На море в Турция - Тема 70

• 74 807
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Да попитам , някой успявал ли е да зареди HGS-а си с карта онлайн , през сайта или през приложението, защото аз от около една година не успявам. А преди това съм зареждал без проблем. Сега след последната стъпка ми изписва това:

# 421
  • София
Министерството на вътрешните работи на Турция направи изявление във връзка с постепенното нормализиране на обстановката в страната от 17 май.
Предложен е период на постепенно нормализиране от 05.00ч. понеделник 17 май до 05.00ч. 1 юни вторник.
По-важните ограничения, които се отнасят само за турските граждани и постоянно пребиваващите чужденци в страната, но НЕ И ЗА ТУРИСТИТЕ
-ограничения за вечерен час: през делничните дни: 21:00-05:00ч., уикенд- 21:00 петък до 05:00ч. понеделник
-не се налагат ограничения на хора над 65 години с 2 дози ваксина
-хора над 65 год. които не са ваксинирани могат да излизат само между 10:00 и 14:00ч. в делничните дни
-не се налагат ограничения за пътуване с градски и между градски обществен транспорт в часовете извън комендантския час. С частен транспорт пътувания в часовете с комендантски час пътувания са разрешени само по изключение
- продължаване на ограничението за запълване на обществения транспорт на 50% от капацитета на превозните средства. Турските граждани и постоянно пребиваващите чужденци в страната над 65год и под 18 год. няма да могат да използват градския обществен транспорт
-заведенията за обществено хранене ще работят от 07:00 до 20:00часа през делничните дни, а от 20:00 до 24:00ч. само с храна за в къщи. През почивните дни ще работят от 07:00 до 24:00ч. само с храна за в къщи
-Между 17 май и 1 юни няма да работят: казина, механи, кафенета за наргилета, киносалони, интернет кафета, билярдни зали, басейни, фитнес зали, турски бани, салони за масаж и сауни, тематични и увеселителни паркове
- Търговските центрове ще работят между 10:00 и 20:00ч. в делничните дни и ще бъдат затворени през уикенда
- Пазарите ще работят от 09:00 ч. до 17:00ч. през делничните дни и ще са затворени през уикенда.

# 422
На нас отТА ни казаха че деца на и под 6г.не подлежът на пср!
Писах преди няколко дни, ние сме с три деца (6,3,1), за детето на 6г и за него се изисква PCR и съответно беше представен на влизане в Турция.

# 423
  • София
Здравейте, и ние се насочихме към Турция за ранно море. Обмисляме Батихан в Кушадасъ от 19 юни. Видях едно мнение от миналата година и си знам че не е върха на лукса, но заслужава ли си да пътуваме до там изобщо? С дете на 5 години и бебе сме, така че разчитам на пързалките.

# 424
Два бързи въпроса:
1/ на влизане в БГ има ли къде да се направят бързи антигенни тестове на Капитан Андреево?
2/ За деца под колко години не се изискват тестове, че ат две местя чувам, че искат тестове и на бебета

# 425
Два бързи въпроса:
1/ на влизане в БГ има ли къде да се направят бързи антигенни тестове на Капитан Андреево?
2/ За деца под колко години не се изискват тестове, че ат две местя чувам, че искат тестове и на бебета
Здравей, по точно 1 и аз се интересувам, тъй като не искам да правим PCR в хотела, цената е ок, но ако сме положителни ни карантират в него.
2/ Моята майка работи на граница с друга страна Не членка на ЕС и това което ми каза, е че се изисква тест за деца над 3г.

# 426
# 427
Emma_d Браво на вас!.За това ,че се решавате с толкова малки деца да пропътувате над 1000 км.Не знам как издържате?Може би разделяте пътя?Ще ми е интересно да споделите какво не ви харесва тази година?И на връщане на всеки член от семейството ли смятате да правите тест в Турция и на каква цена е там?
Здравей, не разделяме пътя. Миналият път се редувахме със съпруга ми, сега кара само той. След пристигането с хотела, следобяда се прибира в стаята и спи. Миналият път бяхме с две деца, заспаха може би към 23ч и се събудиха към  9. Този път и тримата се будиха по няколко пъти, като дъщеря ни на 3, доста помрънкване на моменти. Така, че се издържа. След няколко пътувания с чартър и неудобните часове за тръгване/излитане, решихме да пътуваме по този начин. Отделно и сега ситуацията с коронавируса.
Иначе за хотела...
Били сме в Long Beach resort and spa, Alanya две поредни години 2018 - края на юни и 2019г края на май. За мен май чисто температурно е по-добрия вариант поне за този район, както и по-малкия брой хора. Това ни е трети път и реално имаме база за сравнение.
Общо взето, който твърди, че всичко е същото, не казва истината.
Много от хотелите по пътя Анталия-Алания не са отворили.
Хотела не е отворен целия, средната му част и частта към вилите. Harmony не работи към момента.
Пристигайки на 12.05 разбрахме, че основния ресторант не работи, хранихме се във външната част на италианския, като храната основно беше изнесена навън. Както предни години на обяд. И имаше във вътрешната част, мястото за пица и прочие, някакви други храни. Сервиз на вечеря почти никакъв. Храната бедна. Не че няма какво да се яде, но е е това, което се очаква и това, за което сме платили.
Храна навсякъде се сипва от персонал като има огрничители пред нея, на моменти особено при салатите е неприятно, защото показваш краставица две парчета. И трябва пак да кажеш Simple Smile)) или показваш кюфте и казваш и показваш 1 и ти слагат 4 Simple Smile)ако има много хора според мен ще настане хаос.
На 14 отвори и основния ресторант, което значително подобри нещата. Сектор от ресторанта, където има храна е затворен. Там и обядваме, защото единствено работи бара при басейна с анимацията на плажа и според мен е лудница там.
За закуска, ние слизаме след 10, така че мога да кажа за късната,  яйца приготвени по няколко начина, Спагети и пържени картофи, американски палачинки, мекици, много хубави, сирена няколко вида страхотни, 2-3 вида, мляко тип йогурт само един вид, и различнитв видове мюсли и топчета за закуска, локум няколко вида и халва, печива, пица и пиде.
Иначе за обяд и вечеря стандартните салати, всичките много вкусни, разядки не толкова много, сирена, колбаси вечер дори и не виждам. 2-3супи. Нормалните турски манжди, спагети, много хубави пържени картофи, аз не ям по-принцип. Риба 1-2вида, снощи имаше тон и ципура, рибата тон не ми харесва. Масово хората ядат спагети с картофи. Основно има пиле като от шиш, цяло пиле и подобните им храни, пиде и пица.
Досега не е имало някаква празнична вечер. Една вечер имаше суши. Много бях слушала колко било богато около Байрам и на него, беше си стандартна вечер.
А ла карт ресторантите видимо не работят. Може от днес да има промяна, която се усеща по шума, и преди съм писала, както и други хора, че е много шумно в хотела нощем, заради трафика дори на затворена врата. До днес не се разбираше дори че е 9, нямаше никакво движение, сега от седем сутринта трафика се усеща силно.
Иначе от аквапарковете работят всички без този, който е до endless басейна от страната на Harmony и ни е любим, детския кът при малкия аквапарк на плажа и новия пак до endless басейна, който усилено рекламират също не работи.
Няколко бара на плажа не работят и наистина в един момент е много неудобно да си набавиш вода. Няма хладилници с вода като преди. Няма и сладолед във фризер на плажа, от който сам си взимаш. Има насипен, наистина хубав 14:30-17ч със сладкарницата, където има и страхотно лате и еспресо. Иначе кафето е по-гадно от преди.
Българката, която дава кърпи на плажа, сподели че са останали само 30% персонал.
Няма информация за активности, освен стандартните - дартс, волейбол, тенис на маса, детски мини клуб, освен в асансьорите.
За 6 дни е имало 3 представления в амфитеатъра, външни групи, монголски цирк, някакви кубинци и африканско шоу.
Пред другите вечери имаше музика на живо на басейна с активностите след детската дискотека, която също засега е там.
Яздене на пони. Миниголфа не видях дали работи.
Лунапарка работи два пъти на ден. 16:45-17:45, 18:30-19:00. Вечер след анимациятя не работи, както беше предни години.
Подобрения- ново лоби и лоби бар от миналата година. Стаите са леко реновирания в частта си за спане и изглеждат доста по-добре.
Иначе целия персонал носят маски, чисто е. Има указание и туристите да носят на закрито, но никой не го прави. Ограничение за семейство на маса, но в едната част на ресторанта има по-големи маси и ние сядаме с нашите приятели от Германия. Както и много други хора. Температура мерят на вратата на основния рвсторант, само ако влизаш отвътре. Главния мениджър на хотела е тук от три дни и по цял ден прави обходи и се усеща как персонала се старае повече. Особено спасители и поддръжка.
Малко офтопик едната вечер дъщеря ми играейки си падна в плитката част на един от басейните, донесоха кърпа, главния мениджър, който седеше наблизо дойде, дойде и лекар. Всичко е наред, но адмирации към бързата реакция.
Нашия сервитьор е тук и прави отново почивката ни прекрасна.
Прави ми впечатление, че младия персонал е много благодарен при получаване на бакшиш.
Хората основно украинци, поляци, хора от Литва. Няколко руски коли на паркинга. До вчера беше пълно с турци, никакви забележки нямам.
Стана дълго, извинявам се, за което но дано съм била полезна. За въпроси съм насреща.
Мога само да кажа, че да не сме получили всичко, което преди, цената не е по-ниска, но пък сме на мора, децата се забавляват, ние също. Няма и в сравниение с това, което получихме миналата година в България в края на август срещу повече пари.
Пък и в добавка липсата на руснаците се усеща и е наистина много по-спокойно.https://

# 428
  • Варна
Здравей, по точно 1 и аз се интересувам, тъй като не искам да правим PCR в хотела, цената е ок, но ако сме положителни ни карантират в него.
2/ Моята майка работи на граница с друга страна Не членка на ЕС и това което ми каза, е че се изисква тест за деца над 3г.
Не мисля, че при положителен PCR няма да можете да се приберете. Миналото лято в Гърция при положителен тест ти даваха 24 часа да се изнесеш и да се прибереш в БГ-то. Сега как е в Турция и в Гърция не знам, не следя напълно правилата, имаме още време до почивката, а те правилата се сменят всяка седмица.
Иначе, това за удължаването на мерките в БГ-то започва да ми прилича на втора серия от филма дето го гледахме миналото лято, когато чужденците си идваха тук без тестове на общо основание, но ако си бил в Турция ти трябва тест за да се прибереш без карантина. Един вид ходете на море в БГ-то, че после да не сте под карантина, но за чужденците може, те са по-хора от Вас.

# 429
Не мисля, че при положителен PCR няма да можете да се приберете. Миналото лято в Гърция при положителен тест ти даваха 24 часа да се изнесеш и да се прибереш в БГ-то. Сега как е в Турция и в Гърция не знам, не следя напълно правилата, имаме още време до почивката, а те правилата се сменят всяка седмица.
Иначе, това за удължаването на мерките в БГ-то започва да ми прилича на втора серия от филма дето го гледахме миналото лято, когато чужденците си идваха тук без тестове на общо основание, но ако си бил в Турция ти трябва тест за да се прибереш без карантина. Един вид ходете на море в БГ-то, че после да не сте под карантина, но за чужденците може, те са по-хора от Вас.
Трябва да намеря някоя разпоредба, но поне на нашите приятели от Германия. Това са им дали като информация, но при тях има резон, защото все пак са със самолет. Другото, което са им обяснили на срещата с агента им, е че ако някое от децата излезе положително, остава в хотела с единия родител, а другия родител с детето се прибира, което за мен е лишено от всякаква логика.

# 430
Здравейте, и ние се насочихме към Турция за ранно море. Обмисляме Батихан в Кушадасъ от 19 юни. Видях едно мнение от миналата година и си знам че не е върха на лукса, но заслужава ли си да пътуваме до там изобщо? С дете на 5 години и бебе сме, така че разчитам на пързалките.

Ако не си падате по чалгата, шумните компании, денощния шум и хубав плаж и море -  това не е вашият хотел.

# 431
  • София

Ако не си падате по чалгата, шумните компании, денощния шум и хубав плаж и море -  това не е вашият хотел.
Благодаря за съвета!
Партитата с чалга със сигурност ще пропуснем, а и се надявам да е по-празно тази година. Ако имате впечатления от хотела, може ли да се разчита на интернет? Съвсем базово разбира се, не за хоум офис.

# 432
  • София

Благодаря за съвета!
Партитата с чалга със сигурност ще пропуснем, а и се надявам да е по-празно тази година. Ако имате впечатления от хотела, може ли да се разчита на интернет? Съвсем базово разбира се, не за хоум офис.

Не знам за каква чалга говорите, сигурно веднъж на ден пускат Азис, на анимацията. Това е един от най-добрите хотели в Кушадасъ.

# 433
Здравейте,някой има ли информация трябва ли да носим  маски извън хотела и има ли вече организирани екскурзии?Благодаря!

# 434
  • До морето
Здравейте, от миналата година имаме една предплатена почивка в Granada Luxury Belek и се чудим дали да не я направим сега през юни. Някой има ли пресни отзиви от този сезон?

Общи условия

Активация на акаунт