На море в Турция - Тема 70

• 74 743
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
ГалаБГ в Дидим има нов хотел, Максерия, днес го видях за сефте, много приличен изглежда.
Изпуснал си. Хотелът е миналогодишен. Wink

# 571
Аква - там сме били вече 3 пъти, знаем я.
Последния път бяхме в Марин и ви писах едно дъъъъъълго резюме от всичко, че НЕ е добре работата в другите Ефталии.

Ние миналата година началото на септември бяхме в Марин 2 възрастни с две деца и си изкарахме много добре. Аз нямам забележки към хотела. Децата и не само те си изкарвахме страхотно по цял ден на аквапарка. Единствената рестрикция заради Ковида беше невъзможноста да ползваме и аквапарка на Оушън.
Поради тази причина тази година резервирахме точно Оушън.
Хотелите за цената си бих казал, че са страхотни.
Ходилисме и в по-добри хотели, но на двойна цена и като си направим равносметката какво ползваме от това предпочитаме 2 почивки в по-бюджетни хотели с добри аквапаркове. От тази гледна точка Ефталията са добър вариант.

# 572
  • София
Приятна почивка, дано всичко да е наред и ще чакам отзиви. Simple Smile

Тонка (вече не си Точица Simple Smile ) приятна почивка, лек път и да пишеш и ти Simple Smile
Благодаря ви, момичета!
Ще пиша разбира се. Само да стигнем и да се настаним.
Сега ще се мъча с кодовете, защото нещо запецнах на адреса и местоположението на хотела.

# 573
  • с трима мъже :)
Хотелът не беше никак лош, аз това съм го писала, но НЕ ми хареса, че трябва да ходим на острова за пързалките, и че там се бяха наблъскали хората от Ocean, Marin, H.V. И поради това, на опашките се чакаше сума време, в крайна сметка се пускаш само няколко пъти.

Аква си има свой аква парк, само за гостите на Аква. И там на пързалките не се чака толкова. Гостите от другите Ефталии НЕ ги пускат в Аква, ние се пробвахме (ММ), но го върнаха на входа, нищо че беше с гривна от Марин.

Относно шоу програмите - ние подозирахме с ММ, че в аква си има самостоятелно вечерно шоу, но вчера по телефона момичето ми каза, че АКО/КОГАТО пуснат отново шоу програмите, гостите на Аква също трябва да отидат на острова, за да ги гледат.

За тия кодове и стикери по колите да питам аз.
Последния път, като ходихме, отидохме първо в Памуккале, спахме там една нощ. Оттам - в Анталия. Оттам - в Истанбул с една нощувка и малка екскурзия. Оттам - в БГ. Не знам ММ какво беше задал в телефона си, но навигацията ни преведе по пътища, по които не сме плащали нищо. Все съм в напрежение нещо да не сме нарушили, да ни искат сега пари (глоба), като излезе номера на колата на границата. Според него сме карали по пътища, по които не се плаща. Идея си нямам как точно сме минали Sad
После пишете за тези карти, какво се плаща, как, къде...?

# 574
  • София
ГалаБГ в Дидим има нов хотел, Максерия, днес го видях за сефте, много приличен изглежда.
Изпуснал си. Хотелът е миналогодишен. Wink

Даже съм го харесал за тая година, ако олабят малко синджира с тая шибана корона. В трипа е с рейтинг 4,5, което не е зле. Съквартирантката мисля, ще се навие.

# 575
  • София
В Анталия и Алания маските вероятно ще бъдат свалени по улиците от 1 юни
Вчера се проведе заседание на научния комитет, на което се разгледа ситуацията с коронавирус в Турция, и допълнителни мерки за облекчаване на ограниченията. Препоръките на научната комисия, представени пред правителството, допълнително облекчаване на ограниченията, включително:
- смяна на часа или премахване на вечерния час.
- откриване на ресторанти, кафенета, спа центрове, козметични салони, спортни центрове, басейни.
- навън, в парковете, ако дистанцията между хората е поне два метра, гражданите могат да са без маски. Имайки предвид, че Алания е достатъчно свободна, може да очаквате, че маски ще се носят само в градския транспорт, търговските центрове и магазините.
Това са само препоръки засега окончателното решение на новия график ще бъде прието от правителството в понеделник, след което президентът на Турция ще представи решенията.

# 576
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Благодаря, Роже. Очакваме отзиви от Анталия - нали не бъркам, че си там в момента.

# 577
Според него сме карали по пътища, по които не се плаща. Идея си нямам как точно сме минали Sad
После пишете за тези карти, какво се плаща, как, къде...?

Ако не сте се качвали на магистрали и не сте минавали през Истанбул няма за какво да се притеснявате.
HGS стикерите са необходими за платените пътища, който са главно магистрали и големите мостове.
Закопува се в техните пощенски офиси, като при първоначалното закопуване част от парите за стикера са точно за плащане на тези пътища. Хубаво е да заредите известна сума.
По спомен от Варна до Анталия и обратно 30-40лири.

# 578
  • с трима мъже :)
Имаме такъв стикер на старата кола, каза ММ, с която преди сме пътували из Турция. На тази сега нямаме. Ами да - минахме през Истанбул (2019 беше това) и помня, че минахме отдолу, под Босфора, през тунела, новия. И то изведнъж се осъзнахме, че караме в него ...след като минахме няколко километра навътре Simple Smile

# 579
  • Където морето целува небето...
HES кодове, за вече седми ден в Турция, са ни искали точно веднъж, а не е като да не сме обикаляли. Ходихме на Червената кула, аквариум, делфинариум, мол, магазини, аптека, сменихме два хотела. Код ни искаха само на лифта в Алания.
За HGS - Бургас- Алания ни таксува точно 116 лири (смятах ги по-малко през дисплеите, но от приложението излезе това като сума)през новата магистрала 0-7 и мост Явуз Султан Селим. Заобиколихме измирския залив и не сме се качвали на скъпия мост Османгази. Ще минем от там на прибиране.
Имаме още два дни и се прибираме и ще пиша подробно за хотелите.

# 580
  • София
И въпрос имам, някой пътувал ли е по "скъпата" магистрала Истанбул-Бурса-Измир? Има ли къде да се почива, но с цивилизация - минимум заведение/бензиностанция с тоалетна?

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 20:00 от bubanka

# 581
Здравейте,въпросът ми е такъв в четвъртък си направихме Пср тест ,защото ще пътуваме за Турция в събота,само че ще тръгнем в 18 часа докато стигнем границата няма ли теста да се окаже невалиден

# 582
  • София
Ето я новината за ваксинираните и в българска медия. https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/turciya-maha … vaksina-na-pfizer

# 583
"Българите на възраст под 18 години могат да пътуват заедно със семействата си, които притежават ваксинационни сертификати, като освобождаването от тест за коронавирус и карантина ще бъде приложено и спрямо тях, се казва още в изявлението."
Ако е вярна новината, това означава ли, че ако двамата родители са ваксинирани, детето влиза без ПСР?

# 584
  • София
"Българите на възраст под 18 години могат да пътуват заедно със семействата си, които притежават ваксинационни сертификати, като освобождаването от тест за коронавирус и карантина ще бъде приложено и спрямо тях, се казва още в изявлението."
Ако е вярна новината, това означава ли, че ако двамата родители са ваксинирани, детето влиза без ПСР?

Така излиза от съобщението. Вече го има и в сайта на Външно. https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/turkey

Общи условия

Активация на акаунт