На море в Турция - Тема 70

• 74 279
  • 794
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Тонка, замлъкваш Simple Smile Пиши ни вечерите, преди лягане Simple Smile
Е, нали снощи написах презентация, стига толкова. Blush

И да кажа, че най-грандиозната издънка, която сме имали от тур оператор, е именно Емералд, в лицето на техен служител. 11 години минаха и още се нервирам като се сетя. Grin

# 706
  • с трима мъже :)
Не си първата, която чувам да се оплаче от тях. Ние оплаквания нямаме. Ако имахме, щях да споделя. Именно за коректното отношение от тях, си ми остават любимата ТА. Във всяка ТА може да се издънят, в случая при теб е било с Емералд. Не зная кой е бил служителя, но случило се е вече.

# 707
  • София
Разбира се, че навсякъде се случват издънки. В нашия случай останах толкова разочарована, че няма как да повторя тази агенция. Въпросният служител може от години да не работи там, но горчилката си остава.
Аз и от Версо не съм очарована, но изборът не беше мой.

# 708
  • Някъде в Европа...
При мен се получи така с агента, който ползвах за резервация на почивките. Издъни се сериозно. По отношение на агенцията и предвижването не съм имала пб. Тръгна ли пак да почивам първо техните оферти ще гледам, но не и през този агент ако се стигне до резервация. Загуби ме той като клиент, а покрай мен и семействата, които му бях изпратила. За Истанбул пък е обратното - клиентка съм на ТА заради агента Wink, махне ли се от тази ТА тръгвам след него Wink

# 709
  • Ст.Загора
Здравейте, в края на този месец ще пътуваме със чартър София-Анталия , ще почиваме в Лонисера  . Въпроса ми е за цигарите , има ли нещо като безмитна зона на летището в Анталия или на място си взимате цигари ? Благодаря предварително !

# 710
  • с трима мъже :)
Някой беше казал, че в Турция (поне към момента), дори и в кола да си, трябва да си с маска. И дори и сам да си, пак трябва. Сигурна съм, че някой ми го каза, но не помня тук ли беше или съм говорила нещо с някого. Това валидно ли е?

# 711
  • Където морето целува небето...
Така, аз започнах да планирам още едно посещение за това лято. Тъй като имаме още една предвидена почивка в БГ ще сме ограничени с датите, та ми се иска да е някъде по-близо. Най-близо в Егейска Турция или на Чено море. Четох назад, но поради пандемията не е много актуално. Та някой има ли актуална информация за приятно местенце с приличен плаж и басейн. Бих се радвала и към конкретен град да ме насочите.

# 712
Близко е в Айвалък, водата е по-студена, но иначе има какво да се разгледа. Може да отидете и до Лесбос.

# 713
  • Пловдив
До Лесбос не може да се иде. Фериботите Турция-гърция не пътуват и то не по пандемични причини. Не бих препоръчала Айвалък за почивка.

# 714
  • Русе
Някой беше казал, че в Турция (поне към момента), дори и в кола да си, трябва да си с маска. И дори и сам да си, пак трябва. Сигурна съм, че някой ми го каза, но не помня тук ли беше или съм говорила нещо с някого. Това валидно ли е?
Аз го писах. Знам го от моя позната, която живее в Истанбул. Задължително е още от миналото лято. Доколко се спазва е отделен въпрос. Но тези дни срещам доста турски коли в Русе и вътре хората са с маски. Навик явно Grinning

# 715
  • Където морето целува небето...
До Лесбос не може да се иде. Фериботите Турция-гърция не пътуват и то не по пандемични причини. Не бих препоръчала Айвалък за почивка.
А какво бихте ми препоръчали извън големите курорти? До сега само в такива сме били.

В Турция местните си стоят с маски в колите. Тези, които са на моторчета, също са с маски, което ми беше още по-странно. Нас ни спираха три пъти за проверки на КПП и веднъж Жандармерия и никой не ни е направил забележка, че не сме с маски в колата. Предполагам, защото сме туристи и ни се разминаваше Simple Smile

# 716
Защо не пътуват фериботите до Лесбос?

# 717
  • Пловдив
По политически причини не пътуват 2 години вече.

Mamma Suzanna, за съжаление не мога да препоръчам, защото не знам. 2019г. бяхме в Айвалък за 3 дни и от там - Лесбос, така че само по този въпрос се изказвам. Факт е, че по крайбрежието до Айвалък няма място, където бих останала за почивка.

# 718
  • Пловдив
Ако искаш на близо и да не е в България иди в Гърция.Там поне плажовете са хубави.В Турция единствено пред някои хотели в Сиде.Подчертавам не пред всички плажа е хубав ситен пясък и плавен преход.За това и турците наблягат повече на храната и аквапарковете.

# 719
  • София
Семействата не е задължително да са с маски в колата.

Аз имам друго питане. От Турция в Бг може ли да се влезе с бърз тест за ковид или трябва да е пср? Представителят на нашата агенция каза, че на място в хотела ще ни направят бърз тест, но не си спомням минава ли номерът с такъв на нашата граница.

Общи условия

Активация на акаунт