В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 174
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Аз почнах да чета темите във форума за количките, понеже идея си нямам от марки, какво трябва да гледам и какво не, набелязах си 2 модела, но по-скоро се информирам само.
И кошарки разглеждаме, понеже ще се местим и обсъждаме ремонта, но не знам кога ще се осмеля да поръчам, може би края на лятото.

# 271
Ние кошара ще си ползваме от баткото. Бяхме взели от трансформиращите, само трябва да я сглобим, че в момента е на легло. И остана да се побере в спалнята в новия ни дом, който до есента трябва да е готов 🙏 предния път кошарата я взехме някъде около 6 месец, количката може би 8ми. И то реално това са големите неща за взимане. Та не знам сега, дилемата наистина е голяма, а ММ от своя страна никак не ме улеснява

# 272
Аз също съм си харесала вече доста неща за купуване. Може би след втората фетална ще започна с пазаруването 😀 Не искам да се поддавам на суеверия, но не искам и да трупам вещи месеци по-рано.
За количка се колебая между Stokke Xplory x и Cybex Praim, като решение ще вземем след като ги пробваме двете, почти съм сигурна, че мъжа ми ще хареса Сайбекса повече, ама пустия му дизайн на Стокито, влюбих се в тази количка.
Харесала съм и електрическа люлка на mama roo ❤. Дрешки за новородено би трябвало да имам доста от баткото в неутрални цветове, по-нататък ще ги вадя.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:10 от skorpionche

# 273
  • au bout du monde
За количката гледайте да е лека и да се сгъва лесно, да може да влезе в багажника. Приятели си взеха една с големи гуми и не могат да я вкарат с колата😕

Моята е maxi-cosy lila SP. В Бг не знам дали има точно този модел. Моята е с малките гуми. Супер удобна, компактна, тежи 9кг, материята също е много хубава.

# 274
Ние имаме от голямото дете. Трябват ми само столче за кола за каката реално и някаква притурка към количката, на която и тя да може да се вози на нея, че ще е на няма и 2г.

# 275
Скорпионче, Сайбекс и аз харесах, но. Balios Simple Smile

# 276
И аз харесах Cybex Ballios комбинираната и на Peg Perego Futura .

# 277
На мен, ако пак ми се падне момиче си имам всичко. Трябва да правим едри покупки за каката.
Моята количка е Peg Perego. Купих я от olx, още я ползвам със седалката и е супер! Ще остане за бебето, което ще е третото ѝ дете реално и е много запазена, няма нищо счупено, скъсано, не скърца, не е разкривена. Препоръчвам с две ръце. А и като гледам в парка такива са 50% от количките.

# 278
  • София/Севлиево
Нашата количка също я пазя (с цял склад бебешки и детски дрехи,книжки и играчки,спално бельо шишета,ваничка...),но ще я оставя за при свекърите,че доста офроуд по Витоша правехме и малко скърца.Харесала съм си една още 2016-та при предната бременност и ако намеря същата ще си я взема.Със сигурност знам,че повече от 350 лв за количка няма да дам и ще я търся до 10кг.Креватчето ни бе трансформиращо,синът ми го ползва до 7-годишен и после го подарих. Сега като начало ще почнем със сгъваема кошара,че няма място (изобщо не виждам как ще живеем в спалня,хол и кухня двама възрастни,тийн,куче и бебе,но ще го измислим).ММ иска да наемем съседен на нашия апартамент ,аз като че ли искам да се преместим в някой 100 кв...

# 279
Ооо, тийнът много ще се зарадва на съседен апартамент. То като се замисля е чудесен преход и за двете страни към малко по-самостоятелен и отговорен живот. Слагате му и пералня и да си чисти и да се пере, че и кучето му дайте, хахаха

Ние пък точно, ама точно около раждането ще се местим в нов апартамент, страшен цирк ще е Joy

# 280
  • София
С каката капарирахме количка още в началото на 4тия месец. Бях разгледала и сравнила всички възможни на пазара. Точно като се спрях на нашата, се оказа и, че е добре намалена в момента.
Peg Perego взехме и количката е жестока!
Голяма, удобна, висока, с голям багажник, супер маневрена.. Абе, не знам какво повече може да иска човек от количка.

# 281
Яренце, значи да не се притеснявам, че бих я взела и аз в 4 месец и да ме помислят за луда😄

# 282
  • София
Яренце, значи да не се притеснявам, че бих я взела и аз в 4 месец и да ме помислят за луда😄
Ни най-малко. Grinning
Въобще от тогава си действах лека полека по списъка с необходими неща.
За мен лично резултатът беше, че:
- не съм бързала. Спокойно обмислях всяка покупка, сравнявах цени, дебнех промоции.
- не съм обикаляла магазини с големия корем, което е доста голямо неудобство.
- финансово почти не го усетихме като тежест.

Сега, ако се сбъднат надеждите ми за девойка отново, мисля да си взема само един хубав слинг. И евентуално нова вана, ама това ще видим. Blush

# 283
По същия начин мисля да действам като Яренце,  хвана ли промоция няма да се поколебая, нека лека по лека списъкът се отмята. А и частта с отразването върху семейния бюджет по този начин също си е съществена.

# 284
По-нататък ще споделите ли вашите списъци с най-важните неща за новородено. Чета и се лутам, не искам да купувам ненужни неща или непрактични такива, които после да сменям. Иначе по въпроса с ремонтните дейности, ние ще правим основен ремонт след Великден и се надявам до август да сме го приключили, след това ще взема всичко необходимо. Ремонта го планираме от миналата година и най-хубавото сега е, че детската стая няма да я оставяме за “когато потрябва” ами ще я обзаведем, така всичко придобива още повече смисъл ❤
Спорна седмица на всички и успех на момичетата с ФМ тази седмица, стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт