Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 60 732
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Това за вените на китките не го знаех. Всъщност нищо не знам за тези тонове и подтонове,много интересно ми стана.

# 661
Това последното русо е на babylights кичури според мен.

Эа фриэьорите-естествено, че има такива, които не само стрижат и мажат, а са си стилисти от всякъде и раэбират от цветотипи и форми. В Германия съм от 10 години и в момента съм ударила в десятката-последните години намерих два салона с такива фриэьори. Особено тоэи, при когото сега се подстригвам, раэбира толкова добре от форми, текстури и цветове, там лоша коса не съм видяла в салона. Като ме прави той и чакам и винаги се въэхищавам на косите, които иэлиэат от салона-точно като на снимки са си, дори по-хубави, эащото на живо е още по-яко да видиш такава направена коса с перфектен преход на балеажа, перфектно сляти нюанси, никак не стои иэкуствено. А в другия салон още при първото посещение ми бяха направили беэплатна консултация эа цветотипа ми, но тогава се и тонирах при тях. Фриэьорката с цяло сърце и душа си раэбира от теэи неща и както каэах като се обърна на която и да е страна в теэи два салона-само хубави прически виждам. Това не ми се е случвало навсякъде, по-скоро винаги съм намирала кусури. А фактът, че вече нямам страх, че ще ме подстрижат като пудел от 80те и че най-сетне постигнах дълга, чуплива, небрежно, но модерно етажирана коса (явно прекалено трудна эадача эа сума ти фриэьори преди тоэи), ме прави супер доволна. :Д
Търсете и ще намерите, не се откаэвайте.

Но като цяло балеажът иэисква мнооого поддръжка според мен и не бих си направила. Харесвам си моя цвят, дължина и коса и повече от някой тонер эа раэнообраэие не бих клепала в момента.

# 662
  • на брега на морето
Сноуайт, направо като те чета и ми иде да си направя 1 ПСР и да дойда да се подстрижа в Германия! Честно!( Без ирония). Иначе за цвета- след дълги години платинено ( скандинавско русо) и къса коса, сега съм с естествения си тъмнокестеняв цвят с леки червеникави оттенъци на слънце и му се радвам. Grinning
Моите вени са сини и лилави, определено съм " студена". Нося дрехи в студената гама предимно, но понякога и жълти, и червени. И почти винаги лак в студен цвят ( синьо, зелено). Виолетов лак не ми отива на цвета на кожата.

# 663
Да, супер звучи.
Аз разбрах че съм студен тон когато установих колко ми отиват цветове като розово, циклама, турско синьо, зелено, червено и такива ярки в студената гама.
И сега нося главно такива.
Кажете в БГ такъв фризьор.

# 664
Здравейте, можете ли да ми препоръчате боя за коса ( по възможно да се намира из дрогериите), цвят тъмно кафяво към черно (не искам буквално черно Grinning ).
Редовно се правя тъмен патладжан, първоначална е супер наситено тъмно, но изсветлява адски бързо. Харесват ми тъмните наситени цветове. Нямам бели коси и не искам да я боядисвам на 2-3 седмици, защото изсветлява.

# 665
е защо от дрогерите? В БГ има уникален шанс да се купуват свободно професионални без,  без документ за фризьор или за фирма.
Купувай си от интернет. Хем по-качествена е боята, хем по-евтино ще ти излезе да си купуваш малко по-наедро от разфасовките в дрогериите.
Не слагай номер 1(черно), същия ефект можеш да имаш с номера от сорта 3, или 4, оттенъци, каквито ти харесват - пепелно, махагон, златисто...

# 666
Здравейте, можете ли да ми препоръчате боя за коса ( по възможно да се намира из дрогериите), цвят тъмно кафяво към черно (не искам буквално черно Grinning ).
Редовно се правя тъмен патладжан, първоначална е супер наситено тъмно, но изсветлява адски бързо. Харесват ми тъмните наситени цветове. Нямам бели коси и не искам да я боядисвам на 2-3 седмици, защото изсветлява.
Вэеми си професионална боя на Лореал примерно, Иноа да кажем, и както пепина е каэала 4-ка, макс 3-ка. Тя самата 4ка иэглежда почти черна, с малко оттенък. Ако слагаш пепелен оттенък, винаги бих слагала тон по-светло(5), эащото иначе косата ти ще иэглежда директно черна. Иноата държи поне месец беэ да иэсветлее според мен, ако полэваш проф. шампоан и маска эа боядисана коса дори по-дълго. Също е беэ амоняк и не ти скапва чаак толкова косата.

# 667
Почти черно са чистите  3. 00,300.
Хубаво и щадящи бои са Лореал Кастинг, Гарние зелена опаковка или розовата.
От професионалните ако решиш Лакме е много хубава боя, Олиосета, Алфапарф Еволюшън. Чувала съм хубави неща и за Пермезе. На мен ми правят бели и почти съм се отказала от тях. Ако намеря щадяща към скалпа бих пробвала пак.
Единствената разлика, която съм видяла е,че са много по-трайни профи боите.
Аз съм директно черна, точно 1 ца сложих, и цвета е прекрасен.
Била съм 4 ка и 3 ка, ами особена разлика няма,все си изглежда черно.
Но 3 ката е един вид по-натурална и естествена като цвят, затова и ми е любима. 2 ката на Олиосета се води тъмно кестеняво, но става черно.
 Аз не харесвам пепелни отенъци и ги избягвам, вземам или с топъл отенък или натурално, без отенъци,така че прецени.
Да 1 ца е много тъмен, наситен цвят. Но няма особена разлика с останалите.
И евентуално по-трудно ще се отмие.
Не знам и колко дълга ти е косата. Ако е като моята 2 кутии, доставка и профи боята ми ще излезе златна, веднъж в месеца, по-скоро бих си ходила в салон.
Кастинга 300 е страхотна боя и цвят, години наред ползвам, но излязоха първите ми бели коси и ме го покрива, та трябваше да я сменя.

# 668
Благодаря ви много! Ще взема от препоръчаните. Косата ми е до раменете, рядка Grinning Ще ми стигне 1 със сигурност.

# 669
  • DE
Това последното русо е на babylights кичури според мен.

Эа фриэьорите-естествено, че има такива, които не само стрижат и мажат, а са си стилисти от всякъде и раэбират от цветотипи и форми. В Германия съм от 10 години и в момента съм ударила в десятката-последните години намерих два салона с такива фриэьори. Особено тоэи, при когото сега се подстригвам, раэбира толкова добре от форми, текстури и цветове, там лоша коса не съм видяла в салона. Като ме прави той и чакам и винаги се въэхищавам на косите, които иэлиэат от салона-точно като на снимки са си, дори по-хубави, эащото на живо е още по-яко да видиш такава направена коса с перфектен преход на балеажа, перфектно сляти нюанси, никак не стои иэкуствено. А в другия салон още при първото посещение ми бяха направили беэплатна консултация эа цветотипа ми, но тогава се и тонирах при тях. Фриэьорката с цяло сърце и душа си раэбира от теэи неща и както каэах като се обърна на която и да е страна в теэи два салона-само хубави прически виждам. Това не ми се е случвало навсякъде, по-скоро винаги съм намирала кусури. А фактът, че вече нямам страх, че ще ме подстрижат като пудел от 80те и че най-сетне постигнах дълга, чуплива, небрежно, но модерно етажирана коса (явно прекалено трудна эадача эа сума ти фриэьори преди тоэи), ме прави супер доволна. :Д
Търсете и ще намерите, не се откаэвайте.

Но като цяло балеажът иэисква мнооого поддръжка според мен и не бих си направила. Харесвам си моя цвят, дължина и коса и повече от някой тонер эа раэнообраэие не бих клепала в момента.

Споделете ако обичате в кой град в Германия се намират тези салони?
Благодаря.

# 670
Благодаря ви, момичета. Спрях се на Lakme Chroma 4/22. Grinning

# 671
  • Deutschland
Snowwhite, в кой район са тези фризьори в Германия?

# 672
Скитница, в Баден-Вюртемберг. Simple Smile Пишете на лично, ако и вие сте тук, все пак това са лични данни эа мястото, на което живея, и не искам да публикувам в темата.

# 673
Как това, че фризьорите са чели за цветотипи им помага в работата? Какво като си с повече контраст или с нисък контраст, клиентът иска да се превърне в нещо друго, няма значение отива ли му на очите, на кожата. Дали си тип Хладно лято или Мека Есен? Не съм привърженик на някакви рамки. Красивото не се поддава на теории, то е усещане. Фризьорът трябва да го носи. Това може би е направено за привличане на клиенти, които да се възхищават на салона ти, защото работи с цветотипи, искали са да бъдат оргнални с нещо.
Балеажът трябва да има плавен преход, това го постигат много салони/фризьори.
Хората са неповторими и красотата не може да се 'математизира' по такъв начин. Изкуство е да имаш вкус, усет към красивото.

@snowwhite12
Можеш ли да покажеш някои превъплащения от този салон в Германия - преди и след? Или да дадеш сайта, линк.
Любопитно ми е, ти какъв тип си според Германския салон и какви цветови схеми ти отиват, пак според тях?

# 674
Ох, момичета аз май ще режа, писна ми. И ще я отрежа много късо. Само ще изчакам да мине една планирана екскурзия, че ще правя фотосесия там и искам да е дълга за снимките и после ще я отрежа.
 Нещо ми писна, сухичка е, капе повечко, скалпа още не е излекуван напълно от терапията, която правя сега, космите са навсякъде из къщата, пречи ми, дразни ме.Нося я нон стоп вързана, то файда, че е толкова дълга. Плюс много искам да се видя с по-къса прическа.
Направо ми омръзна. Ще я направя така.

Дано не съжалявам. И дано ме направи както искам.
Идеята е да я изправям рядко и да стои добре естествена и начупена, затова и етажите ще са леки, за да не стои на черта и като палатка, да ми захлупва лицето. Смятам, че ще ми отива, само дано ме направят както искам и да ме разберат точно какво искам.
Пепина по спомени е фризьор,ще се радвам на съвет от теб,с интерес чета мненията ти и са много полезни.
Косата ми е тежка, гъста, чуплива, лицето ми е продълговато, но и тип овално, почти всичко ми отива(само без черта и карета).
Искам да стои добре начупена с пяна. Ще я нося основно така. Моята коса е същия тип като на снимката. По-рядко ще я изправям.Затова искам да е леко етажирана, за да ми стои добре.

Ако има момичета с такава прическа, ще се радвам да кажат лесно ли се поддържа и как я оформяте.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:15 от Ема Удхаус

Общи условия

Активация на акаунт