Махат вече с крачета и ръчички - растат в нас АПРИЛските душички

• 17 283
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За окосмяването. А-ха! Това било значи, не ми се привижда. Абе мисля си аз, че от известно време са ми потъмнели ли, увеличили ли са се, космите на корема, и явно е така не само при мен.
Страчи, и аз ходя на кола. Последният път козметичката ми ме пита дали не съм се бръснала, сториха й се по-дебели  Thinking После реши, че е заради утрогестана, който взимах. Нали е прогестерон, пък той се отразявал чудно да охранва космите. Пфу. #Cussing out
Но всичко щяло да се оправи след раждането. Даже имам приятелка, която е 'оплешивяла' долу след раждане. Де такъв късмет, не мога да ги понасям тия.
Четох и аз, че може евентуално силната болка да предизвика контракции, но тук във форума имаше тема, в която сума мами казваха, че в девети месец са ходили именно и с тая цел, та белким родят вече, ама нищо. Може би зависи и колко те боли, нали всеки си има различен праг на болка. Аз мисля, че няма да имам проблеми.
Все пак, мисля, че няма нужда да се махат на корема... нали е временно?

Бенита, хлъц! Ма то вече съвсем отчетливо се вижда, браво  Laughing

# 121
Къде е това албумче с коремчета?
 newsm78
Аз все имам някакви въпроси Joy

# 122
Май окосмяването е повсевместно Simple Smile) Аз имам 2 обяснения - лично мои си де Simple Smile
1. Заради хормоните . Преди  време  ( на  17 год. ) имах много големи отскоци  на цикъла и тогава ми се появиха едни  мъхове от пъпа надолу  Tired Беше отскочило  цели 5 месеца .. ( още бях деЦтвена  Laughing ) ... След една терапия  от хормони .. поокапаха . Сега си  го обяснявам заради НЕидването на  цикъла толкоз време Simple Smile
2. Заради мазането . НЕзнам вие как сте с  него , но аз се мажа ВСЯКА вечер ! И мога да кажа , че  и мазното  подхранва  корена на  косъма , а  дори  и мъх , той  си има  корен .

Аз пък искам да ви питам дали сте усещали  в редки моменти  стягане  на  кръста  от двете страни ?  Аз  преди няколко  часа  почувствах и малко се постреснах Sad
Също  и малко  туптене  около  матката , макар  слабо ... Sad

# 123
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
Първи за окосмяването - миналия път имах няколко големи, дебели косъма на корема. Козметичката ми категорчно отказа да ги маха. След раждането сами паднаха, но сега са станали доста повече. Започнаха да растатс порастването на корема. За кола маската ако имате контракции Но-шпа или спирате процедурата и почивате малко. Аз имах час в дейня в който родих и го пропуснах. Сега си ходя без проблем само ми е малко трудно лежането по корем.

Вчера бях на консултация и с влизането в кабинета доктора каза - Много ти е голям корема. После ми каза че по негови изчисления и по Узи съм в 16 г.с. При ехографа беба се лежеше мирно и само помахваше с ръчички, но като мръдна с джаджата по корема тя се обърна и ме гледаше през монитора. Беше много приятно, а доктора вика Намига ти и ти се смее, много спокойно бебе. На кантара в болницата се оказа, че съм качила 1 кг. и кръвното ми е ниско, иначе всичко друго е наред. Като казах на лекаря, че от няколко дни пак ми се гади вечер той ми изписа някакви капки - Вомитан Хии /така го разчитам на рецептата/ били специално за бременни и много помагали.
Забелязах, че и във Вита има училище за бъдещи родители, но на регистратурата не ми казаха дали е платено

# 124
  • гр.Варна
Здравейте милички!
Снощи за пръв път  Sick.
бяхме на гости на зълвето и тя беше направила гювечета с кайма,гъби и яйца,като първите две беше запържила с доста олио предварително.Едва изчаках да слезем от колата и да изтичам до тоалетната.всичко си казах:)Доста ми олекна обаче....
Лошото стана и тази сутрин,когато хапнах 1 черна препечена филийка.В началото бях добре.Обаче сега пак ми се гади и то доста.Секретарката на шефа беше так вчера и онзи ден и имам съмнеж за грипче.Много ми е отпаднало,но имам адски много работа и няма кой да я свърши:(трябва да стоя тук,а так ми се полягва....
успешен ден и пак ще пиша как сме с бебо

# 125
Здравейте всички мили майчета,

Хрис според мен може просто да си си раздразнила сама стомаха, аз пържено вообще не мога да ям, а пък съчетано с гъби, кайма, мазно-ужас, само като си помисля и съм готова за  Sick Пази си повече стомахчето и не го подлагай на такива изпитания  Laughing

Относно окосмяването-аз преди 2 дни ги премахнах тия мъхове с епилатора-абе викам си аз ли не съм вред, привижда ли ми се, обаче хич не ми харесаха и като си скубех краката-айде и тях ги унищожих. Да си призная вообще не ми мина през ума, че може нещо да навредя на бебо  Cry, все пак беше само за половин минутка, вие как мислите. Аз като цяло гледам да не се вманиячавам в  предпазните мерки, но все пак за което знам че вреди го избягвам, ама за това не се сетих.

Вчера ходихме на фетална-бебчо е добре, всичко му е ОК, доколкото може да се каже засега. И нашият е пъргав и ръкомаха нон-стоп, 56 мм, не ни казаха нищо за пола, знам, че е рано, но на Виви и каза на същата възраст същия лекар с 80 % сигурност, пък на нас нищо  Cry. Явно просто не е могъл да разбере, и на листа пише-пол-неизвестен. Тъй че засега оставаме още 2 месеца само на мойта интуиция  Crazy.  Таткото и той беше с нас, звери се там в монитора ама май-май нищо повече от мен не е видял, щото то се мести непрестанно. Има изтумбено коремче и аз вече се шегувам, че прилича на татко си по биреното шкембенце.

Мойто коремче пък цялото е едно такова твърдо, не прилича на сланинесто, ама къде точно е матката не съм се замисляла. Направи ми впечатление, че вчера на прегледа накрайника на ехографа беше супер ниско-чак в окосмената част, дали пък е чак толкова ниско-довечера ще проверя  Laughing.
Целувки и скоро всички да се хвалим, че се чувстваме прекрасно-нали втория триместър трябва да е най-лек и приятен.

# 126
Ще ме скъсате с тези кореми LaughingМоят е троен, даже четворен от на Бенитка Laughing
Момичета, раждалите вече-някой може ли да ми опише, ако сте имали Бракстън-Х контракциите-какво се чувства?И кога сте ги усетили, по кое време...че аз с първото пропуснах и тази екстра, а сега имам съмнения за такива, но не е ли рано-не помня, а не ми се рови Blush newsm78

# 127
Толкова нещо изчетох за окосмяването на корема  Joy, я  ми кажете може ли да се маха с епилатор или това ще навреди на дребното  Shocked Аз навсякъде действам с него, на кола маска съм ходила само веднъж през живота си.

denisimo, къде ходи на фетална?

# 128
Пенелопа и аз при първата бременност не разбрах какво е контракция, но вече имах няколко пъти такива. При мен незнам дали са точно Бракстън-Хикс или са от много ходене и нерви. Усещат се по-силно вечер в легнало положение. Корема се втвърдява и събира в средата. В този момент се притеснявам какво му е на малчо. Не са болезнени, а по-точно имам странни усещания. По принцип май е рано и затова и за балките ми изписаха Магне Б6.

Някой от вас ориентирала ли се е към количка за бебето? Аз съм в дълбок размисъл вече една седмица и през свободното верме в офиса се ровя къде ил не в нета. Имаме в момента лятна количка, която ляга почти хоризонтално, но не искам да слагам съвсем малко бебе в нея. Първата беше Маг Инглънд и се разскърца след първия месец ползване в къщи/ Габи спеше в началото в нея/. Оказа се доста тежка и обемна, а ктълбите ни са доста тесни.

# 129
Гигилче ако до сега си махала космите с епилатор мисля, че няма проблем.
Ако сега опиташ нов метод можеш от болката да предизвикаш контракции и това не е за препоръчване.
Лекарите отричат кола-маската на триъгълника, защото при отлепването и от топлото можело да се получи разтягане на перинеума, а и заради възможните контракции

# 130
Леле,Пенелопа,ти ме уби!Моят изобщо не е толкова голям,колкото на бенита!!Започвам да се притеснявам вече!Знам,че си е индивидуално за всеки,но все пак... newsm78

# 131
  • Пловдив
Пенелопка ме застреля Simple Smile
Аз бях толкова горда с шкембо ..... ама яяяя малко снимков материал ако обичате  smile3534
Дейзи, и аз напоследък много се ровя из разните сайтове ...... и за колички и за други екстри.... Но избора е толкова голям, че вече съм много объркана. Да не говорим, че още е рано, а аз скам само по такива магазини да обикалям и искам ВСИЧКО  smile3521
Иначе за количка аз си мислех една стабилна комбинирана и една лятна?!? Като новородено ми се иска да си е на сигурно, а като дойдат горещините да му е прохладно.... (мои си разсъждения)

# 132
Здравейте    bouquet
Аз днес ъсм на работа, реших, че съм по-добре и дойдох. Но докато стигна преживях егати кошмара. Пътувайки за няколко спирки със скапания тролей, освен много хора имаше един циганин и така миришеше  Sick Малко преди спирката като ме обляха едни вълни топли, подкосиха ми се краката, помолих една жена да седна...зави ми се свят - кошмар. Само се молех да не повърна в тролея. Успях да издържа, докато спре, слезнах и седнах на една ограда и не мога въздух да си поема - горещи вълни, краката не ме държат...  Sick Мноог гадно беше, след 20 мин. се освестих и продължих към офиса. След 15 мин.ходене стигнах до заветния Софийски университет, където лекинко повърнах ( отново ), ама те си ме знаят от Софийския уни.  Whistling Звъннах на най-добрата ми приателка, че тя имаше лекции, дойде и пак ми се виеше свят , не мога да разбера от какво ми стана толкова зле  newsm78 Постоях 20 мин. и дойдох в офиса.
Пожелайте ми успех днес със спалнята и с бойлера
  Praynig
Лек ден
   bouquet

# 133
Все пак сме бременни-какво да се прави!Аз веднъж преживях един такъв кошмар и не пожелавам на никой вече да не се случва.Предполагам,че ти е станало така,заради  тролеите,лошата миризма и всички оттенъци,които съпътстват градския транспорт.Като се замисля ,че аз като не бях бременна пак ми ставаше лошо по такива места,сега всичко ми се струва в реда на нещата Peace Да се надяваме обаче,че това са последните вече кошмарни пристъпи!Все пак вече сме във втория триместър!!

# 134
ПРИВЕТ , МОМИЧЕТА!
Извинете ме ,че ви пиша по-рядко.Но чета всичко,което се обсъжда във форума.
Относно кремовете за мазане-смятам,че всяка от нас трябва да ги ползва,защото наистина са ефикасни.През първата бременност се мазах всяка вечер и мога да се похваля,че нямам стрии по тялото.Е,имам малко по гърдите,но там неминуемо се появяват-първо бременност,а после кърмене ooooh!
А за контракциите-и при мен беше много по-добре преди-не знаех какво е контракция докато не дойде време да раждам.Но сега се стряскам  от време на време,защото коремът ми става на топка и чувствам тежест.Незнам дали това е контракция,защото не ме боли ,но е много притеснително.Някоя от вас има ли такива притеснения?
ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ И МНОГО Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт