На море в Турция - Тема 70

• 74 288
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Ходи ми се на къмпинг тази година. Ориентирам се главно към Гърция, Крит, но се чудех дали и Турция не е добра опция. Някои от вас имат ли впечатления? Благодаря!

# 691
  • Някъде в Европа...
Моля ви, кажете две добри думи за Ефталия Вилидж Laughing Утре ще резервирам, чудя се между тях и Ефталия Марин, посъветвайте ме, моля. За 2 възр и две деца ми дава една от опциите за резервиране да е стандартна стая, на много добра цена. Малката така или иначе спи с нас на спалнята, каката ще е на доп. легло, спането не ме притеснява, но все пак - много ли са тесни стаите? Разликата в цената с фамилната е почти двойна и имайки предвид, че почти няма да се задържаме там през деня, чудя се дали си струва горницата...
Ефталия Марин 2017. Играх ва банк тук и през ТА резервирах стандартна стая за 2 възр и 2 деца, на 14 и 11 г. Бях чела, че50 долара на рецепция вършат чудеса 😉..И така...плащам тук за стандартна стая (разликата за апп беше около 300-400 лв). Отиваме и на рецепцията  аз чисто по женски взех да се самосъжалявам за малката стая, която съм резервирала. Мъж рецепционист 😉 😀..оказа се, че знае и бг -учил във ВХВП - Пловдив...и вече ни показваше на каталог как изглежда апартамента, аз пък веднага взех да кокетнича децата да изберат етажа, и 50 долара в паспорта, и бяхме на високите етажи към носа на сградата с изглед аквапарка на Оушън 😉 - голям, красиво обзаведен апп с две тераси (шезлонги на едната)
Същото лято хора, резервирали за Вилидж, срещу 50 долара ги местеха в Марин....

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 22:25 от AIR

# 692
  • Пловдив
mirko_dvd.Аз така правя.Определям си една сума за почивка.Набелязвам си място.В последните години ходя в Сиде и Лара.Включих и Белек.След първото ми ходене в Мармарис тотално отписах Егейска Турция.Тогава в хотела бяхме над 300 човека българи.След това започвам да чета отзивите и да гледам рейтинга на хотела.Ако е над 8 в букинг значи става.Колкото по висок толкова по добре.И най важното никога не слушам какво ми препоръчват агенциите.Те въртят няколко.В последните години това са Камелиите,Лонисера,Вон и Ефталиите за район Анталия

# 693
  • с трима мъже :)
Цитат на: Pали в ср, 02 юни 2021, 21:30
...  Ефталия Вилидж .... чудя се между тях и Ефталия Марин,

Днес чета това за втори път Simple Smile . Първият път беше в групата на ФБ на гостите на Ефталия. Същото нещо пита някаква холандка и те и казаха МАРИН, защото ХВ не ползвали доста от нещата, които Марин предлага. Освен това, в нормалните дни, когато си имаше анимация и шоу преди, в ХВ нямало нищо. Но пък се чудя какво може да им попречи да отидат на острова?
Само ти казвам какво пишеше във форума. Аз нямам мнение - не съм била във Вилидж.

Мъж рецепционист 😉 😀..оказа се, че знае и бг -учил във ВХВП - Пловдив...

E тоя ни е посрещал и четирите пъти, дето сме ходили. Не зная как става, все той е на смяна. Сменихме хотела (Аква) с Марин последния път, и той беше в Марин (пак на него попаднахме) Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 22:26 от galaBG

# 694
  • Sofia
Тонка, Приятна почивка и хубаво време Ви желая! Simple Smile
Славейче, това все едно аз съм го писала. 😊 Подобна тактика е безотказна! Досега само два пъти ни се е случвало, освен нас (две семейства) да има само още едно.

П.П. В Егейската част на Турция не сме били, досега.

# 695
  • София
Митко, това с българите на олинклузив може още да ми стои отзива цветно разказан на първа страница баш от амара. Ад беше, втория път обаче нямаше толкова бг паплач.

# 696
AIR, Gala, благодаря ви много, момичета!
Аз пък си мислех, че всеки може да ползва територията и на другите хотели. Сигурно ли е, че не е така? На сайта им не открих подобна информация, ще гледам какво пишат БГ агенциите днес.
Тони, приятна почивка!

# 697
Благодаря на всички за отговорите! Знам, че късно сме се сетили и сега цените са доста високи, но в тази неясна обстановка, дори сега не знам дали и за кой период да резервирам. Иска ми се да си има всичко, най-вече анимация и водни забавления за детето...

