На море в Турция - Тема 70

• 74 728
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Моя позната, която работи в бюро за продажба на самолетни билети.
Благодаря ти Simple Smile

# 631
# 632
Току-що го получих от доверен източник.

Информация, която получихме от Турски авиолинии:

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в условията на епидемията от Ковид-19:

 Българските граждани ще имат право да влизат в Турция без изискване за представяне на PCR тест и/или поставяне под карантина при влизане в страната, ако имат сертификати за имунитет/ваксина срещу Covid-19 (минимум 14 дни след втората доза), издадени от компетентните българските власти.

  Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина.

With Best Regards,
BULGARIA MARKETING & SALES TEAM
 www.turkishairlines.com

Turkish Airlines Inc. / Sofia, Bulgaria
14, Tsar Osvoboditel Blvd. Landmark Centre Sofia, office 01-14
T +359 2  947 4007

Това звучи супер. Аз вчера видях новина че Турция ще приемат само някои ваксини,а това опровергава онази новина...🙄

# 633
  • Където морето целува небето...
Информацията я има на фейсбук страницата на Турското посолсвто в София. От днес е качена, няма конкретни ваксини споментати, както се тиражираше вчера из българските медии.

# 634
Информацията я има на фейсбук страницата на Турското посолсвто в София. От днес е качена, няма конкретни ваксини споментати, както се тиражираше вчера из българските медии.
Благодаря 🙂

# 635
  • Пловдив
Темата е море в Турция.Моля,не качвайте постоянно къде какви тестове на каква цена и какви изисквания има за пътуване.Това си е ваш проблем щом сте решили да пътувате. Искаме да четем отзиви за хотелите където сте почивали.

# 636
Е, къде да е мястото за подробностите по стигането до Турция тогава? В наши дни това е част от пътуването за съжаление!
Другото е, тези, от които чакаш отзиви за хотели да са открили телепортацията.

# 637
  • София
Днес се проведе заседанието на Министерския съвет на Турция. Накрая президентът Ердоган е направил изявление.
-През юни вечерният час ще продължи да действа в делнични дни от 22:00 до 05:00 и изцяло в неделя от 22.00ч. събота до 05.00ч. понеделник.
- Кафета, ресторанти, фитнеси, увеселителни паркове ще могат да работят от 1 юни от 07.00 до 21.00, освен в неделя, в рамките на правилата.
- Нищо не е споменато за маските.
Съдейки по оскъдната информация, трябва да изчакаме заповедта на Министерството на вътрешните работи , което ще информира по-подробно за промените. Тези заповеди не се отнасят за туристите.

# 638
  • Русе
Доколкото разбрах, важи само за пътуващи със собствен транспорт. Пък и не всички минават през Капитан Андреево.

# 639
Здравейте!
Не е точно въпрос по същество, но понеже тук пишат хора, които мисля, че имат опит по въпроса, реших да питам - опитвам се да си направя регистрация в сайта на Пегасус , но не става - нито в приложението мога да се регистрирам, нито на страницата .Sad Трябва да дойде код на телефона, който да напиша в полето после, но такъв код не идва. Може ли идеи?
Тази година е голямо двоумене къде да почиваме. Аха да резервирам за Дюни, все нещо ме разколебава и ме тегли към любимата Турция. Две поредни години бяхме в Батихан и ММ иска нещо различно сега. Завъртя ми се идеята за нещо в Анталия, да пътуваме с кола до Истанбул и от там до Анталия с вътрешен полет. Може ли (за пореден път Laughing )да препоръчате  среден клас хотел с аквапарк, ако има и лунапарк още по-дбре. Гледах списъците на 1-ва страница, но са много хотелите и се "изгубих". набелязала съм Ефталия на пръв поглед, а и цените са поносими, но се чудя във Вилидж или Марин да е? Аквапаркът и храната едни и същи ли са?

# 640
  • София
Момичетааа, запазила съм за Parkim Ayaz Бодрум от 12.06.21г. 7 нощувки. Надявам се да е топло и да става за моренце, или някакво топване поне, с гадже-гаджето не сме зиморничави. Ще напиша отзиви и за хотела, ако има някой посетил го, моля да сподели Simple Smile

# 641
  • София
Здравейте!
Не е точно въпрос по същество, но понеже тук пишат хора, които мисля, че имат опит по въпроса, реших да питам - опитвам се да си направя регистрация в сайта на Пегасус , но не става - нито в приложението мога да се регистрирам, нито на страницата .Sad Трябва да дойде код на телефона, който да напиша в полето после, но такъв код не идва. Може ли идеи?

Регистрация в Пегасус има  само за тяхната програма BolPoints, при която ти се начисляват точки при пътуване.
За закупуване на билети не ти  е необходима регистрация.
Може да получиш кода и на емейла си, не само на телефона. Пробвай с него.
Към този момент няма проблем за влизане в програмата BolPoints. Пробвах преди да пиша, значи и за регистрации не би трябвало да има проблем в момента.
Внимавай при изписването на телефона, тъй като полето там е разделено на три секции, първата автоматично влиза кода на държавата, след това имаш поле за 4 цифри и накрая за последните 5.

# 642
Благодаря, Роже! Всичко правя така, както си описал и...няма Sad Писах им, дано измислят нещо.
А иначе - да, видях, че е за точки , но като симулирах покупка на билет, т.е. опитах се да достигна до крайна фаза преди заплащане, но не ме допусна без регистрация...

# 643
# 644
  • София

Интересно, тук пише, че може и бърз антигенен тест. А от ТА ми казаха само ПСР.

Общи условия

Активация на акаунт