Професионални серии за коса 146

• 57 929
  • 809
  •   1
Отговори
# 300
Kotenze_84 моля те сподели снимка на четката с глигански косъм на Olivia Garden ❤️
Зачетох се сега, че са микс глигански+силиконови. Моята е soft за тънка коса. Има и вариант за по-гъста коса. На мен много добре ми захващат косата. Не я скубят и дърпат, докато суша. За разлика от изцяло изкуствените, където ми се оплита и накъсва.

# 301
  • Някъде там
Рано, рано влизам с въпрос.
Някоя от вас пробвала ли е  продуктите на eleven australia?

# 302
Гледам, че е спомената серията Тен на Алтерна - имам шампоана и маската. Не са лоши, но в никакъв случай не са върха на Алтерна, за мен всички други серии на Алтерна са по-добри от тях.

Освен това миризмата на мен никак не ми харесва - някаква ретро евтина ориенталска.

# 303
  • София
Може ли да ми препоръчате силно хидратиращ шампоан? Преди няколко дни (по препоръка от тук) поръчах от Арлен Joico Moisture Recovery - шампоан и балсам, обаче като пристигнаха се оказа, че съм поръчала балсам и рехидратиращ крем Rolling Eyes Сега гледам, че шампоана е изчерпан. Чудя се за шапоана Joico Hydra splash, но съм отворена за всякакви идеи.
И още един въпрос - маската на Lalga хидратираща ли е?

# 304
  • Пловдив
Момичета,имам нужда от помощ.Доста време,сигурно повече от година ползвах Макадамия Ш и Б за тънка коса,беше ми много добре, докато косата ми не започна да се къса.Тогава минах на протеинови продукти, Ш и Б на Лореал Profiber Rectify,косата ми спря да се къса,но след това пак започна.И сега не знам какви продукти да си взема,ако някой има подобен опит,ще се радвам да ме посъветва .Взех си на Редкен балсама от серията,която е за запазване на дължините,но накъсването не спира.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 21:02 от Жижи

# 305
Трябва да редуваш протеин и хидратация. Всяко залитаме само в едната или другата посока не е добре за косата ти, когато използваш профи козметика.

# 306
  • Варна
Жижи много правилно ти го е казала Виктория. С профи продуктите не става като с дрогерийните да купиш един Ш и една М и да си караш с тях докато свършат. Всъщност става ако говорим за здрава нетретирана коса. Тогава вземаш една балансирана серия и друго не ти трябва. Когато се третира проблем обаче със силни продукти пазенето на баланса е основно правило. Косата се къса както от липса на протеин така и от прекаляване с него. Във втория случай по-скоро се троши.

# 307
  • Пловдив
Разбрах ви,момичета,ще опитам тогава така с редуване на серии да видим дали ще има резултат.

# 308
  • София
Искрица можеш да ги ползваш едновременно по половин от всяка. Аз често смесвам два серума, но мажеш да редуваш - един ден едната ампула, другия ден другата.
—————
Memento ако питаш за Лореал, за мен най-хубавите серии на марката са Pro Fiber. Няколко са сериите - в зависимост от нуждата. Аз ги имам и трите. Най-често ползвах синята. Розовата ми е лека за косата, даже съм имала случай, когато след маската ми се наложи да изляза бързо и нямах време да влизам да се мия и я спретнах на рибена кост. Тя така изсъхна и после като я разпуснах беше станала много хубава - маската сякаш беше поела в косата и сякаш съм я отмила. Което значи лека за моя косъм. По-скоро е за тънички нетретирани коси. За вашата, макар и тънка мисля, че синята серия ще ви допадне. Иначе Лореал са добри продукти за цената си. Вместо Лореал на малко по-висока цена са Напура - там качеството вече е доста по-високо. И изненадващо за мен но на Вела профешънъл серията за обем и много добра. По-надолу ще пиша за нея.

————

Серията Тен е с аромат специално направен за нея от Шанел. Ако на някой не му допада, е лично предпочитание за аромати, което е изключително индивидуално. Аз много го харесвам, но и любимия ми аромат е оригиналния Шанс на Шанел. Но пък Коко Мадмоазел ми е брутално силен и не ми допада. Така че... носове всякакви Blush
Относно серията Тен - аз имам много дълъг опит в ползването й - 3 години само нея Stuck Out Tongue Winking Eye преди да почна да ползвам и другите продукти на Алтерна, после на Керастаз и оттам се отприщи положението. Няма как да се харесва на всеки. Дори и аз след определен период, когато бях прекалила с протеина - серията не ми допадаше така както преди, защото косата ми имаше нужда от хидратация. Тен е перфектния баланс - хайвер и хиалуронова киселина. Ако косата е балансирана - тази серия е всичко от което имаш нужда. За мен и моята коса е уникална, другата, която ми е равна на Тен е Хроноложист с ампулата. Същото удоволствие и красива коса, но и тя е с хайвер и хидратиращи съставки, та отново е балансирана.
Нищо не може да допадне на всеки и злато да тече от шампоана. Цената на серията е доста висока и аз я зареждам винаги, когато има намаления.

————
Лалга не е хидратираща. Балансирана е, към протеин, според мен.

————

Жижи ако косата няма проблеми една серия може да се ползва 3-4 месеца постоянно, но дори и при не проблемна коса, тя се насища и вече не е добре.
За да се къса косата, значи има точки (така наречени експлозия на кортекса) където косъма е почти прекъснат и при дърпане се къса. Трябва силна протеинова серия, а след нея силно хидратираща. Най-добре е 2-3 пъти силен протеин, след това хидратация, после пак така. Протеина ке зазадрави косъма, като вкарва протеин, а хидратацията ще “омекоти” протеина и нака косата няма да стои суха.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 15:16 от Мagnollia

# 309
И на моята коса Lalga се държи като балансирана с превес на протеина!

Момичета, удачно ли е да ползвам като преуош еластисайзър и след него хидратиращите ш и б на Joiko.

# 310
  • София

Момичета, удачно ли е да ползвам като преуош еластисайзър и след него хидратиращите ш и б на Joiko.

Можеш, Еластисайзъра е хидратиращ като цяло. Аз с всякаква серия след него съм правила и ми допада ефекта.

# 311

Можеш, Еластисайзъра е хидратиращ като цяло. Аз с всякаква серия след него съм правила и ми допада ефекта.

Благодаря! Нямам търпение да пробвам серията,след толкова положителни мнения тук.

# 312
  • София
Моята коса пък май меази протеин и може да кара дълго само с хидратация.
Прави ми впечатление че след протеинова серия косата ми се оплита повече и става много суха, докато след хидратация винаги е добре.
Може би е вариант да ползвам само протеинов шампоан и след това хидратираща маска?

# 313
  • София
Melisande можеш да комбинираш по този начин. Ама сигурна ли си, че недолюбва протеина? Казвам го, защото и аз така си мислех докато не пробвах различни протеинови серии и намерих такива, които работят много, много, много добре на моята коса. ❤️

# 314

Момичета, може ли да ми кажете тези серии протеинови или хидратиращи са? Искам да поръчам травъл опаковки, за да ги тествам.

Общи условия

Активация на акаунт