На море в Турция - Тема 70

• 74 837
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Тонка, не помня в кой район ще сте, ако е Анталия най-предпочитаната валута от местните е долар. Евро също става, а най-много се мръщят на лирата. Simple Smile

@ Контеса Мария, ако и от храната вече пестят, направо нямам какво да кажа. 🙄 Чак не мога да повярвам..

# 511
  • София
Изникна ми въпрос.
На каква валута да наблегнем кеш - лира или евро? С евро ми е много по-лесно, тия лири докато ги пресметна...
Ние досега сме взимали лири не много (за ферибот и такси си трябват обаче), и долари и евро също. Основно за бакшиши и дреболии сме ги ползвали и е все тая коя от "международните" валути ще извадиш. Даже последния път 2019-та долар:евро го смятаха 1:1, но сигурно цените и без това са си били в небето. Сега ще носим каквото има, тоест пак и 3те.

# 512
Тонка, не помня в кой район ще сте, ако е Анталия най-предпочитаната валута от местните е долар. Евро също става, а най-много се мръщят на лирата. Simple Smile

@ Контеса Мария, ако и от храната вече пестят, направо нямам какво да кажа. 🙄 Чак не мога да повярвам..
.
Пестене е доста меко казано.

# 513
  • Sofia
Съжалявам да го чуя и Ви съчувствам! Гладни няма да останете, все нещо ще си намерите, но не в това е въпросът. Турците са славеха с прекрасна и много вкусна храна, и добро обслужване.. А аз страдам, че в момента не сме в Анталия (последните години по това време бяхме там) и сега ми липсва. Надявам се случилото се да не е масова практика!

# 514
Явно не важи за всички хотели.В момента сме в Alva Donna Belek-всичко работи,храната е много разнообразна и вкусна,сервизът е много добър,има вечерна анимация.Хотелът е почти пълен

# 515
Явно не важи за всички хотели.В момента сме в Alva Donna Belek-всичко работи,храната е много разнообразна и вкусна,сервизът е много добър,има вечерна анимация.Хотелът е почти пълен
Как е плажа пред хотела, на снимките ми изглежда с камъчета

# 516
  • София
Благодаря за отговорите относно въпросите ми за валутата.
Мъжът ми обаче ми попари ентусиазма за евро, защото според него турците си смятали лирата в евро по какъвто курс на тях им изнася. Тоест да носим само лири. Иначе ще плащаме навсякъде с карти, където има такава възможност.

Контеса Мария, съжалявам да прочета това за храната. Не знам какво друго ви остава, освен да се наслаждавате на слънцето, морето и басейните. Няма смисъл да си тровите престоя и да се ядосвате, защото в случая нищо не зависи от вас.

# 517
  • Sofia
Прекрасна почивка! Бях си "заплюла" хотела за 2020, но уви.. Поне от проученото, изглеждаше доста добре, ще очаквам отзиви. Simple Smile

# 518
Има камъчета при влизане в морето,бързо става дълбоко.Но водата е доста хладничка.Добре че има отопляем басейн-голям.

# 519
Благодаря за отговорите относно въпросите ми за валутата.
Мъжът ми обаче ми попари ентусиазма за евро, защото според него турците си смятали лирата в евро по какъвто курс на тях им изнася. Тоест да носим само лири. Иначе ще плащаме навсякъде с карти, където има такава възможност.

Контеса Мария, съжалявам да прочета това за храната. Не знам какво друго ви остава, освен да се наслаждавате на слънцето, морето и басейните. Няма смисъл да си тровите престоя и да се ядосвате, защото в случая нищо не зависи от вас.
Здравей, ние от 12.05 сме в Long beach resort and spa. Този път взех само лири, от тавекс за почти 20ст лирата. Навсякъде цените в хотела бяха обявени в евро, смятат 1евро за 10лири, което е идентично. За бакшиши съм усетила, че сякаш на лирата се радват повече. Вчера бяхме в мола в Манавгат, моята приятелка беше с евро, аз с карта. За сметка от 49 лири и поискаха 8евро в кеш, съответно плати с карта - излезе й около 10лв.
В хотела атракциони като въжен парк и снимки с папагал, платихме с карта.
Така че, ако пътувах отново бих взела отново лири Simple Smile
В допълнение хотела се напълни последните 2-3дни, усеща се при храненията, плажа и аквапарковете. Основно турци от най-забулените и рускоговорящи.  Като погледна и частта на хотела, която работи явно за спазването на 50% запълняемост, е пълна. Храната- има подобрение последните дни, но няма нищо общо с 2018 и 2019, усеща се известно напрежение при хората, които я сипват, на моменти опашките са големи; единия аквапарк продължава да не работи, както и  два от баровете и единия ресторант при плажа, а-ла-картите за сега няма да отварят.
От 3 дни има представеления всеки ден в амфитеатъра, външни групи, а не както до сега през ден. След това има музика на живо/ DJ при единия от басейните до около 2ч.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 01:16 от Emma_d

# 520
Здравейте,момичета!
Ще бъда благодарна,ако някоя от Вас сподели за хотели и плажове в Шиле,или Чешме!Не сме се уточнили още къде да се насочим след като минем през Истанбул,но ни се иска 2-3 дни в Истанбул,2-3 дни в посочените градове и след това обратно към България.Но искам почивката на море да бъде съчетана и с разглеждане на някой от тези два града,а не да се затворим в хотелски комплекс!Има ли някой впечатления от тези две дестинации?Пожелавам здраве и весело лято на всички!

# 521
  • София
Добро утро и честит празник!

Днес рано-рано писах мейл до хотела и почти веднага получих отговор. Хотелът наистина отваря на 30 май, което се припокрива с казаното от агенцията, така че си отдъхнах и започвам събирането на багажа.
Остава и тестовете ни в петък да са отрицателни и в събота, живот и здраве, газ към Бодрум. Sunglasses

# 522
Добро утро и честит празник!

Днес рано-рано писах мейл до хотела и почти веднага получих отговор. Хотелът наистина отваря на 30 май, което се припокрива с казаното от агенцията, така че си отдъхнах и започвам събирането на багажа.
Остава и тестовете ни в петък да са отрицателни и в събота, живот и здраве, газ към Бодрум. Sunglasses
В кой хотел ще отседнете?
Благодаря предварително за отговора!:hibiscus:

# 523
  • София
Усмивката, ще сме в Yasmin Bodrum Resort.

# 524
YELKEN MANDALINCI SPA & WELNESS HOTEL някои бил ли е в този хотел?

Общи условия

Активация на акаунт