На море в Турция - Тема 70

• 74 735
  • 794
  •   1
Отговори
# 210
Ние не се отказахме от Камелия, но ще видим дали няма да съжаляваме. Като започнат такива притеснения се губи удоволствието от очакването за желаната почивка...

# 211
  • Стара Загора
Ние не се отказахме от Камелия, но ще видим дали няма да съжаляваме. Като започнат такива притеснения се губи удоволствието от очакването за желаната почивка...

Ще чакам с нертърпение отзиви! Дано всичко да е наред и да останете доволни! Nature Sunny

# 212
  • Варна
Като гледам днес новините са добри. Министър Ангелов казва, че от 1.Май няма да има карантина, ако влизащите в България чужденци имат ваксинационен сертификат, представяне на отрицателен PCR или антигенен тест, или наличие на документ за преболедуване. Ясно е, че това се прави за да може у нас предсрочно да започне летния туристически сезон от 1.Май. Така че може по-късно лятото да сложат подобни по-леки мерки и за българите завръщащи се от чужбина.

# 213
И ние ходихме миналата година Октомври, но тази година резервацията е от 15.05
На този етап не ми се вижда разумно да пътуваме.. - пср-ите са едно на ръка.. притесняват ме многото заболели . Обявяват над 60 000 на ден последните 2 седмици
Това за мен поне, не е за пренебрегване

# 214
  • София
По всичко личи, че тези които ще почиваме през юни в Турските средиземноморски курорти ще имаме спокойна и приятна почивка. Миналата година през юли без руските туристи беше страхотно в хотелите. Имаше само украинци, турци и тук таме още някоя двойка от различни страни. Нямаше блъсканици, опашки, заети за по цял ден и неизползвани шезлонги. Абе с две думи ползите бяха повече от загубите /по-малко анимация и вечерни програми, разнообразие в храната и напитките, затворени заведения и т.н./
В Турция хотелите и местната туристическа индустрия изглежда са се примирили с идеята, че Русия няма да възстанови полетите до турските курорти, които бяха затворени поради избухването на коронавирус в предварително обявения срок до 1 юни.
Местните експерти, вярват, че рестартирането на туристически програми за Турция от Русия ще се случи както и през миналата година приблизително на 1 август. Но това е прогноза, базирана единствено на ситуацията с Covid-19, докато геополитическият фактор със сигурност ще се намеси по въпроса за отварянето на Турция, което означава, че движенията спрямо 1 август могат да бъдат както напред, така и назад във времето.
Според турския вестник Turizmguncel руските туристически експерти са уверени, че Турция ще продължи да остане затворена за руски туристи и след 1 юни. Непряко потвърждение за това е изключването на Турция от полетния си график за юни от една от най-големите големите авио компании в Русия S7 Airlines.
Фактът, че Турция няма да бъде отворена от 1 юни, косвено потвърждава вчерашното решение на Путин да отвори директни полети до египетските курорти. По този начин за руските туристи се решава проблемът с острия недостиг на места във вътрешните курорти, който преди това е бил компенсиран от турските курорти. Сега това ще бъде направено от Хургада и Шарм ел Шейх.
Също така откриването на Египет ще помогне на туроператорите, които са успели да продадат турове за 20 милиарда рубли преди затварянето на Турция. Сега те ще могат да изпълняват задълженията си към клиентите, като ги изпращат вместо Анталия до курортите в Египет. В същото време това ще премахне социалното напрежение, възникнало сред туристите, които са плащали за турове до Турция, но са загубили възможността да ги използват.
Също така Турция ще бъде частично заменена от Кипър, Тунис и Гърция, които вече се отварят за руски туристи. Както вицепрезидентът на ATOR Дмитрий Горин обясни пред „Известия“, „ако тези страни се отворят, загубите на туроператорите в Турция могат да бъдат частично компенсирани. Основният туристически поток ще падне върху Египет, останалите 3 държави ще получат общо около 1,5 милиона руски туристи “, обобщи експертът.

# 215
Роже благодаря за изчерпателната информация.
Аз писах на Дестиния дали има вариант да ни преместят датите за почивка, които са на 15.05. предвид ситуацията в Турция. Съгласни сме и за Октомври. Яд ме е, че ноември не резервирах още едни дати за есента. Не предполагах, че толкова ще е зле положението.Сега цените са много високи. Не знам дали ще искат такова нещо от агенцията, разбира се винаги мога да пиша и до хотела.

# 216
  • Пловдив
Интересно ще е как ще реагират хотелите които разчитат основно на руски туристи?Дано поне пуснат нещо на по-ниски цени.Макар ,че малко ме съмнява с оглед на Ковид обстановката.Или ще стане като миналото лято ?Някои пак няма да отворят.

# 217
На мен новата реалност в турските хотели не ми харесва, защото не съм от хората, които търсят тишина и спокойствие и то в големите комплекси, а точно обратното - много социално преживяване с всякакви възможности за хранене, забавлeния и спорт, включително и колективни спортове като плажен волейбол и водна топка, като последния даже трудно бих могъл да го играя другаде извън подобни комплекси. В такава ситуация е света в момента обаче и е ясно, че няма как да бъде много по-различно поне засега, казвам само, че не ми пасва. Организацията в ресторантите със сипването на храната от персоналa пък въобще не ми харесва, това го гледах в хотели в различни държави включително и у нас и често създава повече проблеми и опашки отколкото да има някаква полза. Вариантът, при който само карат хората да носят ръкавици и маски, възприет от някои хотели беше доста по-практичен, да не говорим, че вирусът не се разпространява чрез храната.

Ще минем през Анталия тази година, но с доста ниски очаквания и ако не ни пасне ще седим и по-малко от предвиденото, направил съм няколко резервации с цел да сме по-гъвкави и да реагираме според ситуацията. Няма да казвам хотели засега, защото ги сменях не знам колко пъти и ще видим какво ще стане накрая.

Вече за хора, които си търсят повече тишина и спокойствие тази ситуация може да е добре дошла, но за мен лично не това е силата на Анталийското преживяване... Подобна до някъде беше и годината, когато руснаците не почиваха в Турция, заради политическите им разправии, но тогава и цените бяха много ниски и това позволи на много хора да пробват дори и хотели от висок клас с резервации от днес за утре, а на нас и тогава си ни беше малко скучно и странно.

Разбира се, това не важи само за Турция, подобни неща писах преди време и в темата за Доминиканската република, където също има огромни комплекси с по 11 ресторанта, клубове, казина, забавления и т.н., но в даден момент като няма достатъчно хора може да се окаже, че повечето неща не работят, както и някаква част от хотела и да те преместят в друга. Не е проблем, ако човек е предварително наясно с това и си е преценил за какво е платил, но когато го установиш на място и очаквания са били други със сигурност не е приятно, затова се информирайте максимално и от няколко източника какво точно е ситуацията в даден хотел, за да няма неприятни изненади.

Все пак идеята на големи комплекси предлагащи огромен брой услуги е да са пълни с много хора, иначе тази схема няма как да е успешна и да работи, за друг вид почивки си има други варианти.

# 218
Има ли някой, който ще пътува до Анталия през май с полет от Варна? Мислех, че само Онекс имат полети през май, но са ги отменили. Видях, че има и други полети на летището (заминаващи) през май. Даже единият е Варна- Анталия-Кайро. Явно ги комбинират. Чудя се на кой тур оператор са полетите.

# 219
Това излезна току що

# 220
  • Sofia
Това хич не е добре! Дано този локдаун да им помогне и от 01.06 да има нормален сезон, за по-рано се съмнявам.

# 221
Въпросът е сега ще има ли почивки в началото на май. Аз съм от 22.05 и се чудя да доплащам ли изобщо. А тези които са от 01.05 ще пътуват ли? Има ли някой с почивка в началото на май?

# 222
  • София
Според Ердоган от 19:00 ч. на 29 април до 05:00 ч. на 17 май ще бъде въведен пълен локдаун на територията на Турция. Всички офиси, работни места, с изключение на посочените отделно от Министерството на вътрешните работи, ще бъдат затворени. Междуградските пътувания ще се извършват със задължително разрешително, общественият транспорт ще работи с 50 процента натоварване. Всички магазини за хранителни стоки няма да работят в неделя.

# 223
На мен Дестиния не ми отговарят.
Писах им преди няколко дни, а ми предстои плащане на 30.04. Имам безплатна анулация до 08.05, но не ми се иска да дам едни пари и после да се разправям да ми ги връщат.
Утре смятам да пиша и до хотела, не виждам какво друго просто

# 224
  • София
На мен Дестиния не ми отговарят.
Писах им преди няколко дни, а ми предстои плащане на 30.04. Имам безплатна анулация до 08.05, но не ми се иска да дам едни пари и после да се разправям да ми ги връщат.
Утре смятам да пиша и до хотела, не виждам какво друго просто
за какво да ти отговарят Дестиния?
Имаш опция за безплатно анулиране. Използваш я, анулираш резервацията и в срок от 14 дни ти връщат парите по сметката.
Досега съм анулирал 10 резервации през тях и винаги на датата, на която трябва да извършат плащането връщат парите.
Нямаш никакви поводи за притеснения, и да пишеш на хотела те няма как да ти помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт