На море в Турция - Тема 70

• 74 778
  • 794
  •   1
Отговори
# 240
Ех, не вярвах, че ще се размечтая да заседна в асансьор. Joy

# 241
Роже,
Да ти кажа за нашите приятели от Дестиния.
Писах им три мейла за смяна на датите за Титаник Де Лукс. Ни вест, ни кост. Опитаха се да ми дръпнат парите преди няколко дни за финалното плащане, но аз нарочно не бях заредила. Реших да им звъня, защото след 7 дни резервацията отпада. Първия, с когото се свързах почти не говореше английски, та накрая се направи и че не ме чува и затвори. Звъннах отново и попаднах на друг. Чудесно се справяше с английския, много любезен, разбра ме и каза че ще съдейства да сменим датите, ако от хотела, разбира се, са съгласни.
Дотук добре, чакам от петък развитие на нещата.
Днес реших да пиша до хотела да проверя каква е ситуацията, има ли вечерни шоута, какво работи и т.н.
Отговора беше много интересен:
"The hotel is close now. We dont know yet the exact opening date for Titanic deluxe Belek" Flushed
И това  ако  не е новина, оказва се че канселират или променят датите на резервациите. Дестиния към момента не са ни уведомили. Трябваше да пътуваме след 12 дни.. за какво взимат пари, при положение, че хотела не е отворен.
И така, реших да споделя, да имаш и ти едно на ум с тях. Аз утре ще им звъня да им нахвърлям няколко идеи по темата.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 01:46 от milena12345

# 242
  • София
Оф, не искам да става като миналата година. Тогава беше разбираемо, но сега би трябвало малко от малко да има някаква организация и варианти за действия при извънредни обстоятелства.
Миналата седмица говорих със служител от Версо, за да изкоментираме вариант прехвърляне на парите към бг море, и той най-нагло ме излъга, че нашият хотел в Турция е отворил и че няма причина да не пътуваме. Когато му казах, че имам комуникация с хотела и че това, което ми твърди не е вярно, веднага обърна плочата, че се бил объркал с друг хотел. Този петък трябва да извършим доплащането, а все още съм в небрано лозе.

# 243
  • София
Роже,
Да ти кажа за нашите приятели от Дестиния.
Писах им три мейла за смяна на датите за Титаник Де Лукс. Ни вест, ни кост. Опитаха се да ми дръпнат парите преди няколко дни за финалното плащане, но аз нарочно не бях заредила. Реших да им звъня, защото след 7 дни резервацията отпада. Първия, с когото се свързах почти не говореше английски, та накрая се направи и че не ме чува и затвори. Звъннах отново и попаднах на друг. Чудесно се справяше с английския, много любезен, разбра ме и каза че ще съдейства да сменим датите, ако от хотела, разбира се, са съгласни.
Дотук добре, чакам от петък развитие на нещата.
Днес реших да пиша до хотела да проверя каква е ситуацията, има ли вечерни шоута, какво работи и т.н.
Отговора беше много интересен:
"The hotel is close now. We dont know yet the exact opening date for Titanic deluxe Belek" Flushed
И това  ако  не е новина, оказва се че канселират или променят датите на резервациите. Дестиния явно не смята да ни уведоми. Трябваше да пътуваме след 12 дни.. за какво взимат пари, при положение, че хотела не е отворен.
И така, реших да споделя, да имаш и ти едно на ум с тях. Аз утре ще им звъня да им нахвърлям няколко идеи по темата.
Милена, зная че кой каквото и да ти каже, ти ще мислиш, че си права за себе си.
Затова предварително се извинявам за това, което ще напиша, защото то няма да ти хареса.
Но ако погледнеш реално нещата, то проблема не е в Дестиния, а в теб.
Извинявай, че ти го казвам, но то е единствено и само имайки предвид това, което ти споделяш.
Според резервацията, която ти си направила ТИ НЕ МОЖЕШ ДА СМЕНИШ ДАТИТЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА. МОЖЕШ ДА АНУЛИРАШ И ДА РЕЗЕРВИРАШ ОТНОВО КОИТО ДАТИ СИ ИСКАШ. Това обаче теб не те устройва... разисквахме го вече в предишните постове.
Когато си резервирала и си платила първоначалната вноска ти си го знаела това нещо и с направената резервация си се съгласила на това.
Можеше досега да анулираш безплатно, но ти не го правиш.
Поради неясни причини / извинявай, искаш да смениш датите, но това не е възможно според условията на резервацията/ не искаш да платиш на определената дата за пълно плащане, макар че след това отново до определена дата да имаш право да анулираш безплатно.
Нещо повече, ти се опитваш да вмениш вина не на себе си, а на Дестиния, че ти нарочно не си платила.
Не звучи коректно, когато ти казваш, че те са се опитали да ти дръпнат парите, добре, че не каза, че са искали да ги откраднат. Не, те не са се опитали да ти дръпнат парите, те просто са се опитали да извършат автоматично плащането, за което ти сама си се съгласила.
Само не разбирам какво са виновни те, че ти не спазваш условията на резервацията си, която  сама си направила.
И за какво трябва да внимавам аз, при положение, че те с абсолютно нищо не са нарушили условията за резервациите, които първоначално са определили. Аз съм се съгласил,  направил съм резервациите/ към днешна дата са три хотела за месец юни/, и нямам ама абсолютно никакви поводи за безпокойство.
Ако типично по български обаче се опитвам да шикалкавя може и да се появат такива.
Всички сме много чувствителни, ако някой засегне правата ни, но когато ние най-безцеремонно не спазваме правилата, това си е в реда на нещата...
ПС. Пропуснах да отбележа, че Титаник Делукс Голф Белек не е затварял през зимата, и поне до края на април  работеше.
Има десетки отзива в Гугъл, в трипадвайзър и в руските форуми за това, че хотелът не е спирал работата си през зимата.
Още повече, че веригата Титаник има едни от най-високите стандарти в обслужването, и в спазването на ковид мерките за безопасност. А хотелите и в Бодрум, Белек, Лара и Мардан палас са едни от най-добрите, които човек може да посети в Турция.
В момента всеки ден има около 20 чартъра за Анталия от Украйна. Тръгнаха и българските туроператори, затова не мога да разбера защо един от най-добрите хотели в Белек ще спре работа точно в началото на сезона.
Сигурна ли си в това?

# 244
  • Пловдив
Тонка, ако си решила да се отказваш от почивката настоявай докато е време.Веднъж дадеш ли парите после ще е по трудно.Късмет!!!
Това лято се очертава като миналото.Неясното до последният момент и треперене.Само да си използвам ваучерите от миналата година и забравям за агенции и ранни записвания.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 22:45 от slavei4e

# 245
Роже,
За едно поне си прав- не ми допадна това което си написал, доста съм изненадана и не съм съгласна с теб.
Защо да шикалкавя? 10 дни преди финалното плащане им писах три имейла, на които не получих отговор. Заявих, че няма да пътуваме на 15.05 и попитах имаме ли опция за смяна. Да, имам резервация, има обаче и обстоятелства които не зависят от мен. Има 3 седмичен локдаун в Турция и много заразени, при нормална обстановка не бих се отказала. И защо да не опитам да променя датите?  Да не би да съм ги прецакала нещо? Имам право на безплатна анулация до 08.05. Каква е логиката да плащам нещо, само за да се разправям да ми връщат парите после? Варианта за нас беше или смяна или анулация. Чаках отговор, писах, звънях..  знаеш, че един път канселирана резервацията, няма връщане назад. Естествено че ще изчакам, колкото мога, докато получа обратна връзка, какво толкова се чудиш, не знам.
И ще ме извиняваш, но е редно да ми напишат че хотела НЕ работи. Тогава те ще трябва да предложат алтернатива или да канселират. Ами ако бях платила, тогава какво, ще ми кажат два дни преди тръгване ли? Какво значи аз съм виновна, виновна за какво? Когато са твой агент, означава да те държат в течение на всички промени, които настъпват. Не би трябвало аз да ги информирам, че хотела ми не работи и нямат дори дата за отваряне.
Когато говорих с Дестиния, ми казаха че имам право на анулация до 08.05 или смяна на датите. Първото е по-лесно разбира се, но поради "safety reasons", ще попитат за смяна, тъй като моята резервация е от месеци, а цените сега са по-високи. И че им се случвало постоянно от миналия Март. Явно промяната става по заявка, а не през сайта.  В имейла, който получих от тях пише " Kindly note that you are able to cancel your booking or modify dates before May 8." Имам  интерес, разбира се че ще попитам, защо не? Друг е въпроса че могат да искат доплащане, зависи от хотела. Всеки си преценява дали го устройва. Миналата година хотела по тяхна инициатива промени  датите ни от Май за Октомври, като запазиха същата цена.Тази като не става, не става. Дестиния спряха автоматичното плащане, докато се реши въпроса. Аз съм ги уведомила, че няма да пътуваме от 15-ти, на тях също им е по-изгодно да ме преместят, отколкото да загубят резервацията. (Няколко стаи сме)
Но  не се смятам за  некоректна, нито мисля, че  Дестиния ме смятат за такава. Аз потърсих неколкократно връзка с тях и съм обяснила съображенията си. В срок съм, в мейла ми пише, че имам  още 7 дни да платя, докогато е и безплатната анулация- с карта, по банка и т.н. Ако не се разберем, просто канселирам или пада автоматично. Драма няма за тях. Това че искам да си запазя резервацията, макар и с променени дати не ме прави некоректна , шикалкавеща или виновна.  Аз не правя като теб по няколко резервации, които непрекъснато да анулирам. Нямам резервен вариант. Може би е по-добрата стратегия, но не е моята.
Странно, че за теб аз съм некоректна, че съм искала  в определения срок да се свържа с агенцията и да се опитам да променя датите, но Дестиния не са некоректни че не казват че хотела НЕ работи. Те само си дърпат пари за резервация, която няма да се осъществи...Joy
Моля те не ми приписвай неща, които не съм твърдяла- че ще ми откраднат парите,  пътувала съм  с тях и друг път  все пак.. и съм била винаги доволна.
Много хора пренасочиха парите си от резервираната почивка в Турция за такава в България, въпреки първоначалните им договори за турски хотели, това прави ли ги некоректни? Не, ситуацията е такава, агенциите са гъвкави, предлагат варианти и хората решават кое ги устройва. А пък аз как си позволих да искам смяна на дати, ужас.
Всеки с мнението си. Яд ме хвана и че изобщо писах по въпроса. И предлагам да спрем дотук. Аз само споделих хората да си проверяват и в хотелите за всеки случай. Това ми беше идеята, като казах да внимаваш, но явно не ме разбра.

Информацията, която имам за Титаник Де Лукс е директно от хотела, писах им във фейсбук и казаха,  че хотела е затворен и че резервациите за Май ги канселират или местят за други дати, колко е вярно не знам, може да съм попаднала на служител-шегаджия, знае ли човек.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 07:40 от milena12345

# 246
milena12345, има някои неща, за който човек трябва да си дава сметка, когато резервира през подобни сайтове, които са само и единствено посредници при резервиране на отделни услуги като полет, хотел или трансфер и не носят отговорност за тях, по същия начин по който и Букинг не носи и това е написано в общите им условия. Съвсем oтделен е въпросът вече доколко даден посредник ще ти съдейства при някаква непредвидена ситуация, някои като Букинг го правят и биха се опитали да ти намерят алтернативно настаняване и да поемат разликата в цената, други не, но не са и длъжни по прицип.

Казвам го това, не за да защитавам някого в този случай, а просто трябва да е ясно, че тези сайтове функционират на принцип подобен да речем на нискотарифните авиокомпании т.е. услугите са им автоматизирани, персоналът силно ограничен и се пести от всичко възможно. Ти не плащаш комисионна на агент за обслужване и други такива неща и това, което получаваш е ниски цени и възможността лесно и бързо да правиш и анулираш резервации, а оттам нататък всичко си е в сферата на пожелателното и независимо какви надписи за "денонощно обслужване" виждаш не можеш да очакваш, че винаги някой ще те уведоми за нещо на време или пък ще получиш съдействие при по-сложни операции изискващи разговори с техните посредници на място или с хотела.

Затова при резервации през този тип сайтове винаги си следете неща от типа дали даден хотел работи или не, а ако се наложи някаква промяна трябва да знаете, че може и да не стане и въобще и да не получите отговор от тях, нито пък, че тяхната комуникация с посредниците им винаги е идеална. Общо взето единствено автоматичните услуги са ви гарантирани и те в повечето случаи са ви напълно достатъчни, просто трябва да имате реалистични очаквания, както може да очаквате от даден посредник, за което се четат и отзиви предварително.

Иначе ти пожелавам успех и дано ти се наредят нещата някак, просто казвам от много богат опит с подобен тип посредници, че комуникацията често е проблем и затова и не очаквам много от тях по принцип.