# 698
  • Пловдив
Миналата година бяхме в Анталия - Лара в х-л Сегинус.
Едно българско семейство нямаше. Нз защо 🤔, а на плажа се запознахме с едни други българи, но бяха от друг хотел близо до нашия.
Сегинус е прекрасен хотел!
Тази година още умуваме къде да бъдем и ви чета всеки ден.
Нежелаем да се ваксинираме, но...
Весели и слънчеви почивки на всички!
Ние си мислим чак септември да ходим и следим 😊
Разбира се, пак ще е към Анталия ☺️☺️☺️

# 699
  • Някъде в Европа...
AIR, Gala, благодаря ви много, момичета!
Аз пък си мислех, че всеки може да ползва територията и на другите хотели. Сигурно ли е, че не е така? На сайта им не открих подобна информация, ще гледам какво пишат БГ агенциите днес.
Тони, приятна почивка!
Въпросното лято се опитахме да влезем през Айлънд и разгледаме територията на Вилидж. Не ни пуснаха. Иначе тогава територията на Марин и Оушън беше обща (Оушън тъкмо го бяха открили), реално лежахме на техния басейн и ползвахме техния аквапарк, не ни обслужваха обаче на техните барове (поне този на басейна). Тогава си заслужаваше да си настанен в Марин (по-евтино и някак стаите са по-"слънчеви" и "приветливи"), защото се ползваше и територията на Оушън...сега не знам как е....

# 700
  • Sofia
Venel82, в тази несигурна обстановка изобщо не съжалявайте, че сте пропуснали ранните записвания. Както вече са Ви отговорили харесайте си един от ТО, които предлагат самолетни почивки, определете района (Анталия, Бодрум, Мармарис, Кушадъсъ), в зависимост от курорта ще изберете периода. За Анталия според мен най-подходящ е периодът до края на юни или септември. През останалото време е много топло. Ако изберете Анталия (препоръчвам), решете, в кой район (Лара, Белек, Сиде или Алания) искате да почивате, това ще определи времето за трансфер от летището до хотела. Изброила съм курортите спрямо близостта им до летище Анталия. Колкото до пързалките, не се притеснявайте, във всеки хотел има поне 3-4 пързалки, включително и задължителния детски басейн. От туроператорите, лично аз не Ви препоръчвам Абакс, първо не смятам, че са толкова силни за Турция и второ, веднъж пътувахме с тях (друга дестинация), издъниха се, и повече няма да повторим.
Нека ТО Ви предложи хотел, спрямо Вашите изисквания и после тук ще го обсъдим. Успех! Simple Smile

# 701
Много благодаря за изчерпателния отговор! Simple Smile Страшно полезна информация!! Истината е, че съм ходила безброй пъти и на различни места в ТР, но никога по морските им курорти. Затова и не съм много сигурна, къде точно искаме да отидем - Анталия, Мармарис или Бодрум. Предполагам, че в Мармарис и Бодрум по-късно се стопля и имайки предвид, какво е "лятото" засега, май е по-добре да изберем Анталия. И аз си мислех да отида до Тез и Емералд, тях знам, като добри и да видя, какво ще ми предложат. Идеята е да пътуваме към края на август. Преди това гледам и че има един прозорец, в който не предлагат пътувания. Нямам идея, само руснаци ли приемат тогава?...

# 702
Хей, и аз се присъединявам. Обмислям септемврийско море в Мармарис. Ще сме възрастни, анимация не ни интересува. Разглеждам хотелите, предлагани от Емералд, търсим нещо до плажа и до шопинг център. И тук е въпросът: Кой търговски център препоръчвате, като да има и голям супермаркет наблизо? Като гледам на картата има няколко, идеята е да са на пешеходно разстояние от хотела.

# 703
  • с трима мъже :)
Без да им правя реклама, но ние повечето пъти (не само ТР), като сме пътували на почивки и екскурзии, все с Емералд сме пътували. Досега не сме имали никакви издънки с тях и много си ги обичам. От Аполо също сме много доволни (с тях на други места сме били).

Аз пък винаги съм искала в хотела да има българи. И четирите пъти в Ефталиите съм търсела българи, даже съм ходела на рецепция да питам има ли българи, и четирите пъти нямаше. Ние, обикновено, ходим юЛи месец. Тогава обожавам да пътувам.

Точно от тази тема, преди мнооого години, когато за първи път ходихме в ТР (Кушадасъ, Ефесия ХВ), се запознахме с едно с-во от Пловдив, и се оказа, че и те идват в хотела един-два дни след нас. С нетърпение ги чаках да дойдат, и си изкарахме с тях супер! И до ден-днешен сме си ФБ приятели с тях. Там имаше много българи, изобщо не ми пречеха, радвах им се, че има и "наши" и никой с нищо не се изложи. А единия ден, както седях на басейна и гледам едно красиво момиче, което колкото повече го гледах, толкова по-познато ми изглеждаше. Накрая се усетих, че е дъщерята на моята колежка, от работата, с която си бяхме супер близки. ОГледах се и да: мама и тати също си бяха с нея. Та трите семейства (те, ние и пловдивското) си изкарахме яко - децата се забавляваха, и ние покрай тях, също Simple Smile

Тонка, замлъкваш Simple Smile Пиши ни вечерите, преди лягане Simple Smile

# 704
Предполагам, че в Мармарис и Бодрум по-късно се стопля и имайки предвид, какво е "лятото" засега, май е по-добре да изберем Анталия. И аз си мислех да отида до Тез и Емералд, тях знам, като добри и да видя, какво ще ми предложат. Идеята е да пътуваме към края на август...
Около Мармарис в края на септември е 28-32 градуса, в Анталия - 35+. (Тогава ходим ние)
В края на август лятото там си е жега, за мен непоносима, така че не се безпокойте за стоплянето. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт