Хирург за премахване на удебелени нокти на краката

• 448
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

Някой от вас подлагал ли се е на такава операция? Защото имам удебелени нокти на 3 от пръстите на краката, в следствие на физическа травма и личат все едно са с гъбична инфекция, а такава няма. Ноктите си растат, но са удебелени и твърди. И ако да, може ли да споделите как протече процесът и при кой хирург сте ходили, за предпочитане да е в град Пловдив?

# 1
Правили са ми подобна операция и е ад. Никога повече.
От години наред плащам на скъп педикюрист и нямам проблеми. По-добре да плащам отколкото да минавам отново през тоя ужас.
Моят съвет е преди да се решиш да те режат първо да посетиш добър педикюрист.

# 2
Може ли малко повече информация? На нокътя възстанови ли се здравия розов цвят?

# 3
Може ли малко повече информация? На нокътя възстанови ли се здравия розов цвят?

След операцията ноктите станаха още по-меки и чупливи. Отново казвам - не препоръчвам.
Моят съвет като препатила е да посетите педикюрист (не козметичен, а специален за подобни проблеми).
Ако и той не ви помогне, чак тогава хирург.

# 4
Ами аз съм убедена, че все пак имате гъбична инфекция и когато я излекувате ноктите сами ще станат с нужната дебелина.
Педикюриста, който се занимава с проблеми по ноктите не бе ли подолог?

# 5
Ами аз съм убедена, че все пак имате гъбична инфекция и когато я излекувате ноктите сами ще станат с нужната дебелина.
Педикюриста, който се занимава с проблеми по ноктите не бе ли подолог?

Да, подолог.Hands Plus1Hands V

# 6
И аз не препоръчвам да ви вадят ноктите заради такова нещо. Намерете си точно медицински педикюрист и започнете сериозна грижа. Изкривяване да, но това пожълтяване и мен ме води на мисълта, че има инфекция.
Поради друг проблем моя близки ДВА пъти се подлага на такова нещо. Ефект нямаше, даже стана по-зле. Някои хирурзи не са изобщо запознати и си вадят нокти на конвейр. Изключително болезнена процедура, после не можеше да ходи, а нокътя нямаше никакво подобрение, дори по-зле беше.
Отиди на дерматолог да ти вземат проба да се види дали наистина няма гъбична инфекция. След това си намери специалист.

# 7
Тест за гъбична инфекция е правен, не е гъбична инфекция. Физическа травма на ноктите от тесни обувки е.

# 8
Намерете си педикюристка с опит. Процесът не е бърз, трае няколко месеца, но след това ще имате хубави здрави с нормална дебелина нокти.
Операциите са ампутиране на нокти са много неприятни, болезнени и се правят в други случаи. При вас не е наложително.
След това расте нов нокът, но често с неправилна структура и недобре захванат , дори с деформации. Няма да имате ефект, само ще изтърпите болките.

# 9
Тест за гъбична инфекция е правен, не е гъбична инфекция. Физическа травма на ноктите от тесни обувки е.
Щом е физическа травма,трябва редовно да почистваш каналите около ноктите,за да може новият,здрав нокът да порасте правилно.Явно ноктите са свикнали с тясното пространство или каналите са затлачени и не оставят място на ноктите.
Ако не се справяш сама,отиди на педикюрист.
За всеки случай,а и за поддръжка си вземи Екзодерил капки и ги ползвай веднъж седмично.Но,каналите задължително почисти...

# 10
И аз препоръчвам специалист по медицински педикюр, но не става само с една процедура. Изесква време.

# 11
И аз препоръчвам специалист по медицински педикюр, но не става само с една процедура. Изесква време.

Не само, че изисква време, но е и скъпо - за това и много хора, като автора решават да си вадят ноктите за "по-евтино".
Като аз преминах през тази процедура бях тийнейджър и не знаех, че тези проблеми се разрешават и по друг начин освен със скалпела и клещите.
Не мога да си представя възрастен човек доброволно да си го причини това.

Общи условия

Активация на акаунт