Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 69 285
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Бе не знам, аз не съм голям фен на плодовете. Не, че не обичам изобщо, но много рядко купувам. Единственото без което не мога е кафето, само защото не изпитвам негативи от употребата му.

КЗ преди вечерята днес ми беше 5,7, а 1 час след хранене е паднала на 5,2. Ядох 2 кюфтета и 2 пържени яйца. Ще видим на втория час колко ще е. Не знам защо първоначално е толкова висока, не съм яла нищо днес преди горното, с изключение на пълна шепа лешници около 2 часа преди вечерята. Иначе съм само на мазни кафета, както обикновено. Чудя се дали е възможно да е от лешниците Thinking Не я мерих преди тях...

# 526
На мен като цяло също не ми липсват плодовете, преди ги използвах като "здравословен" заместител на сладкото, ама вече и сладкото не ми липсва. Единствено много обичам праскови, ама не краставични, ами яко узрели, да се разтичат, докато ги ям. Лятото със сигурност ще си хапна някоя и друга бройка. Като казах лято, винаги много са ме учудвали хора, които преживяват летата на диня и сирене.

# 527
Оо, на диня и сирене - не. Но на диня, праскови и ягоди мога да карам дни наред, ако е топло. Ех.. (носталгия)

# 528
Диня и сирене ми е вкусно... ама основно заради заради сиренето. То сиренето всичко подобрява, не само плодовете. Иначе диня и прочие ако изобщо ми се приядат, след няколко хапки вече не са ми интересни. Съответно и не се занимавам, аз тая диня повечето ще я изхвърля ако съм купила. Пречка ми се из хладилника докато вече не става за нищо.
Да карам на плодове... нем, не става. Баш като в оня виц съм дето единият казва че изял ябълка да залъже глада си, а другият казва че неговият глад не е глупав и не се лъже толкова лесно Grinning
За мен плодовете не са храна за нахранване ами нещо дето само ме разяжда и ме кара да пия много вода с часове след това. И си ги възприемам така цял живот, не само през последните години дето съм на режим. За ужас на всички баби и лели, които навремето ми бутаха плодове или компоти че били полезни, нали са от плодове. И аз им заявявах че ще си ги ядат те, щото аз това не го искам. Миришат хубаво и май това им е само. Но пък то и гадното Пепси на половинката мирише хубаво. Толкова хубаво че се случва да се изкуша за 1-2 глътки. И после с часове не мога да разхарам сладкия вкус от устата си, че той пие и това хептен гадното дето е с подсладител. Минава доста време преди да се изкуша отново.

# 529
Моят пие кола зеро и честно, не знам как си я причинява тая гадост. Крие си я там в хладилника и току извади и надига бутилката на огромни гълтоци.

# 530
Мрънках и аз сума време, но за момента не живеем през цялото време заедно и няма как... Край мен не пиеше по много де, пак го броя за напредък някакъв. Ама то като знам аз с какво презрение му гледам питието, сигурно на всеки ще му мине меракът Grinning
Като не съм наоколо обаче, си пиеше количества, всеки ден. Докато наскоро зъболекарят му не му казал че е започнал да си съсипва емайла на зъбите с пиенето на безалкохолни, та от седмица е "чист" и не пропускам ден да го похваля, то си е за гордост. Дано да му държи и занапред, то с кофеина най-трудни са първите 1-2-3 дни с главоболието и всичкото му, а на него кофеинът му идваше само от Пепси, кафе не пие. Гледах да не съм много остра все пак, че ако на мен някой така ми опява да спра да пия свещеното си кафе, сигурно ще го изселя...
Иначе до тук с приказките че в тия питиета само захарта е вредна за зъбите, със захар не е кусвал от сума ти години. Последния преглед бил при друг зъболекар който му дръпнал едно голямо конско като го прегледал.

# 531
Само на емайла на зъбите ако вредеше... сестрата на мъжа ми се налива като ненормална, може има два литра да изпие на ден, килограмите ѝ са много и не може да отслабне, откриха ѝ и хашимото. Все на диети, но колата не я оставя.

# 532
Рекламират ги като безопасни, когато са без захар... Тия дето сме се озовали в тая тема пак предимно си имаме понятие кое как се отразява, ама масово хората не са точно така. Хора с диабет ядат всеки ден хляб, ама то можело щото не бил бял ами типов или пълнозърнест, за "диабетичните продукти" с фруктоза да не отварям дума че ги пишат и тях без захар,  хора дето гонят калории си купуват тая гадост дето е с най-лошите подсладители. Обаче на колата пише че е диетична, хората не виждат причина да я оставят за да свалят тегло, даже се успокояват че поне някакво удоволствие им е останало дето може.

# 533
В днешно време, когато има инфо за всичко, е нехайно да не се поинтересуваш, особено, виждайки проблемите. А да вярваш, че 2 литра кола са ок..не ми се казва какво е... Моят мъж например има някои проблеми, които за сега не можем да изровим откъде идват, ама непрекъснато търся инфо.

# 534
Това са хора, които не осъзнават реалните щети, които нанасят на тялото си. Чували са, че нещо е вредно или поне не особено полезно, но всъщност и идея си нямат в какво конкретно се изразява тази вреда. Сещат се когато опре ножа до кокала, най-често като чуят някоя страшна диагноза. Не че другите сме застраховани, но надявам се, че поне успяваме до някъде да намалим риска. Дали е успешно, ще разберем в края на жизнения си път в най-лошия случай Simple Smile

# 535
  • Бургас
Безалкохолно от години не се пие у нас, предимно на вода сме.Откакто си купихме филтрираща кана си улесних живота.
 Днес ми щукна да нарежа краставица вътре- ами много се радвам на идеята си. Свежа става водата.

# 536
А за оризовите чипсове/бисквити и там каквито се водят какво ще кажете?

За мен са..стереопор на вкус, горе долу и за толкова полезни ги мисля. А как миришааат.. бляк.
Ама около мен колежките масово ги ядат, щото диетични. Rolling Eyes

# 537
След като са от ориз не са диетични и не са за хора с ИР.

# 538
  • В полите на Пирин планина
Отвратителни са на вкус и изобщо не са ниско въглехидратни.
Много хора считат солетите и бейкролса за диетични... Simple Smile

# 539
То зависи колко ще изядеш. Аз около 2 месеца закусвах по една оризовка намазана с крема сирене или нещо друго.  Сега ми омръзнаха и малко съм ги спряла. Не са особено вкусни, ама какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт