На море в Турция - Тема 70

• 74 760
  • 794
  •   1
Отговори
# 540
Анимация уж няма заради мерките, но защо ми се струва, че някой писа, че си имат анимация? Или бъркам нещо.
Дано поне от 1 юни да има анимация, че ще го закъсаме. Храната не ме вълнува чак толкова. Гладни няма да останем.
При нас имаше анимация, първите две вечери музика на живо, след това DJ до късно при басейна с анимацията. След байрам през ден музика на живо, през другите вечери предствление в амфитеатъра, външни групи, имаше африкански танцьори два пъти повториха, два пъти повториха монголски цирк, турска вечер, екстремно шоу. Поне това си спомням. Последните 3дни имаше всяка вечер представление в амфитеатъра. Като два или три пъти шефа на анимацията призоваваше да не се поства в инстаграм. След представлението в амфитеатъра имаше и DJ при басейна с дневната анимация. Продължаваше до късно. Дискотвката не работи.Иначе стандартнитв неща тенис на маса, волейбол, дартс, водна гимнастика от това, което аз видях.

# 541
  • До морето
Благодаря за отзива от Гранада, но както казах - отказахме се вече. С още 2 семйства сме, на които това щеше да им е първо ходене и след толкова суперлативи не искам да се разочароваме всички.
А с тия съмнителни бързи тестове хич не ми се ми мисли. Колко ще отчитат и колко болни ще идат да пръскат зарази по ол инклузивите, хич не ми се мисли. Идеята не е да идем на всяка цена в Турция, а да идем и да се върнем живи и здрави.

# 542
  • Пловдив
Големият британски туроператор TUI обяви, че до 27 юни спира да приема резервации за почивки за няколко държави, сред които и България, съобщиха британските медии.Турция е дори в най-тежката "червена" категория.

# 543
  • Където морето целува небето...
Привет от Алания - Lonicera Resort. Пиша само за да кажа, че тук ковид няма. В хотела не се спазват никакви мерки от туристите. Ние и няколко други семейства от България сме единствените, които носим маски поне в общите части. В хотела всичко работи - всички възможни пързалки и басейни, анимация, жива музика в бара, вечерните програми. Единствено за вечерните програми няма информация никъде из хотела, а питаш и ти казват на рецепция. Предполагам, че нямат право но не го спазват. Персонала е с маски и ръкавици. Това с наливането по чиниите  е много досадно и неприятно. Стават огромни опашки и всички са почти без дистанция. Губи се много време. Постоянно има опашки и в ресторантите и по баровете. Туристите са повечето украинци и смея да кажа, че за мен са ужасни. Нахални и безпардонни, изключително шумни и постоянно бутащи се. Като огромен минус изтъквам липсата на дори един свободен шезлонг на всички басейни и на морето след 8 часа. Всичко е с намятани хавлии и втора сутрин няма къде да сложим  дори една кърпа. Ужасно е да обиколиш 4-5 басейна и да няма къде да легнеш. Никой не прави забележки за "запазването", а уж има табели. Храната не е зле, но няма разнообразие. Всяка вечер има само по един вид риба. Непонятно ми е защо трябва някой да ми овкусява салатата, но тук е така. Не можеш сам, защото няма оливерници.
Така или иначе това не беше " нашата почивка", а просто начин да използваме платените суми от 2019. Аз съм с позитивна нагласа и гледам да не се впрягам на ситуацията, ясно е, че ковид промени много нещата. Мечтаем вече за следващата година, в която ковид ще е само спомен.

# 544
  • Sofia
Явно това е "новото нормално", а сезонът едва започва, как ли ще свърши?
Mamma Suzanna, нагласата Ви е правилна. 😀 Приятна и много слънчева почивка Ви желая!
Скрит текст:
Ние ще пропуснем турското море и тази година. Щом турците се дънят, направо не ми се мисли, какво са ни замислили нашите "мили" хотелиери!
Дано всичко свърши скоро и догодина почивките ни да са такива, каквито бяха!

# 545
Mamma Suzanna и ние ще пътуваме към Лонисера през юли. Аз бях чела за опашките на ресторанта преди това. Ако слезеш по късно на обяд/вечеря не са ли се разтикали вече?
А това със запазването на шезлонги е отвратително. Последно сме били в Аквасис и там винаги имаше празни шезлонги.

# 546
  • София
Това с хвърлянето на хавлии върху шезлонги е масова практика, която мен просто ме вбесява. В Турция не съм практикувала, но на нашето море най-безцеремонно съм хвърляла чужди хавлии накуп върху един шезлонг и сме си ползвали освободените. В крайна сметка имаше предупредителни табели, че хавлиите ще се махат, та не ми пукаше. Махах ги, иначе може да си висят цял ден без изобщо някой да се пръкне наоколо.

# 547
Точно това смятам да направя и аз. Първо да се обърна към рецепция и след това ако те не ги оберат, ще си освободя аз.
С какво работно време са пързалките в Лонисера?

# 548
  • Русе
Mamma Suzanna, това с "наливането по чиниите" и овкусяването на салатите не е само в Лонисера. Така е навсякъде. Явно не сте почивали миналото лято и за това ти е странно.
Относно маските - в Турция в хотелите не е задължително да си с маска затова и хората не носят. Миналото лято си слагахме, само когато бяхме в ресторанта, докато си изберем храната. Рядко се срещаха местни с маски(тъй като хотела на 90% беше зает от турци), чужденците изобщо не слагаха.
Нали има термокамери, който е с температура не може да се скрие.
Това за хавлиите и аз си го помислих, като го прочетох снощи - събираш накуп и се настаняваш.
anbibian, навсякъде, където сме почивали  пързалките "отваряха" в 10 ч., предполагам така е и в Лонисера.
Онзи ден гледах клипчета на едни украинци, почивали в Лонисера отпреди десетина дни, но не се споменаваше за часове. Хотела беше пълен с украинци и беларуси и наистина са прекалено шумни. В ресторанта почти нямаше свободни маси.
Интересно, че вчера от хотела бяха публикували стори във Фейсбук, което показваше кръглия басейн. Нямаше джан-джун около него. Дали много рано са го заснели?

# 549
  • Стара Загора
Запазването на шезлонги в Lonicera е проблем,за който чета от няколко години

# 550
  • Русе
Абе, то и ние запазваме шезлонги, но преди да отидем на закуска, към 9-9,30 ч. и след половин час си ги заемаме. Ама да хвърлиш хавлията и цял ден да те няма... Защо го правиш, не е ясно.
Една година, когато бяхме в Палм уингс, помня беше последния ден, като се върнахме от закуска и ни я нямаше едната хавлия. Бяхме се притеснили как ще върнем картите при напускане на хотела. Слава Богу нямахме проблем.

# 551
  • София
Била съм в Лонисера пълен до дупка през 2018 и 2019, шезлонги си имаше (освен на аквапарка), но се е запазвало винаги, да. Може би сега са по-малко като брой и оттам има проблем. А и нали са +1 хотел, ако идват хора и от него, съвсем.

# 552
  • Където морето целува небето...
Новият хотел не работи. Явно са по-малко, защото е голям проблем да намерим шезлонг или ако намерим, то няма чадъри. Те си местят и чадърите както им харесва.  Правят им забележки, но всичко е за 5 минути. Места има на аквапарка, но там водата е много студена за цял ден киснене. Работи от 10-12 и от 14-16:30. Но е да стоиш там и като не са пуснати пързалките.
Днес ще слагат още шезлонги на плажа.
В ресторанта има свободни маси и от малките и от тези за много хора. Винаги намираме свободни маси на терасите. Проблема е само около басейните и то защото се позволява семейство с две бебета да "запазят" 5 шезлонга примерно.

# 553
  • София
Анталия вече е в жълтата зона!!!

# 554
  • с трима мъже :)
А в коя е била досега?

Общи условия

Активация на акаунт