На море в Турция - Тема 70

• 74 868
  • 794
  •   1
Отговори
# 465
Ние пътуваме самостоятелно, ще ни трябва ли такъв HGS код? Как се вади?

# 466
Привет от слънчево Сиде. SEVEN SEAS HOTEL BLUE 5☆ с температури от 25-26 градуса и малко хладна вода на морето, идеално за отлична почивка. Хотела е семеен, има и за малки и големи забавления. Детски клуб, ала картина ресторанти, барове, анимация, пързалки, басейни, СПА. В ресторанта храната е добре приготвена, слагат от персонала, колкото поискаш. Плодове всякакви, сладолед и т.н., няма да остане гладен никой. Стаите са просторни и се почистват всеки ден. Персонала е услужлив и старателен. При условие, че предварително бях резервирала друг хотел  но се наложи да променя с този - нямам никакви забележки. Територията е красиво оформена, зелена и много цветя. Приятно изкарване на всички!

# 467
За полетите от Истанбул и компаниите, опериращи от там (Търкиш през дъщерната Анадолу джет и Пегасъс).
Миналата година имахме няколко неосъществени полета с Търкиш (нямаше полет), тяхната реакция за връщане на парите беше „свържете се с кол центъра“. Мдам, но такъв тук няма. Имах опция да говоря с чужбина през вайбър със закупен кредит (стотинки е, пък може и през други оператори), обаче тогава беше бумът на отказите и въобще никой не си получи парите в кратък срок. Ние не бързахме, но към края на лятото самите Търкиш (след подадена заявка в нета от моя страна) ми дадоха опция за ваучер на сума, 30% по-ниска от първоначалната, че беше се сринала лирата... Отделно този ваучер можел да се използва само при представител на Търкиш за купуване на нов билет, сякаш аз от представител съм ги купувала. Писах им един ферман недоволен и си казах халал да са им.
Но по някое време зимата ми писаха, че вече мога да си ползвам ваучера и при онлайн покупка. Не ми трябваше много чудене и купих билети за море 2021, само в едната посока с тях, че не ни беше удобен часът за връщане.
След седмица (!) ме информират, че полетът е отменен, а за промяна с друг (два часа по-късно само) пак трябва да се свързвам с колцентъра. Баш за това мечтаех! Този път си канселирах (имаше вариант), върнаха ми доплащането (5 лева), а ваучерът си седи там и хич няма да го ползвам. Веднага купих билети при Пегасъс. Simple Smile
При Пегасъс процедурата за отмяна и промяна на дати и часове и много по-гъвкава – може да се прави и през личния профил, както и правих многократно.
Пегасъс обаче не летят до София, та придвижването до Истанбул е лична грижа на всеки желаещ.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:03 от Розова маслинка

# 468
MariaBo, какъв е плажът и рязко ли става дълбоко морето? Весело изкарване!

# 469
MariaNova благодаря за отговора. Нямаме конкретни планове и желания за междинните спирки. Ще погледна предложените места и ще си изберем.
Преди две години на път за Дидим, спряхме в Чанаккале, видяхме кончето и се подходихме по алеята край морето. На втория ден посетихме Троя, но много се замотахме и пристигнахме в хотела много късно вечерта.
Резервацията ни е готова, ще пътуваме края на юни. Дано до тогава паднат повечето, а още по-хубаво всички ограничения Simple Smile

# 470
  • Където морето целува небето...
Ние ще правим почивка в Ескишехир. Ще мога да дам отзив за хотела след това. Търсихме с голям и затворен паркинг, защото сме три коли и все пак багажите ще са по колите. Планираме посещение в паркът с "Дисни" замъкът.

# 471
MariaBo, какъв е плажът и рязко ли става дълбоко морето? Весело изкарване!

Плажната ивица е широка. Ситен хубав пясък. Към водата има ивица камъчета. Може да се ползват акваобувки. Бързо става дълбоко след метър, има големи камъни по дъното. Водата все още е хладна.

# 472
Ние ще правим почивка в Ескишехир. Ще мога да дам отзив за хотела след това. Търсихме с голям и затворен паркинг, защото сме три коли и все пак багажите ще са по колите. Планираме посещение в паркът с "Дисни" замъкът.
Кога ще пътувате?
Кой хотел си избрахте, и ние гледаме да има паркинг, обикновено резервирам през Букинг.

Ние пътуваме самостоятелно, ще ни трябва ли такъв HGS код? Как се вади?
Какъв е този код?
Има ли някаква промяна при пътуването с автомобил? Преди 2 години като пътувахме платихме всички пътни такси на гишето на границата, преди да излезем от Турция.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:57 от anbibian

# 473
  • Варна

Градът определено си струва за посещение и то не само за един ден. От страницата на Нишикли във Фейсбук -

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=12216239183085 … d=537759923361627

Не  им правя реклама просто тук прочетох интересни неща за града.

# 474
И аз прочетох и мисля и в двете посоки да сме там, има доста интересни неща, а аз съм широко скроен турист - всичко ми харесва Grinning
Нямах време да се ровя за увеселителния парк колко е голям и колко време е добре да му се отдели затова може би ще е на връщане.

# 475
  • Някъде в Европа...

Градът определено си струва за посещение и то не само за един ден. От страницата на Нишикли във Фейсбук -

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=12216239183085 … d=537759923361627

Не  им правя реклама просто тук прочетох интересни неща за града.
Мерси за линка. Бре, как се навивам за тази екскурзия и без това Варна ми е на такова разстояние, каквото и София..Само да махнат пср, антигенен на връщабе ще го преживея (тогава ще са ми минали 6 м от боледуването, та не мога и този док да използвам)

# 476
  • София
За първи път чувам за този замък на Дисни. Дъщеря ми ще откачи, ако разбере за него. Може ли повече инфо или линк към сайт, ако има.

# 477
  • Русе
kris_bo, и ние търсихме пързалки и затова избрахме Лоницера в Алания (вече не помня кой точно Лоницера). За да избегнем дългия път, решихме да е с чартър, но има и оферти с автобус до там. В момента обаче хотелът е затворен, нямаме и никаква информация от ТА. От ноември 2019 сме запазили, на 23 юни трябва да летим. Ще ни е първата почивка в Турция, дано успеем да отидем.
В момента хотела работи. Във фейсбук има отзиви от почивали там.

vasia11, маските в Турция са задължителни навсякъде, извън територията на хотела. Дори и в колата си трябва да си с маска.

# 478
  • Където морето целува небето...
За първи път чувам за този замък на Дисни. Дъщеря ми ще откачи, ако разбере за него. Може ли повече инфо или линк към сайт, ако има.

Вижте линка, който качиха по-горе. Сайт нямат или поне аз не намерих. Има замък в стил Дисни замъкът. Не знам дали ще е отворен и какво точно да очакваме, но ако го посетим ще дам информация.

Някой попита за кодове, предполагам става въпрос за HES кодовете. Става много лесно и кодът се запазва веднага на телефона.  Ползвах този линк https://register.health.gov.tr/.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 08:23 от Mamma Suzanna

# 479
  • София
Този код някакво изискване ли е, тоест задължителен ли е? Не ми се разправя излишно с разни простотии, че главата ми ще гръмне вече.
И какво налага носенето на маска в колата, че ми убягва логиката?

Сузана, мерси! Видях замъка през дадения линк. Живот и здраве догодина съм набелязала Памуккале и Истанбул навръщане.

Общи условия

Активация на акаунт