На море в Турция - Тема 70

• 74 789
  • 794
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Добро утро и честит празник!

Днес рано-рано писах мейл до хотела и почти веднага получих отговор. Хотелът наистина отваря на 30 май, което се припокрива с казаното от агенцията, така че си отдъхнах и започвам събирането на багажа.
Остава и тестовете ни в петък да са отрицателни и в събота, живот и здраве, газ към Бодрум. Sunglasses
Дано всичко да работи на макс ,че като слушам и чета как валят негативните коментари относно храна и пестене от всичко бързо ще откажат туристите от почивки там.

# 526
След много перипети, разправии и т. н, успях да организирам да ни преместят в Орка лотус, без да доплащаме в стая с гледка към морето. Благодарение на посрещатата агенция и Посейдон и Мая и благодарение на представителя в България Амави травел и Влади, скойто работя. Не се примирявайте и не позволявайте да ви обедят, че няма какво да се направи.
Верно три дни от почивката ми минаха в нерви, но се надявам оставащите четири да са пълноценни и прекрасни. Весело лято желая.

# 527
  • Пловдив
Здравейте,насочихме се към хотел IC green palas Lara,има ли някой който е бил тази година да сподели?Благодаря предварително!

# 528
  • До морето
Ние решихме, че няма да рискуваме да ходим и да не получим това, на което сме свикнали в Турция.
Мислихме да прехвърлим парите за Гърция, но там пък ме отказаха километричните опашки на границата.
Имаме още време до края на годината, все ще измислим къде да оползотворим сумата.

# 529
  • Пловдив
Вижте си ваучерите .И прочетете какво пише.И там явно има уловка.Използвайте го по-бързо.
https://blitz.bg/obshtestvo/vazhna-informatsiya-za-vsichki-koito … o_news819037.html

# 530
https://travelnews.bg/bg/news/16218787825179/ot-1-yuni-na-gkpp-k … xUXLpCp2kS8Q5xeUA

Честито на тези, които са на почивка след 01.06 Simple Smile
Не съм се и съмнявала, че турците ще направят всичко възможно, за да спасят сезона си. Дори съм 90% сигурна, че няма да има положителен ПСР тест в тази
“лаборатория”

# 531
  • Пловдив
Малко е съмнителна тази новина.Как си представяте да стане това?Само като си представя няколко автобуса наредени за тест и отиде половин ден.

# 532
  • София
Тази новина си я съобщиха съвсем официално в новините по Нова тв сутринта. Казаха, че чакането на резултатите ще отнеме около 30 мин. Аз обаче не съжалявам, че не хващаме тези екстри, защото предпочитам да минаваме с готови резултати.

# 533
  • София
Няма ли някъде новина, че в Турция ще може да се влиза с ваксинационен сертификат? Simple Smile

# 534
  • София
Няма ли някъде новина, че в Турция ще може да се влиза с ваксинационен сертификат? Simple Smile
За съжаление все още няма такава, макар да има някакви индикации, че от 1 юни комшиите могат да ни зарадват с такава новина.
Оххх, и ние я чакаме с нетърпение.... а дано.....

# 535
  • с трима мъже :)
Това наистина звучи като да е бърз тест. Но ... март месец у нас всички бяхме с ковид. Мъжът ми си направи бърз тест и излезе отрицателен. Бяха ни предупредили, че този тест в повечето случаи не мери правилно. Та... ножът с двете остриета...

- дали е по -добре да си плащаме скъпия тест, но да знаем, че като отидем там, вероятността да се заразим е по-малка
- или да платим тест, който не отчита правилно и да се набутаме 1000-1500 човека , че и повече, по хотелите и да има доста по-голяма вероятност да се заразим? Мен ме притесняват младоженците, които са с нас. Те не са го карали. ОСтаналите сме го карали. (Няма гаранция, че не може да ни повтори).
Бе стана то едно ... мазалоооо

И като чета постовете, излиза, че в Турция вече не е същото ... направо не зная къде сме тръгнали Sad

Поне пързалките и аква парковете да работят, че хептем ще се спукам от яд, за пътя дето сме били и парите, дето сме платили.

Хайде, чакам да чуя коментарите от юНските почивки, те ще са по-нови, по-ъпдейтнати, по-актуални, така че ще можем да разберем наистина накъде върви ситуацията по турските курорти.

# 536
  • София
Не мисля, че на всички ще правят тестове. Ще влезе митничаря в рейса и ще посочи 5 човека, за 30 мин са готови и минавате. Вече ако има някой положителен от тия положението става драматично. За мене най-неприятното ще е да сме тръгнали 2-3 семейства, барабар с дечурлига и на 1 да излезе положителен теста, цялото семейство айде обратно. Много кофти.

# 537
  • София
Здравейте, от миналата година имаме една предплатена почивка в Granada Luxury Belek и се чудим дали да не я направим сега през юни. Някой има ли пресни отзиви от този сезон?

Това е един от хотелите, за които имамe резервация и засега планираме да го посетим по-нататък тази година...

Вече има достатъчно отзивите от април и май из известните сайтове, някои неща като нощните партита, диджей, караоке и т.н., с които този хотел е известен ги няма, както и типичните вечерните шоу програми, също и алакартите, които по принцип са платени, не работят засега. Иначе като храна, обслужване и чистота, басейни и аквапарк (може би не всички пързалки), детски клуб и спортовете не съм срещал някакви съществени забележки и отзивите са много добри до този момент.

В момента сме в Гранада , всичко си е ок , 34градуса е сега. Няма вечерни програми заради мерките. Сутринта се запознахме с аниматор , живял в България- сега в Турция, бързаше и не говорихме много. Храната е вкусна , но аз съм пристрастна към този хотел и го обичам. По-малко са щандчетата с храната и има промени , но си е супер. Чисто , услужлив и усмихнат персонал . Не топлят басейна като предишния път, в който бяхме тук, но при 36 днес в 11часа и сега 34 градуса басейните са си ок.  Пак с малки автобусчета ни карат до морето, плажа също е с подобрения, хубаво си изкарахме и там. И в момента на тая жега слагат слънчеви панели на покрива на голямата зала. Измислят някакви алтернативи на забавленията вечер - онзи ден с проектор осветяваха и пускаха видео на водата в шадравана. На вип бара вечер пак си има пианист . Туристите са предимно иранци, от Албания, поляци , има и българи, има мароканци, украинци, доста турци. Може да пусна после видео.🌞
https://photos.google.com/album/AF1QipNXAWv0gzb-DpRdxWgK-iIuyVhwltKIzip_tV6t

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 16:58 от iskrichka

# 538
  • София
Анимация уж няма заради мерките, но защо ми се струва, че някой писа, че си имат анимация? Или бъркам нещо.
Дано поне от 1 юни да има анимация, че ще го закъсаме. Храната не ме вълнува чак толкова. Гладни няма да останем.

# 539
  • София
Някой има ли актуални впечатления от хотелите и плажовете в Айвалък? Някакви препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт