Раздяла или изневяра

• 20 419
  • 552
  •   1
Отговори
Ако преди 10 години някой ми беше казал, че ще пускам тема в bg-mamma, много щях да му се смея. Напоследък обаче много чета този сайт, особено в раздела „Семейни и лични отношения“. Виждам, че хората пускат интересни теми и получават много адекватни съвети и мнения. Тъй като отчаяно се нуждая от съвет и от външен поглед на моята ситуация, реших и аз да си пробвам късмета тук.
Какъв е проблемът? Аз съм мъж на 50+ години, като много хора биха ме определили като сух и скучен, но пък други уважават чувството ми за хумор. Сигурен съм, че има много хора (колеги и приятели), които ме ценят, тъй като съм човек, на когото може да се разчита и по принцип не се съм (чак толкова) лош човек (или поне аз така смятам Simple Smile ). Не искам да изглеждам сух и скучен, обичам да се шегувам и си мисля, че с друг партньор до себе си мога да бъда и по-различен човек.
Имам добра работа, която е доста напрегната, но иначе се чувствам на мястото си. Позволява ми да си купя много материални неща, за които съм мечтал навремето. Това обаче по никакъв начин не ме прави щастлив, тъй като в личния ми живот положението хич не е розово. Имам две прекрасни деца, но съм женен за неподходящата жена. Не искам да давам подробности за нея, но смятам, че сме абсолютно несъвместими един с друг. Почти не общуваме – здравей, здрасти, някаква тема за децата и дотам. Убеден съм, че не ме обича, въпреки че твърди обратното. Интимният ни живот е пълна трагедия. Понякога минават 2, 3 и дори 4 месеца преди да правим секс. Насилвам се да я поканя в леглото, но не мога, защото в очите ѝ се чете, че не ме иска. Все пак ми е останало някакво себеуважение.  Да, знам, че съм на 50+, но сексът страшно ми липсва. Още повече ми липсват обаче нормалните човешки взаимоотношения. Не минава и ден, през който да не си задам въпроса защо продължавам да живея с нея. Отговорът е много тривиален – заради децата.
Какви за вариантите за мен? Първият е да се разделим приятелски и да споделим грижата за децата. Преценявал съм хиляди пъти плюсовете и минусите, но не мога да си представя, че няма всеки ден да виждам децата си, тъй като наистина обожавам времето с тях. Те са в тинейджърска възраст и знам, че една раздяла няма да им се отрази добре. От друга страна съм наясно, че липсата на любов и студените ни отношения с жена ми също не им влияят добре и са лош пример. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай. Мисля си, че с развода ще направя услуга и на нея, тъй като може да намери човек, с когото да е щастлива. Напълно осъзнавам обаче, че започване на нова връзка на 50+ не е никак лесно и няма никакви гаранции, че ще намеря подходящ партньор.
Другият вариант е да започна да ѝ изневерявам, като единственият плюс на това ще бъде, че ще продължавам всеки ден да виждам децата си (поне докато не разбере жена ми).
Третият вариант е да се опитаме по някакъв начин да си оправим отношенията – направо не го вярвам след толкова години заедно.
Всякакви съвети и мнения са добре дошли.

# 1
Авторе, децата забелязват студените отношения, да. Това им се отразява страшно негативно. Обаче ако тръгнеш да изневеряваш, тотално ще им паднеш в очите. Ще ги вкараш в кошмар, от опит ти казвам. По-добре седни със жена си, кажи и всичко, което си написал тук и решавайте ще продължавате ли заедно или не. Вместо да мамиш семейството си, по-добре раздяла при едни изчистени и ясни отношения. Тогава се запазва взаимното уважение между членовете на семейството и комуникацията след такава раздяла е много по-лека и безпроблемна. Но трябва сериозен разговор.

# 2
Седнете с жена си и откровенно си поговорете.Повечето връзки се изчерпват след определен брой години.Щом децата са сравнително големи,никой няма да ги спре да се виждат с Вас.
Другия вариант е да се споразумеете за отворен брак.Имам познати,които така си живеят от много години,отгледаха деца и внуци.

