В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 095
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
аз влизам с кофти новина.
Сутринта отидох в офиса, направих си фреш и кафе и малко след това ме сряза ниско долу, пих но шпа,чух се с АГ-то ми и в крайна сметка завърших в отделението.
Всичко с бебчо е наред, мене ме наливат със системи и ми се плаче.Омразни са ми тези болници,мразя ги, не искам да нощувам тук. Cry

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 13:19 от Paldora

# 541
  • София
Paldora, важното е да сте добре с бебчо! Другото ще мине и ще замине.. Heart
Стискаме палци!

# 542
Paldora, стискам палци 🙏 Всичко ще е наред 🍀

# 543
Paldora важнотое че сте добре с бебето и това ще отмине няма да е все така сега просто бъди спокойна всичко ще се нареди ! 😍

# 544
Paldora, важното е че всичко е наред.

# 545
За ваксините има ли някоя бъдеща мама, която мисли да се ваксинира? Аз много искам, защото нашите влязоха в болница на кислород и са много зле, а не съм го карала и очевидно нямам ген да го изкарам по най-добрия начин, особено с понижен от бременността имунитет. Не съм го говорила още с лекарката ми, но ако има още някой, който се чуди дали да не се престраши, би ми вдъхнало повече кураж Simple Smile с тези 5000 случая на ден не смея да изляза от 4 седмици...

аз също бих се ваксинирала. на следващия преглед ще го обсъдя с АГ.

# 546
За ваксините има ли някоя бъдеща мама, която мисли да се ваксинира? Аз много искам, защото нашите влязоха в болница на кислород и са много зле, а не съм го карала и очевидно нямам ген да го изкарам по най-добрия начин, особено с понижен от бременността имунитет. Не съм го говорила още с лекарката ми, но ако има още някой, който се чуди дали да не се престраши, би ми вдъхнало повече кураж Simple Smile с тези 5000 случая на ден не смея да изляза от 4 седмици...
Аз също сериозно обмислям ваксинация, тъй като съм предразположена към белодробни проблеми и знам,че нещата биха се развили бързо при мен. Пък и в нашата област загубихме вече две родилки и не че искам да се съмнявам в докторите ни но...В първото тримесечие със сигурност не се препоръчва, та ще го обсъдя с АГ на следващия преглед (в края на месеца). Засега не съм намерила информация,която да ме притеснява, но и не ми допада мисълта да съм първата ваксинирана бременна в България 😁
Иначе тъкмо се радвах на отминаващото гадене и се появиха болки Sad Изписаха ми, онлайн, Но-шпа и Алеракт и ако до понеделник не отминат ще ходя на преглед. На всичкото отгоре от сутринта съм с лоша ди@рия, но се надявам да е от количеството айрян,което пия, а не от новите хапчета 😩
И да завърша поне с нещо хубаво..момиченце чакам 🌞

# 547
Присъединявам се към страданията ти. Аз две седмици бях с болки, въпреки че ми каза лекарката да пия ношпа 3х2, аз не го правех. След това отидох на второ мнение и пак ми изписаха същото плюс Алеракт. От два дни, да чукам на дърво, болките утихнаха. Мисля, че и при теб ще отмине. Стискам палци.

Аз също сериозно обмислям ваксинация, тъй като съм предразположена към белодробни проблеми и знам,че нещата биха се развили бързо при мен. Пък и в нашата област загубихме вече две родилки и не че искам да се съмнявам в докторите ни но...В първото тримесечие със сигурност не се препоръчва, та ще го обсъдя с АГ на следващия преглед (в края на месеца). Засега не съм намерила информация,която да ме притеснява, но и не ми допада мисълта да съм първата ваксинирана бременна в България 😁
Иначе тъкмо се радвах на отминаващото гадене и се появиха болки Sad Изписаха ми, онлайн, Но-шпа и Алеракт и ако до понеделник не отминат ще ходя на преглед. На всичкото отгоре от сутринта съм с лоша ди@рия, но се надявам да е от количеството айрян,което пия, а не от новите хапчета 😩
И да завърша поне с нещо хубаво..момиченце чакам 🌞

# 548

Аз ще се ваксинирам при първа възможност. Проучила съм детайлно въпросът още преди месец, защото тогава имах възможност за РНК ваксина, но не се престраших. Сега съжалявам. Мъжът ми се ваксинира, но това не е гаранция, че няма да пренесе вируса, ако го срещне. Информацията ми е от СЗО(още преди месец обявиха, че ваксините са безопасни за бременни), Израелското министерство на здравеопазването(там ваксинират бременни от всички триместри и още февруари предупредиха, че новите щамове са опасни за бременните), Джонс Хопкинс, Харвард Медикъл, Болница Щерев и Надежда също препоръчват. Консултирах се и с мои познати лекари м Америка. Там Американската гинекологична педиатрична... бла бла(много е дълго и не мога да го цитирам точно) също препоръчва. Официалното становище на всички е, че няма медицински механизъм, по който ваксината да окаже влияние на плода. Аз го разбирам така, ако си ударя кутрето на крака, то няма медицински механизъм, по който това да повлияе на плода. За бременни са препор чнат РНК ваксините. Опасни са и се избягват тези с жив вирус, защото той може да засегне плода.
Единственото, което мен ме притеснява е температурата като страничен ефект. Може да я няма, разбира се.
За кураж от мен, една контролирана среща с част от вируса е по-добре от реално неконтролируемо заболяване.

# 549
Днес си пуснах кръвните по каса и допълнително хормони на щитовидната. ТАТ ми е много над нормата. Утре ще ходя на лекар, но за ендокринолог успях чак за 27-ми да запиша час. Ще търся някъде по-рано да отида. Имате ли добри ендокринолози?

# 550
  • au bout du monde
Относно желязото... Имам анемия от малка. Пия желязо на етапи през цялата година. С предната бременност започнах от ден 1. Никакви проблеми нямах. Много съм доволна от Solgar. Сега пия билкова кръв, но смятам пак да мина на Солгар.

# 551
И аз си я пийвам билковата кръв. С предната бременност бях и един месец на ампули Тотема. Гадни са много. Все едно ближеш кървав, ръждясал винкел. И имах запек от тях.

# 552
Боби, аз ходя при д-р Димитров, по здравна каса работи и съм доволна, мога да ти дам на лично номера му, лесно се запазват и часове, още повече като кажеш, че си бременна. Прави след това и консултации по вайбър, което за мен е удобно, защото не съм от София.

# 553
Боби, аз съм доволна от Мария Бояджиева.Работи в енокринологията на Майчин дом и в частния център на Сигридов.Яначкова от Щерев също е ОК, даже и тя работи един ден седмично с направление, но не знам кой.

# 554
Мога да ти препоръчам доктор Кожухарова в Св. София. Работи със ЗК. Преди да забременея имах проблеми с овулацията - тя ми разреши проблема.

Днес си пуснах кръвните по каса и допълнително хормони на щитовидната. ТАТ ми е много над нормата. Утре ще ходя на лекар, но за ендокринолог успях чак за 27-ми да запиша час. Ще търся някъде по-рано да отида. Имате ли добри ендокринолози?

Общи условия

Активация на акаунт