"Искам си нещата"

• 9 994
  • 262
  •   1
Отговори
# 90
Да бе. Да му повърна и баничката с която ме е почерпил. Да се влачи (или ме влачи) по съдилища и да доказва майчиния син. Толкова пък ниско да пада. Не прочетох нещо от подаръците да има голяма стойност.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 20:04 от _silence_

# 91
  • Най-красивата страна
Едно е да подариш нещо на някого,съвсем друго е да му дадеш някакви вещи за ползване.
Без значение за какво става въпрос.Подарък не се връща.
Но в случая той и е дал стария си телефон ,за да го ползва тя.
За лаптопа-зависи дали го е купил за нея -на нейно име или и го е дал само за ползване.
Според мен трябва да ги върне-да.
И на мен ми се е случвало да дам стария си телефон на някого да го ползва и после ми се връща обратно.

За останалите неща-дрехи,козметика .чанта е смешно да си ги иска обратно....Жалка картинка.
Върни му ги-и носените дрехи и използваното червило...

# 92
Това ми напомни за един, който ме покани на кафе. Реши да ме черпи да се направи на мъж, при което извади шепа жълти стотинки. Аз му казах, че няма нужда да ме черпи и тръгнах да си вадя портфейла, но той настоя. След това ми писа, че заради моето кафе не е могъл да си купи за ядене. Звучи все едно съм излязла с просяк, но момчето изглеждаше съвсем нормално и свястно до преди да седнем да пием кафе...

# 93
  • София
Зависи какви са подаръците- ако са парцалки и дрънкулки- израз на безсилие, отчаяние и простотия. Ако са едри неща от рода на кола, вила, апартамент, яхта- ще ги върне и още как. Ако са средни неща, примерно телефон, лаптоп, скъпи бижута- според зависи и въпрос на договорка, след като си ги иска, би трябвало да му ги върне. Така стоят нещата, не съм чел подробности в 6 страници коментари.
И къщи и коли да са не е длъжна да ги връща.Подаръци не може да си вземе даже по съдебен път.Подареното не подлежи на връщане,да не е подарявал.

Точно. За мен подарък значи подарък. Даваш го и вече нямаш отношение към него, нито е твой. Ако мислиш да си го искаш обратно при някакви обстоятелства, това вече не е подарък. Тогава още с придобиването му по-добре да му се уточни статута за в бъдеще.

# 94
Да докаже ако може дали е подарък или е дал да се ползва. Така или иначе е срамота. Говорим за стар телефон, обеци и лаптоп (до колко е нов). На пук нищо няма да върна. Пълен мизерник е този "мъж".

# 95
В случая ако има такива едри неща е по-добре да ги върне, щото малко става като онзи лаф- "Га яде кифтеата, не рива, сига ще ривеш...". Да не говорим, че тези подаряващи такива неща имат методи да си ги вземат обратно, при това не точно по съдебен път.
Авторката ако има достойнство е по-добре да му засили всичко, което си иска и да го забравя, не да се дрънка с него за някакви дребни неща като стар телефон и лаптоп (както разбирам). Едва ли са правили договор за дарение на последните, така че няма смисъл да спорим.

# 96
Бих умряла от смях , ако някой си поиска подарък .
Какъв съд , за няколко дрънкулки и лаптоп?
 Айде да  кажем да си е оставил лаптопа да го ползвам , естествено, че бих го върнала ,, но не е такъв случая.

# 97
Мда, аз съм връщала телефон 😃 Уж подарък, пък при раздялата се оказа, че явно е за временно ползване 😂 Върнах му го, изобщо не се и замислих. И да не си помислите, че става въпрос за нещо скъпо- това бе преди 10 години и телефоните все още си бяха с по 1 камера и 20 пиксела😃 Даже си спомням, че беше една Нокиа в ярко син металически цвят, просто беше красива 😃

# 98
  • София
Ох, преди 100 години един  прехвърля едно Пунто на 3 жени, четвъртата го размаза и тоя тръгна да я натиска да си го плаща Joy
Взе 0 лева и бой от брат ѝ.
Ама тя кой знае колко клетви е отнесла тая кола....

# 99
Имах един такъв, който си искаше лаптопа. Не беше от финансова гледна точка, а искаше да гледа хронологии на чатове. Живеех на 14 етаж тогава, казах му да дойде под терасата и ще му го пусна отгоре. Не дойде.
Това е най-голямата простотия - да се връщат подаръците.

# 100
  • София
В случая ако има такива едри неща е по-добре да ги върне, щото малко става като онзи лаф- "Га яде кифтеата, не рива, сига ще ривеш...". Да не говорим, че тези подаряващи такива неща имат методи да си ги вземат обратно, при това не точно по съдебен път.
Авторката ако има достойнство е по-добре да му засили всичко, което си иска и да го забравя, не да се дрънка с него за някакви дребни неща като стар телефон и лаптоп (както разбирам). Едва ли са правили договор за дарение на последните, така че няма смисъл да спорим.

Тъй де... кога иба жината не ти пречеше, че кара колата, са ривеш да ти я връща SmileSmileSmile

Точно недостойното е да си ги искаш обратно. Като ще даваш яхти и коли, пиши ги на твое име, и като си тръгне жената, няма как да ги вземе с нея. Иначе излиза малко като заплащане цялата работа.

Не че няма да ги върна.

# 101
  • Тра-ла-ла
Тоя мухляк може и да не миряса като му върнат вещите. Току виж намерил дефекти на ползваните гсм и лаптоп и поиска компенсация Bowtie

# 102
Не връщам нищо. Подарил ми го е, точка! Да ходи да ме съди цървула, ама първо да докаже, че той ми е купил червилото и гащите. Ама да докаже, че ми е купил точно това червило и тези гащи, а аз ще му гледам сеира само. И на мен са ми ги правили тези к.рвенски номера, искал си подаръците, щял да дойде да си ги вземе. Казах му, че единственият вариант да си ги получи е чрез еконт. Не, лично си ги искал, до час щял да дойде. Предупредих го, че дойде ли лично, ще завари подарък полиция. Ама аз съм долна и такива неща не ги говоря по телефона, а карам подобни отворени мишки да ми ги напишат на вайбър.

# 103
Ау, какъв сладур! И ти изпусна такова съкровище?!

# 104
Първо му кажи да провери колко стотачки ще му струва да си наеме адвокат, да плати съдебната такса и пр., за да подаде иск и като се откаже, му ги върни даровете, като ги унищожиш пред него с потрошаване, наводняване или подпалване.

Общи условия

Активация на акаунт