На море в Турция - Тема 70

• 74 310
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
Оттук насетне ще ви чета за пътуванията и "междинните" хотели. ММ иска да идем до Ефес отново, защото миналия път малкият син беше много малък, носихме го на ръце още, беше невероятна жега и прегряхме детето. Бързахме, и малко натагадък минахме през Ефес. Сега вече ще сме подготвение, знаем как е там, така че ще отделим 1 ден за Ефес.

И пак ще ви чета, за някоя и друга идейка.

galabG, пак ще е жега в Ефес, но това ви е ясно. Отидете възможно най-рано, тогава няма организирани туристи с автобуси, ако изобщо ще има такива тази година.
Ние бяхме ноември миналата година и беше чудесно.
Препоръчвам да видите село Шириндже и да опитате местната кухня, която е със силно гръцко влияние.
Албум от деня в околията, по принцип бяхме в Измир.

# 661
  • с трима мъже :)
Благодаря ти, маслинке. За Ефес сме категорични Simple Smile - отиваме. Малкият е вече на 14г, така че няма проблеми. Селото сега започвам да го разглеждам. Пиши ми на ЛС, да не спамим другите, вие къде отседнахте, кой хотел?

# 662
  • София
Моля за прясно мнение от Кефалука, Бодрум, че има едно на Естела от 2016. Нещо ми е легнал на сърце, пък и на жената един колега 2 пъти е ходил, та и той ме подкокороса. Мисля тая година да мръдна до Бодрум ако някоя нова версия ковид 21 не ни закове отново. Също ако имате мнение за читав хотел в Бодрум, само да не е Луджо, че към момента за края на септември за двама е 5991 лв и ще трябва да продам колата и да додам още 4000 лв. Нищо не искам, с жената ще съм, нито пързалки, нито плаж, нито телевизор, нито гледка, нито широка стая искам, нито анимация. Искам мента и спрайт, мохито, студена бира, рибка по веднъж на ден, покрив над тиквата си и усмихнат персонал и да има над 4+ звезди до името на хотела.

# 663
За хората който искат да посетят Ефес и Дева Мария. По възможност отидете със собствен транспорт,  защото организираните екскурзии който предлага ТА са уааал.42€ за възрастен и 25€за дете 7-12години,ние ходихме вчера 100тл=10€ е за Ефес и 60тл=6€ за Дева Мария,като никъде не са ни искали пари за децата,а моя голям син е на 13г. За Дева Мария да предупредя че са спряли водата от всички чешмички и са махнали стената на желанията,но непречеше да си напишем такова и подпъхнем между камъните. Паркинга на Дева Мария е 20тл а на Ефес не ни взеха нищо. Приятна и Весела почивка на всички 😀

# 664
Здравейте. Току-що резервирахме, вече окончателно.

През сайта на хотелите ли директно? Ако да - плащането веднага ли е, на 100%, или на траншове?

# 665
  • София
За хората който искат да посетят Ефес и Дева Мария. По възможност отидете със собствен транспорт,  защото организираните екскурзии който предлага ТА са уааал.42€ за възрастен и 25€за дете 7-12години,ние ходихме вчера 100тл=10€ е за Ефес и 60тл=6€ за Дева Мария,като никъде не са ни искали пари за децата,а моя голям син е на 13г. За Дева Мария да предупредя че са спряли водата от всички чешмички и са махнали стената на желанията,но непречеше да си напишем такова и подпъхнем между камъните. Паркинга на Дева Мария е 20тл а на Ефес не ни взеха нищо. Приятна и Весела почивка на всички 😀
Отидете и на Памука и на Адаленд, всяка стотинка си струва, но пак така самостоятелно организирани, не помня памука колко беше, адаленд през 2019 беше мисля 17 ойро, но май вече е 20 на човече. Синковеца ще се размаже от кеф, вервай ми. Чакам отзиви от Амара, нали там си? За плажа не искам да знам.

# 666
  • с трима мъже :)
Рали, през ТА си резервирахме. Като капаро прехвърлиха парите от миналата година, от хотела, а за доплащането, ще им платя на юлската заплата.
Ако се плаща директно към хотела, се буква с кредитна карта. Това е достатъчно. Но кога е окончателното плащане към хотела, това НЕ зная. Бяхме тръгнали да питаме сутринта, но не ми вдигнаха турците.
Обаче, после говориме с българската ТА, цените ни допаднаха, така че резервирахме оттук, за да ни е мирна главата, че някой се грижи за тия работи. Разликата ни е 80 лв (ние сме трима възрастни и "дете" на 14 навършени). Излиза ни с 20 лв по-скъпо на човек, но пък няма да се разправям с кредитни карти. Ние реално нямаме кредитни, с дебитни сме, но не искам да ги вкарвам в нета, че по тях са ни сметките, по които ни се обслужват ипотеките Simple Smile .

А пък за останалите 6 човека, които водим, направо се родих с предложените цени, при все че на тях им е включен автобус (кара ги и ги връща) и застраховки.

# 667
  • Пловдив
Здравейте!
Живот и здраве от 19.06 ще сме в Long beach.
Искам да заведем децата на делфинариума Sealanya.
Може ли някой да сподели впечатления. Не можах да се ориентирам и цената за шоуто включва ли и разходка из парка.
И нали ще може пеша да идем?

# 668
Отидете и на Памука и на Адаленд, всяка стотинка си струва, но пак така самостоятелно организирани, не помня памука колко беше, адаленд през 2019 беше мисля 17 ойро, но май вече е 20 на човече. Синковеца ще се размаже от кеф, вервай ми. Чакам отзиви от Амара, нали там си? За плажа не искам да знам.
Да тука сме,ходили сме и на двете места,Адаланд все още не е отворил,през 2019 базата беше леко захабена,сега ако не е направено нищо ще е още по зле те и затова може да не са го отворили,иначе цената като оферта сега от ТА е 22€,за памуккале не ни се ходи все пак преди 2 г.бяхме там. Отзиви като се прибера ще напиша 😉

# 669
  • Пловдив
Препоръчайте ми някоя актуална към момента оферта за Анталия, Белек за началото на юли.
Офертите на бъл.агенции са до края на юни и след това започват към края на август.

# 670
Видах,че писано и го изчетох, но ще попитам отново з амнения за
Delphin deluxe и за Spice Belek;
Не само за самите хотели, но и защото едното е в Алания, а другото в Белек;
Ще сме със собствен превоз и можем междувременно да разглеждаме наоколо; В кое от двете  места ще е по-интересно;
До сега не сме ходили на море в Турция и нямаме впечатления;

# 671
Не знамкакво точно имате предвид под "захабено", но миналото лято ходихме, беше много хубаво. Нищо фрапиращо като захабяване не съм забелязала, но все пак може вие повече да се вглеждате.
И аз препоръчвам Адаленд, страхотно си изкарахме.

# 672
Някой ще ходи ли чрез ТА с включен автобус,т.е. без собствен транспорт?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:23 от monii

# 673
  • София
Някой ще ходи чрез ТА с включен автобус,т.е. без собствен транспорт?

Констатираш или е пропуснато едно "ЛИ".....тука 90% сме все с включени автобуси, той ако не включи, ба го у автобуса. Айде бе хора, толкова ли едно въпросче не може да напишете.

# 674
Някой ще ходи чрез ТА с включен автобус,т.е. без собствен транспорт?

Констатираш или е пропуснато едно "ЛИ".....тука 90% сме все с включени автобуси, той ако не включи, ба го у автобуса. Айде бе хора, толкова ли едно въпросче не може да напишете.

Айде, по-спокойно....
Без да искам съм изпуснала едно "ЛИ", редактирах се.
От последните страници видях, че повечето пишещи в темата ще ходят със собствен транспорт.
Интересуваме кои ТА са читави, колко часа се пътува с автобус до границата и после до Кушадасъ?

Така написан, харесва ли ти въпроса?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:52 от monii

Общи условия

Активация на акаунт