Махат вече с крачета и ръчички - растат в нас АПРИЛските душички

• 17 301
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
little^cuttie, ако не ти е тежка работата и се чувстваш добре можеш да работиш.
Аз мисля да си ползвам 45-те дни болничен преди майчинство. Бих работила, но искам и да имам време за покупки.  bouquet
Сега не се чувствам много добре / вече една седмица/, но не мисля да се отказвам. Sad За сега съм сама в офиса и ако взема болничен трябва да пратят колега от София да ме замества.
Скоро ще наемем нов човек и след обучението ще може да работи сам, ако евентуално ми се наложи да взема болничен. Иначе съм търговски представител.
Гадното е, че контактувам с много и различни хора. И затова вече втори ден си ходя с хрема и болно гърло. Днес като че ли напук само болни влизат. #Cussing out

# 151
Момичета,ако се чувствате добре  и работата ви не застрашава по някакъв начин развитието на бебчето ,моят съвет е да си ходите на работа до официалния болнични по майчинство.
Добре ще ви се отрази  на  раждането.
Обаче почувствате ли,че нещо ви тормози и се уморявате прекалено много,спрете незабавно,не е шега работа.
Като бях бременна с моя син,в началото бях на инжекции за задържане,но като се оправих учех за изпити,ходех на очни/тогава бях студентка/и даже държавната и практика защитавах.Но сега,/аз писах по-рано днес/,нещо не се чувствам наред.Ходих при лекарката си  следобед и се оказа,че тази тежест и това стягане на корема,което усещах си е  контракции     CryИзписа ми МАГНЕРИЧ и каза повечко да лежа.  Confused
Денисимо,аз също съм висока1.53 и вече съм +6кг.Не се притеснявай за това как изглеждаш,гледай да се чувстваш добре.После покрай тичането около бебчето,ще ги свалиш килограмите.
Бени,коремчето ти изглежда много добре,точно каквото трябва да е-БРАВО.Моят е почти същия,като прибавим и малко тлъстинки около кръста.Веднъж разширяван,сега пак,направо си е като мях.
Дано не съм ви оттегчила,приятна вечер и много усмивки!!!

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 19:07 от larsen

# 152
Larsen , стискаме палци всичко при теб да е добре.Благодаря ти за съветите и за споделеното мнение на другите момичета.Окуражихте ме!Досега на когото кажа,че искам да работя до когато мога,на всеки реакцията е повече от учудена.Та в един момент започнах да се питам аз ли се опитвам да се претоварвам ?? Но явно съм била права!Благодаря ви!!!Поздрави!

# 153
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз също съм счетоводител. Смятам да работя както обикновено до февруари и тогава да съм приключила годината. От началото на другия месец ще дойде едно момиче да го обуча. Март ще ходя до обед или 1-2 седмично до офиса. Така беше и миналия път. После като се затопли мога и с бебето да ходя на работа - имаме голям  двор в офиса.

# 154
Ами аз съм го писала много пъти, пък за мен лично е важна тема това по ред причини,с  които не мисля да ви занимавам.Та планове/ без кръчмар Mr. Green/ правя да си работя до края, даже и след официалният болничен.При мен работата е нормално натоварена-обикалям София, ходя по клиенти, понякога повече се застоявам в офиса, понякога има дни, в които не смогвам и сандвич да си взема.Като повечето от нас предполагам.Напоследък ми идва вповече задръстванията-направо ми разказват играта, но заради пустите ремонти по никое време, който е в София-знае как е/ а и без ремонти е вече така/Освен това ние сме и доста отдалечени от работното ни място, та и детето на градина съм записала до работата, това ми е допълнителна причина да ходя Laughing-няма иначе кой да я прибира от там.Ще видя и аз тези стягания напоследък дали са контракции и какво ще ми каже лекартката ми в понеделник, може от това друсане по пътищата и това да съм си докарала, де да знам, но с първата бременност съм си работила същото без проблем.Прибавям и многото гадене и повръщане в началото, сега само гадене...та картинката е пълна, но съм приела философски нещата.Самото движение обаче ми се отразява добре, возенето в кола нещо ми играе номера сега Thinking
Хриси, ако намериш инфо за тези колички-дай насам, че аз не съм ги чувала, пък може да са попадение в 10...знае ли човек.
Дейзи-воденето на децата в работата е голям плюс-оценила съм го.Вярно, аз със бебето не съм ходила, но пък рано се върнах, а я дадох на ясла и често съм я взимала с мен, да не говорим за ваканциите-лятото по месец е на работа детето с мен-заработва за сладолед LaughingА пък твоята професия позволява и работа от вкъщи, което също е хубаво.

Хм, само се чудя след толкова търчане и определено повръщане в началото и неядене за 3-ма-защо толкова много качвам, това ме отчайва...Дупето ми е станало метър на декар, това е единственото,, което ми вгорчава прелестта на състоянието ми...глад ме чака полсе,,,глад,,, Cryдано не стана някоя трътлеста тетка Tired

# 155
  • София
Здравейте момичета!  Hug
Да не се хваля, но вече 4 ден не съм повръщала!!! Което ме прави моооогооо щастлива! За пръв път от 2 месеца се чуствах ОК и къпах малката - еее голяма смешка е станала! Laughing
Миналия път бях с контракции от 5 месец - имах чуството, че с много ритане беба караше матката да контрахира... Или е било обратното.... Thinking
Усещането  е като всяко друго стягане на мускул, само че не става волево. Корема ставаше твърд като камък, много ясно се открояваше матката (като топка) под кожата... но докато не започна раждането не съм усещала болка.  Полежах няколко дни на системи (положението остана пак същото) и после продължих с почивката в къщи и Магне Б6 през устата. Не е шега работа - не го подценявайте! Наистина почивката помага - седнал почиващ не се брои, само легнал!

За количките - Ида беше първата си година с Маг Ингланд Принцес.
плюсове: цена 200 лв
въртяща се дръжка
много маневрена в едното положение (мама и бебо се гледат)
една от най-леките комбинирани колички
големи проходими гуми
амортисьорите правят плавно движението
събира се в малкия ми багажник  Mr. Green
много широк кош за бебо
минуси: Когато бебо гледа напред трудно се управлява
в това положение ритах задната ос и спирачките при ходене
коланите не вършат никаква работа
Остава и детето ми да обичаше да се вози на количка... а то от малко все реве в нея... Не еднократно съм я носила на ръце и съм бутала количката празна...
Но далечпо-гадно щях да се чуствам ако сме дали 1000 лв и тя не иска вътре Mr. Green

На чиполино съм бутала Бевърли Вип - пълен ужас!!! Няма завиване с нея, докато не се набереш с всички сили на дръжката. Сега собственичката й се наслаждава на нашата Принцес и е много по-доволна.

В момента когато успея да прилъжа Ида да седне в количка е в една лятна. Със здраво завръзващи я колани! Mr. Green Но мнението ми е, че летните колички са за седящи стабилно бебета (от 6 м нагоре), а не за лятно време. За малчовците - задължително напълно легнало положение на гръбчето и завет от ветрове. Т.е - комбинирана количка.

Кошарите - ползвахме на Чиполино един от моделите. Здрава си е засега.  Съвета ми за покупка - гледайте плата да е тип брезент. Нашата е от един тънък (като шушляк) и с всяко мръдване шумкаше и будеше беба #2gunfire

За други подробности ще пиша като се сетя нещо конкретно.

А сега отивам да видя тумбачетата в албума и ако остане време и сили ще кача и аз някоя снимка. Миналата бременност през няколко седмици снимах положението, а сега мина повече от 1/3 от бременността и нямам нито една.... Embarassed
В този ред на мисли приятелка чака 3 детенце и мъжа й споделя:
"За къпането на първата щерка термометър в стаята, термометър във водата, следи се да е всичко ОК.
Като се роди второто - нагласявам водата по усет - и хайде набързо под чучура на чешмата."
И мъжът ми пита - "А третото ще го къпете ли?" Joy

# 156
  • София
Сложих малко снимки в албумчето ни -
на корема - май доста по-пораснал от този на Бенита.... Дали защото ми е за 2-ри път???
семейни - Оказа се че нямаме пресни снимки с любимия без детенце... Всъщност който още не знае ще разбере скоро какви малки терористчета чакаме, изискващи 200% внимание и присъствие Laughing
и няколко  сватбени. Извинявам се за качеството им - любителски са.

# 157
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Ара, ама твоето коремче си е баш бременлийско - ниско където си е матката, а моето ..... е над пъпа ... шкембенце Simple Smile
А исках да те питам и друго ... за кошарката - и аз съм си харесла един модел Чиполино (твоята кой модел е ) за тях ли казваш, че много шумкат?!?! Аз се чудех дали са достатъчно стабилни, като поотрасне маймунката (ако прилича на мен) ще има яко лашкане в кошарката - има ли опасност да се преобърне??? И до каква възраст си я ползвала - те пишат до 4г ама дали наистина може?!?!?
А сега да се оплача пак  Confused Снощи така ме боляха кокалите на таза.... най вече отпред костта и опашката, ама направо до сълзи. До колкото разбрах и майка ми е била така с тая предната кост. От понеделник са ме заболяли кокалите като вървя, но някак отдолу - бедрените ябълки като се движат в таза все едно скърцат(ама само усещането е такова).
При вас как е, иматели такива болежки???