# 247
Adventurer благодаря! Това е отговор, много полезен.
Досега не съм се сблъсквала с такъв проблем. На предишна резервация имахме определено изискване за стаята, писах им и веднага съдействаха. Сега мейли, фейсбук, през сайта също писах - нищо.
И не смятам, че съм некоректна, опитвайки се да реша проблема и търсейки комуникация с агенцията от повече от 10 дни, 14 ако трябва да съм точна.  Ако успея ще е чудесно, ако не стане -здраве да е. Ще търсим нещо друго.
В интерес на истината не знаех, че Destinia са такъв тип посредник. Мой пропуск. Много полезна информация, благодаря още веднъж!

# 248
  • София
Тонка, ако си решила да се отказваш от почивката настоявай докато е време.Веднъж дадеш ли парите после ще е по трудно.Късмет!!!
Славейче, ние така или иначе ще почиваме някъде. Парите ни няма да изгорят, просто ще ги пренасочим към друга дестинация и хотел.
Иначе продължавам да не разбирам какво се случва в момента с нашия хотел. Последвах го в инстаграм и там е качен някакъв сертификат, даден на хотела във връзка с ковид, който е с давност 1 месец - от 27 април до 27 май. А реално хотелът не е отворен. Тези сертификати не се ли издават за целия сезон, а не месец за месец?

# 249
  • Варна
разликата е по скоро в цените. Доста често чартърите свалят доста цената на транспорта - от редовните линии винаги , а понякога и от нискотарифните

# 250
milena12345,  не смятам, че си некоректна, ситуацията е особена и трябва да се увериш, че хотелът със сигурност ще работи на твоите дати преди да тръгнеш. В отзивите от миналата година си има хора, които са се озовали пред затворени хотели и после са се разправяли с месеци да си получат парите обратно, в някои от случаите обяснението на Destinia е, че и и те не са били уведомени, което също е възможно, както казах проблемите с комуникацията за съжаление не са нещо учудващо. Други хора пък като теб са се свързали с хотела предварително по разни други въпроси и така са си спестили неприятностите...

При всички положение продължавай опитите да получиш евентуално съдействие от тях, обикновено са претоварени, пишат им много хора и не се трогват особено от нищо, така че, припомняй им периодично докато няма развръзка по случая.

На сайта на хотела не позволява да се правят резервации до 16 май, а в Expedia пише, че е затворен от 20 април до 16 май 2021, което може и да търпи допълнителни промени.
https://www.titanic.com.tr/titanic-deluxe-golf-belek
https://www.expedia.com/Antalya-Hotels-Titanic-Deluxe-Golf-Belek … Hotel-Information

И само да добавя, че аз винаги си комуникирам с хотела независимо от къде ми е резервацията, обикновено са някакви претенции за стаята, гледката или за това дали всичко ще работи в самия хотел, така и се убеждавам, че всичко е наред и с резервацията. В момента точно си пиша и аз с един наш хотел на морето дали ще им работят всички ресторанти и т.н., че съм направил резервация за едни роднини... това е начинът.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 11:41 от Adventurer

# 251
  • Varna, Bulgaria
Миналата година ни се провали почивката в Сиде беше в за м.Юни, и се наложи да я прехвърлим за октомври тази година. Дано всичко до тогава да е наред.Питането ми е за минаването на границата с лизингов автомобил досега не сме ходили с такъв на почивка.Имаме пълномощно на английски трябва ли ни и на турски.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 11:41 от megiii

# 252
  • Пловдив
Славейче, ние така или иначе ще почиваме някъде. Парите ни няма да изгорят, просто ще ги пренасочим към друга дестинация и хотел.
Иначе продължавам да не разбирам какво се случва в момента с нашия хотел. Последвах го в инстаграм и там е качен някакъв сертификат, даден на хотела във връзка с ковид, който е с давност 1 месец - от 27 април до 27 май. А реално хотелът не е отворен. Тези сертификати не се ли издават за целия сезон, а не месец за месец?
Тези сертификати ги въведоха миналото лято уж ,че хотела отговаря на Ковид мерките.Но нали разбираш ,че ако няма желаещи и ако отпадат резервации може  дори да има такъв документ пак да не отвори хотела.Въпрос на сметки и желание на собственика.Ако си решила България действай защото като гледам и тук хубавите хотели вече нямат места за определени дати.

# 253
  • София
Май няма да действам за нашето море. И да не отвори нашият хотел, ще отидем в друг в Турция. Все ще има отворили.

# 254
  • Пловдив
Агенцията със сигурност ще ти предложат друг,ако не отвори вашият.Трябва даже да е по-висок клас.Така ,че ще очакваме твоите отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт