"Искам си нещата"

• 9 972
  • 262
  •   1
Отговори
# 75
  • Сф
Тези хора просто са насилници.И психически и физически в последствие.
Сега е модно на всяка крачка да се вижда някакъв вид насилие, но на мен, без да изключвам напълно, разбира се, версията за насилник, по-вероятна ми се вижда тази за обикновен пинтия / сметкаджия. Сега, вярно, нормалният пинтия по възможност изобщо не се харчи за подаръци, но варианти всякакви.
А, не. Аз съм на 45, и наблюденията си ми от 20+ години. Прекаляване  с пиенето(както тя писа)+ безумното искане за връщане на подаръците от бивше вече  гадже, си е чиста патология на характера. Аз + това съм се сбльсквала с насилието от 1во лице. Нормалният човек като прави добро, го прави заради убежденията си, не да му се връща.Същото и с подаръците. Акт на свободна воля, защото цениш човека. Кой за бога очаква да му се върнат подаръците? Сметкаджията просто не влага. Примерно води я само на кебапчета и държи да си делят сметката за кино Simple Smile, нещо такова.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 11:23 от PureLove

# 76
  • София
Вие защо им се връзвате на тез човешки отпадъци?

# 77
  • Пловдив
За паролата - чакай сега, не ти ли я е бил дал той?
Или той ти е дал пощата, не паролата? Grinning

# 78
Знам за много такива случаи...аз никога не съм изпадала в подобна ситуация, защото от никой нищо не бих взела....така, че дали е правилно или не не мога да кажа...

# 79
За паролата - чакай сега, не ти ли я е бил дал той?
Или той ти е дал пощата, не паролата? Grinning
Пощата беше направена докато бях с него. И когато се разделихме беше решил, че има права над нея. На мен ми беше през .... за пощата, особено държах да нямам никакъв повод за контакт, та му я предоставих с удоволствие.
От лудите хора трябва да се бяга надалеч и бързо.

# 80
Зависи какви са подаръците- ако са парцалки и дрънкулки- израз на безсилие, отчаяние и простотия. Ако са едри неща от рода на кола, вила, апартамент, яхта- ще ги върне и още как. Ако са средни неща, примерно телефон, лаптоп, скъпи бижута- според зависи и въпрос на договорка, след като си ги иска, би трябвало да му ги върне. Така стоят нещата, не съм чел подробности в 6 страници коментари.

# 81
  • Тра-ла-ла
Връща ги със спедиторска фирма и отрязва всички контакти.
За негова сметка Joy

# 82
  • Пловдив
Разбрах. Аз си представих, че ти е казал за парола някаква дума или съчетание от знаци, които или са от значение лично за него, или ги ползва и той, нещо такова, та иска да не му ги ползваш вече.

# 83
Зависи какви са подаръците- ако са парцалки и дрънкулки- израз на безсилие, отчаяние и простотия. Ако са едри неща от рода на кола, вила, апартамент, яхта- ще ги върне и още как. Ако са средни неща, примерно телефон, лаптоп, скъпи бижута- според зависи и въпрос на договорка, след като си ги иска, би трябвало да му ги върне. Така стоят нещата, не съм чел подробности в 6 страници коментари.
И къщи и коли да са не е длъжна да ги връща.Подаръци не може да си вземе даже по съдебен път.Подареното не подлежи на връщане,да не е подарявал.

# 84
Дарението като юридически акт подлежи на връщане ако е било условно, ако дарителят е бил накърнен от надарения и т.н. А както знаем, правото облича във форма до голяма степен моралните норми в обществото. Затова и съдът следва да разреши подобни спорове. Но, за използваната пудра не вярвам съда да седне да изследва колко условно е била подарена.

# 85
Ааа, щом ще разтрогваме договор за дарение на малко носени обувки, ето юридически как стоят нещата:

https://pravatami.bg/28617

Интересно е, че ако той почине, неговите наследници все така могат да си искат носените обувки обратно. Satisfied

А сериозно, може да се отменя дарение, ако има договор и дареният не спази договора. Има посочени и примери, ако се опита да убие дарителя и прочие черни козни.
А подарък дребни вещи, та даже и лаптоп - неее, освен ако не си подписала договор срещу този лаптоп да го гледаш на старини и сега се отмяташ.

# 86
  • София
Подарена къща не се връща.

Но много подаряват неща, купени и записани на тяхно име Wink

# 87
Аз говоря от личен опит: връщай всичко и се отърваи от миналото.
След развод по взаимно съгласие, реших да оставя всичко, взех си детето и свободата - достатъчни са ми.

# 88
Тогава си ползвател,а не ти е подарено.Подарено с писмени условия също се връща,но подарено без условия не се връща,независимо от стойността.

# 89
Много грозна картинка. Щом те заплашва със съд, му върни нещата пред свидетели и с опис. После вдигни един банкет, че си се отървала от този човек. И следващият път си избирай по-стойностни мъже за връзка.

Общи условия

Активация на акаунт