Тренировки в домашни условия - 110

• 36 166
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Внимавай да не си контузиш петите, че на нашите години това иска месеци възстановяване, Барб! Питай ме откъде го знам и ще се кача ли пак на сърф боса!

# 256
Внимавай да не си контузиш петите, че на нашите години това иска месеци възстановяване, Барб! Питай ме откъде го знам и ще се кача ли пак на сърф боса!
Joy Изобщо нямаше да ми хрумне, че могат да се контузят пети. С маратонки изобщо не усещам да се прави някакъв голям натиск с петите, но с тия подметки може да бъде много измамно. Ще внимавам утре и ако усетя нещо, просто ще се обуя. Мерси! Kissing Heart

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 17:14 от Barbabeau

# 257

Дез и Ани - я кажете, девойки хубави, като си правите собствените тренировки и тренировъчни режими по какъв начин ги проектирате така, че да са балансирани противоположните мускулни групи и залагате ли в самото начало пропорцията между долна/горна част; пуш и пул тип тренировки, високоинтензивно и нискоинтензивно кардио?

Агент, моите тренировки не са авторски, програмата ми я направи инструктор през 2019, като в нея има малко повече от необходимото препоръчвано за бегачи, но аз лично харесвам рамене и ръце и си работя за тях.
Може и да не личи, но тренирам по схема.
Хранителни режими имам 2 подобни, от треньор по бокс, и от инструктор. Припокриват се.

Тичането ми е приспособено със силовите- не тичам еднакво, тренирам според пулса (HIIT в дните за горна част, кротко и удобно за обем, фартлек когато имам сили).
Не се готвя за нищо конкретно, сега само поддържам километраж. Главно трябва да сваля мазното.
Иначе си имам дни за спринтове на баир, 400, 800м, и т.н. Сега няма за къде да бързам.
Когато тренирам за маратон, вадя плана на Пола Радклиф за хобисти, и силовите се редуцират до 3 седмично, както препоръчва тя. Горната част се пада в деня за почивка. Sweat Smile

Обикновено седмицата ми е решена и предписана предварително.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 21:22 от Dez

# 258
  • Там където
Леле, докато се обърне човек сте изписали 3-4 страници Simple Smile и пак има снимки на супер мацки...Страхотни сте.
Пепа, ти много ме заинтригува с това розовото дето е за клякане-аз търсих инфо в нета, ама ми излизат някакви други squat machine, не като твоето... Ти откъде го взе (и аз да питам като Бай Ганьо Simple Smile)
Аз днес ще подхващам третата седмица на 10 рунда- да си призная не ме натоварват тренировките, но минават неусетно и аз като човек дето не прави кардио, мрази кардио и не харесва никакво кардио, съм склонна да ги таксувам за кардио Simple Smile
П.С. С това ново часово време едвам отлепвам сутрин и моята идея за  двуразови тренировки ще отиде за април. Надявам се до 1-2 седмици да съм се адаптирала.
Ох, тази сутрин в руската група на Insanity имаше една статия на Шон как всяка пролет се буди едно зло у нас и как всяка пролет милиони хора се втурват да отслабват.... Та и аз се чувствам като в роман на моя любим Стивън Кинг и усещам как злото у мен се е пробудило и се е материализирало като корем и паласки Laughing JoyJoy

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 21:23 от Qaki

# 259
За днес отчитам Ден 1 от абс програмата на Сами.
1 час степер

# 260
Qaki, взех го миналата година от ebay, но го дебнех от 2019. Мисля, че ги няма вече. Казваше се thunder squat. Взех го, за да си щадя коленете. Има съпротивления и регулиране на "разкрача". Настроила съм го на най-хард.

# 261
  • Някъде там
Днес минах през доки, контролен преглед след ковид, забрани ми да тичам, поне още две седмици да съм си правела само домашните тренировки, няма да се разберем с нея Grinning. Не може да ми забранява.
Днес мислех да тичам, но ще го оставя за сряда. Ще ходя три пъти седмично да тичам (сряда, събота и неделя)

# 262
Хора този ли притивоцелулитен пари и щипе 🙄  намазах се щедро и  дори не ме загря....

# 263
Искрица, умолявам те, недей.

Извинявай, че ти се бъркам. Flowers Hibiscus

Да пусна междувременно един линк за силовите тренировки и тичащите. Хареса ми. Добре сумира всичко, особено за "по-старите тичащи", над 40. Ехм.....
Да сумирам; силовите са без дискусии. Който иска да тича без да се контузва, да хваща гирите и щангата. Особено старци над 40. Stuck Out Tongue
https://strengthrunning.com/weight-training-for-runners/