# 158
Ние имаме дървено легло и кошара ТСМ за пътуване, но досега май не е спала в нея. Сега там държим играчките.
Бени като се връщахме от Свищов и мен много ме боля опашката, но аз имам киста там която май вече трябва да се реже. Възможно е да усещаш болка от промяната на костите. Аз миналия път към 7-ми месец умах ужасни болки в костите.

# 159
Здравейте и от мен!
Бени и Ара, вие ме убихте с тези коремчета! Кога пораснаха толкова?
Ако мъжа ми види тези снимки веднага ще ме прати на лекар да питам аз защо нямам още корем.Всеки ден проверява дали се е "подул". Ама няма!

# 160
Здравейте и от мен!
Болките в таза: и аз усещам от една седмица ужасни болки, докторката ми каза, че е нормално, тъй като костите се разместват, но все си мисля, че е малко рано за това....и се притеснявам newsm78
Имена: имам и един въпрос: мислите ли вече за имена на бебчовците, аз от няколко дена само за това мисля, тъй като една приятелка роди преди два дни (19 дена по-рано) и малко ги изненада бебата smile3508, та се колебаеха в името и аз реших да побързам за да няма изненади Joy
Работа: и аз мисля до последно да работя, след това ще мога част от работата да я върша и вкъщи, така че.... Е,не като една колежка, до последния момент правише анкети,ама буквално - 2 часа преди да роди smile3501
Приятен ден на всички мамчета и на техните коремчета smile3525

# 161
Ние си имаме готово име и дори вече я наричаме така - ТЕОДОРА /ТЕДИ/

# 162
Здравейте всички,

Зарибихте ме и мен с тези снимки на коремчета и сега ходих да се гледам в огледалото да определя моето на кого прилича повече, май е на Ара. (Ара малката Ида е голяма сладурана, да ти е жива и здрава).  По-дебело ми е в долната част, още е доста по-малко от нейното, но след 3 седмици като нищо да е поне същото. Чудя се някои майки в доста по-напреднала бременност как си ходят с дънките с ниска талия, на мен там ми е най-дебело и тия ми точно дънки най ми стискат, ама явно техните кореми са различни. Мъжът ми казва, че коремчето било "гордост", искам да го видя аз в 9-я как ще ходи с тая гордост, ако беше на него  Crazy Crazy
Относно работата-и аз смятам да ходя до края на 8-я месец, ако мога, естествено. Работя във външнотърговска фирма-мениджър продажби и по цял ден съм пред компютъра и на телефона. Нямам никакви излизания, защото всичките ми контрагенти така или иначе са в чужбина, преди много се дразнех, че не мога да мръдна по цял ден от бюрото, ама сега съм доволна. Ако трябва да чакам на опашки в НАП, банки и т.н. съм първата припаднала. Не ми е тежка работата с малката подробност, че има много стресиращи ситуации понякога, ама аз преди такава я харесвах  Shocked
Ще имам проблеми със сигурност с кръста, с краката дето са висят надолу по цял ден, казват, че не е хубаво за бебето да си по много часове пред компютъра, обаче това е действителността. При нас болничните се изпращат на минималната и предните 2 дни ми струваха 50 лева по-малко от заплатата, не че пак не бих излязла ако се наложи, ама нали и за бебо парички трябват.

Мен пък ме боли някакъв прешлен на гръбнака, аз ли накриво спя, той ли се намества- не знам.

Забравих да кажа-нашата мама Peti_k много я харесаха в svatbata.bg, казаха, че е "сладурана", "като Снежанка" и "много хубава булка".

# 163
  • гр.Варна
И ние си имаме готови имена или поне така мислим засега!!
ако е мъж ще е Кристиан,на дедо Краси,а ако е мома ще е на дедо Валери-Валерия:)
И тъй като не сме се интересували още от пола,незнаем какъв ще е бебо...
Аз днес се чувствам много добре....
Усещам вече известна-не голяма разбира се-тежест в корема.Ако съм седнала на по-ниско ми е трудно да отлепя дупянгата си.... ooooh!
А Вие как сте?

# 164
И ние за момиче имаме име от мноого отдавна-Анна, обаче аз както мисля, че ще е момче нещо за него не можем да измислим. Аз като че ли исках Момчил, но таткото не го харесва и отпадна засега. Има време-ще измислим.

Общи условия

Активация на акаунт