На море в Турция - Тема 70

• 74 836
  • 794
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Имаме пълномощно на английски трябва ли ни и на турски.

не

# 256
milena12345, по страниците на посредниците като Experia, Hotels и т.н. вече стои надпис, че хотелът ще е затворен до 24 май, същото е и в резервационната система на хотела.

Is Titanic Deluxe Golf Belek - All Inclusive currently open?
This property is closed from April 20 2021 to May 24 2021 (dates subject to change).
https://www.hotels.com/ho428046/titanic-deluxe-golf-belek-all-in … ive-belek-turkey/

# 257
Здравейте да попитам. Имам тест за антитела, но е изпринтен само през Интернет. Трябва ли да има мокър печат за да ми важи и да нямам проблем при влизане в Бг,правен е преди 2 м. Не става въпрос за пътуване в Турция.

# 258
milena12345, по страниците на посредниците като Experia, Hotels и т.н. вече стои надпис, че хотелът ще е затворен до 24 май, същото е и в резервационната система на хотела.

This property is closed from April 20 2021 to May 24 2021 (dates subject to change).
https://www.hotels.com/ho428046/titanic-deluxe-golf-belek-all-in … ive-belek-turkey/
Благодаря сърдечно!
Чух се с Дестиния, не знаели че хотела не работи. Благодариха ми, че съм им казала..Joy
Щели да говорят с турския посредник.. до петък ще  ми кажат можем ли да сменим датите. От хотела ми писаха, че сменят, но трябва да мина през агенцията. Мисля си, че нищо няма да свършат. Много малко време имам, просто наникъде. То не върви и да платя, защото не знам за какво плащам.. уф..
Adventurer ти, като човек с по-голям опит, дай съвет. Искаме да отидем в хотела.. така или иначе датите трябва да ни бъдат сменени.. вече не знам откъде да търся съдействие..

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 10:20 от milena12345

# 259
  • София
Използвах този линк, за да проверя нашия хотел. Не излиза надпис, че е затворен, което ми е странно. Също така зададох дати за резервация за другата седмица и ми излезе, че капацитетът е запълнен. За нашите дати има свободни места и ни изписа цените.
След малко тръгвам към агенцията, че вече не ме свърта.

# 260
milena12345, точно в тази ситуация можеш единствено да се надяваш, че ще свършат работа навреме след като вече са се задействали, то и вече не зависи толкова от Destinia, а от техния посредник, който вероятно е някоя турска агенция. Обикновено на подобни заявки за промени са ми отговаряли до няколко дни, ако е спешно може и по-бързо, но пак казвам всичко зависи от това доколко ще съдейства тази агенция, може и въобще да не го направи...

Съжалявам, но други варианти няма в този конкретен случай, дръж ни в течение...

# 261
  • София
Идвам с ново инфо.
Ходихме до агенцията и направо платих всичко, което трябваше - доплащане по резервацията, медицински застраховки, ваучери за ковид тестове. В онзи момент нямах отговор от хотела и затова ме увериха, че ако нещо стане, ще ни предложат сходен или по-добър хотел от нашия.

Преди малко си отворих пощата и се оказа, че имам отговор от хотела.
Dear Antonia...,
Good days from Yasmin Bodrum Hotel.
You can be sure we will be opened May 30th and also you can find our certificate at the attachment.
Saygılarımla / Best Regards
Burcu ALGAN
Asst. Sales & Marketing Manager

Тоест уверяват ме, че на 30 май хотелът ще е отворен, но голямата мистерия на коя дата точно отваря, остава. Sunglasses Човек ще каже, че това е някаква свръхсекретна тайна.

Единственото, което ни остава е да чакаме, като същевременно си действаме с подготовката за пътуването.

И последно да се допълня. Пратили са ми сертификатът, който е поместен и в инстаграмския им акаунт, и който сертификат е от 27 април до 27 май. Grin Не мога да схвана мен това какво ме грее...
Ето го.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 12:54 от Тонка*

# 262
  • Пловдив
Каква е цената на ваучера за тест?И от там на връщане колко е?

# 263
  • София
Версо имат сключен договор с Рамус и цената на тест е 50 лв. От Турция за България нищо няма да платим, тъй като тестовете се поемат уж от хотела. Казвам уж, тъй като тази година има повишение на цените за хотела ни и може заради тестовете да са ги вдигнали, а на нас да ни хвърлят прах в очите, че са безплатни навръщане.

# 264
Тонка дано всичко се подреди.
Засега поне новините са добри Simple Smile

# 265
  • Където морето целува небето...
Вече може да се направи и тук бърз тест при връщане, ако там не е поет от хотела пср.
Аз издирвам официална и формация за деца под 6 год. възраст, че са освободени от пср при влизане в Турция. Ще помоля някой, който разбира езика да ми съдейства къде да я открия, за да си го принтирам.

# 266
  • Варна
По принцип за условията за пътуване може да се погледне на ситуирания център към МВнР: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter , но като гледам явно там не им дреме да поддържат информацията актуална. Като цяло обаче още е твърде рано за да се каже какви ще са мерките за влизане в Турция като започне туристическия им сезон, което като се гледат новините може да стане и към края на Май. Така че търпение, ще се види като наближи. Иначе, аз очаквам условията да бъдат като тези миналата година в Турция, т.е. да се влиза без тест на общо основание. За нас по-големият проблем е връщането в България, където още не мога да предположа дали ще има или няма да има тестове. Миналата година всичко куцо и сакато влизаше в БГ без тест, но ако се връщаш от Турция трябваше тест, явно с цел да се подкрепи БГ туризъма, макар и по дискриминационен начин. Дано тази година да не се искат тестове на връщане. Иначе и ние се готвим, направихме си 1-ва доза ваксина, след 2 седмици сме на втора игла, ще се оправим, има време. Но въпросът с детето остава, в БГ-то деца още не се ваксинират, а нашето е вече на 12г. и сигурно ще отнесе всички мерки по пътя. Донякъде се надяваме да започне ваксинация и на децата у нас до края на Май, тогава ще имаме време и за детето преди почивката и няма да му мислим.

# 267
  • София
MariaNova, от агенцията ми казаха, че ако имаме сертификат за ваксини, с него ще може да се влиза в България. Доколко е вярна тази информация, не знам.
Аз все още нямам яснота дали ще може да си поставим вторите дози преди заминаването.

# 268
  • Където морето целува небето...
Аз днес разговарях с агенцията и жената ми каза, че не важи за деца под 6 години това за ПСР на влизане. Но от информацията която намирам разбирам, че това е за влизане през въздушна граница. Не намирам категорично за сухопътна. Искам да си имам официална разпечатана информация на турски, за всеки случай.
За влизане в БГ се надявам да отпадне тестването за децата, защото реално ние имаме ваксини, а те подлежат на карантина или тест.
Дано има нови решения скоро.

Тонка* от 01.05 да се влиза със сертификат в БГ, но условието е да е поставена втората доза в срок по-дълъг от 14 дни, преди преминаването.

# 269
  • София
Еее, значи си оставаме с тестовете.
Аз смятам преди тръгването заедно с теста да си пусна и антигенен, за да видя на какво дередже са ми антителата.

Общи условия

Активация на акаунт