И още едно:
https://www.bodybuilding.com/content/strength-training-for-runne … -do-it-right.html

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 19:53 от Dez

# 264
Хора този ли притивоцелулитен пари и щипе 🙄  намазах се щедро и  дори не ме загря....

Да, този е. Явно всека кожа реагира по различен начин. От друга страна изобщо да не те затопли, незнам.
Тази вечер гръб, бицепс и трицепс.
С домашните тренировки най- пострада гърбът ми и по точно страничния мускул от двете страни на гърба. Забравих му името, ужас...

# 265
Момичета, чудни сте! Браво! Г&Б, страхотна трансформация!
Аз отчитам два дни почивка, останах почти без сън и нямаше никакъв шанс да правя каквото и да е.
Говорили ли сме си за обувки за тичане? Тръгнах да избирам, но има толкова много видове, нямам идея за какво да гледам (абсолютно начинаеща съм). Вие какво ползвате? Някакви съвети?

# 266
Днес крачета...
Джеферсън клек 30кг 4х20
БГ клек 2х8 4х15 на крак
Напади с лост зад врата 20кг 4х10 на крак
Клек с дъмбел вместо пудовка 15кг 4х20
Странични напади 10кг дъмбел 4х15 на крак, първата серия беше с 15кг ама ми дойдоха тежички
Опъване на ластик за задно бедро и тяга с прави крака в суперсерия30кг 4х15
Хип тръст 30кг 4х20 и корем.
Не беше зле, но може и по-добре, но толкова с наличните тежести.
Агентче, относно забравянено на това калко трудно качват някои, на фона на трудноотслабващите има го и обратното. Аз примерно не мога да си представя как някой не може да отслабне.
В този ред на мисли мога да споделя малко личен опит понеже много майки с бебета четат. Аз винаги съм била слаба, качих килограми през бременността. След първата се поочовечих, но втората ме довърши. Бях 67 кила и се мразех. Пробвах какви ли не диети и чудеса, но... Стигах 62 -61 и толкова. Не се харесвах, не бях дебела, но не бях себе си. Понеже много се говори как яденето е 90%. Ми да но е 90% от резултата при яко спортуване. Аз докато не влезнах в зала и не хванах "истинсите" тежести, каквото и да ядях, резултат не видях. В залата за един месец от 61 кг станах 57 кг. Отне ми време децата да пораснат за да мога да си позволя малко лично време. Важното е човек да гони целите си.
Тренирала съм и аеробика, но истината е, че аз с това не мога да сваля.
И така надявам се да съм била полезна на някой отчаян.

# 267
Kaйлис, най-добре е да идеш в специализиран магазин, където ще ти проверят пронацията, и ще ти препоръчат типове обувки. След като пробваш, кракът ти сам ще си намери твоето.
https://runningzone.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0 … 0%B5%D1%80%D0%B0/

Аз не мога без Брукс. Пробвала съм много, имам и Innov8, но краката ми решиха, че Бруксите са им най-удобни.

Сега е много трудно за проба, знам.
Като правило си вземи номер, дори номер и половина по-голям от стандартната ти обувка.
Чорапките са също важни.

# 268
Пънк  ,мисля ,че ако си била 67 кг след бременност  и си се мразила за това трябва да поработиш върху психическото си здраве и самоотценката си като цяло .И не знам някой тук да е отчаян,чак пък.... 🙄

# 269
  • Нидерландия
Здравейте момичета обръщам се специално към Dez защото тя няколко пъти подчертава че чисти мазнини пък може и други да споделят пък и за други да е полезно: #Dez как чистиш и какво е съотношението ти между въглехидрати и мазнини на ден? Зная че за всеки е индивидуално в зависимост от физическа активност. Аз със моите скромни ежедневни тренировки от Body Protect не мога да се сравнявам със вас машините, но ще имам горе долу идея,  най трудна ми е дилемата че искам да чистя но навсякъде пише че не е добре да се изключват тези двете от ежедневното меню дори при режим. Благодаря ви предварително 🌷😘

Общи условия

Активация на акаунт