопад е полезна за такава информация. Първоначално е основно ТСХ, Т4, половите хормони, андрогенни и кортизол + Витамин б12 и Д3. Това са основни показатели, които е хубаво да се следят, за по- подробни според е необходимо и лекарско мнение.

# 177

Ами Фолиген или Биокленз, при мен имат сходно действие. Лично аз предпочитам лосионите за скалп на Меди пред керастазките. Има изгодни комплекти Ш + Б и лосиона. Опитай дали кода от преди няколко страници ще работи да ти излезе по-изгодно.

В темата за косопад е полезна за такава информация. Първоначално е основно ТСХ, Т4, половите хормони, андрогенни и кортизол + Витамин б12 и Д3. Това са основни показатели, които е хубаво да се следят, за по- подробни според е необходимо и лекарско мнение.
Пинки, благодаря за споделеното за Mediceuticals, поръчах комплект току що Ш,Б и серум.
Въпроса ми е комбинираш ли ги с други продукти, преди или след. В помента ползвам и Serioxyl, масло от репей и се чудех как да комбинирам.

# 178
Здравейте. Снощи използвах кода TZNR1620 за един лак за коса, но днес реших да си поръчам и още неща, които да взема от магазина на Витошка. Не ми позволява обаче пак да го използвам.

# 179
Tyao вие четете ли темата?
Защото ако четяхте, нямаше да пишете този коментар.

Общи условия

Активация на акаунт