# 3
Много благодаря за съвета. Изглежда ми разумен. Много се доближава до моите разбирания.

# 4
На колко годинки са дечицата в картинката?

# 5
Децата са в ранна тинейджърска възраст. Ако кажа точните им години, рискувам да получа и съвет от жена ми, която също често виси в този сайт.

# 6
Децата са големи вече, а и да са малки, никога не подкрепям да стоят заедно мъж и жена, които не се обичат, не показват любовта помежду си. Това винаги, винаги се попива от децата и заляга като модел в подсъзнанието – отношенията между партньорите.
Нагласата, че няма да срещнете приятелка/любима жена след 50 години също звучи тъжно и пораженчески.
Дайте си шанс да сте жив и може пък да откриете радост в друга жена.
ЗА раздяла съм аз.
Изневярата няма да ви реши проблема.
А и наистина връзките се изчерпват, няма нищо страшно в това.

# 7
Не се тревожи за децата-тийнейджъри. Ако още не са, то съвсем скоро ще предпочитат да си прекарват свободното време извън къщи, без мама и тате. И няма да ги шокирате с новината че не се разбирате и не искате да сте заедно вече, те отдавна го знаят.

# 8
  • София
Вие сте заедно от колко, 20 години? Сигурно сте си омръзнали, а ако тя е на подобна на твоята възраст е в преклимакс и едва ли прелива от щастие.
Поговорете си. Сигурно и на нея не и приятно всичко това. Все пак чак да се развеждате на 50 ми идва крайно. Обсъдете си перспективите двамата. Не е важно да се разбереш тук с нас, а с нея.

# 9
Благодаря от сърце на всички отговорили. Всяко мнение е  наистина много ценно за мен.

# 10
Децата са в ранна тинейджърска възраст. Ако кажа точните им години, рискувам да получа и съвет от жена ми, която също често виси в този сайт.

А не мислиш ли, че и без да даваш годините на децата, жена ти, при толкова години брак, пак може да те разпознае тук.
И даже да ти отговори.. Ще стане весело. Особено ако съветът й съвпадне с това, което ти си мислиш за изход от ситуацията.

Говори с нея, някак си я пренебрегваш като търсиш съвети от чужди хора, без да да си разбрал първо тя какво мисли по въпроса за отношенията ви, какво желае.

# 11
Сигурно от години живеете така. Какво стана, че изведнъж почувствахте нужда от промяна? Може би сте харесали някоя жена и изведнъж ще решили, че и вие имате право на щастие. В това няма нищо лошо.
Имам много познати мъже, които години наред не бяха щастливи във връзките си и така и щяха да си останат, но срещнаха някого.... и така.
Аз лично не очаквам че изведнъж на 50 + години, отново ще се влюбите с жена си един в друг. Но все пак все сте харесали нещо един в друг и сте създали 2 деца. Може да опитате да бъдете добри приятели. Да си създатедете някаква рутинна, гледане на някой сериал вечер. Пътуване.

# 12
Има 2 варианта.

1-ви. Да сложиш картите на масата и да видиш дали и при жена ти има желание за промяна. Дали заедно ще положите усилия за се преоткриете наново и да излезете от статуквото само на родители. Дали като отлетят децата ще има какво да си кажете и да ви е приятно заедно.

2-ри. Просто вече си наясно, че няма никакъв шанс да се чувстваш комфортното с тази жена и буквално искаш да избягат от "вкъщи". Дори и да си сам.

Отговорите са в теб.

# 13
  • София
Изневярата е грозна и долна постъпка, каквито и да са ви проблемите, изневярата няма да ги разреши. И все пак, всеки има право да бъде щастлив и ако наистина не я понасяш вече, разделете се човешки и ще си виждаш децата, колкото пожелаеш. Ако тя не ти се разсърди и запазите нормални отношения, няма толкова много да изпуснеш от общуването с тях. Но подходи с уважение към нея, тя е майка на децата ти и щом толкова години сте заедно, все е имало нещо, което да ви скрепява.

# 14
Колко ли съфорумки сега се питат: " Това дали не е моят мъж" 🤣

По темата. На тези години мъж с отгледани деца  лесно ще си намери друга всеотдайна. Дали за партньор, дали за неангажиращ секс.
Предполагам, сте придобили активи, реализирани сте професионално.
Ако жена ти остане с децата и ти е връстница, по- вероятно е с отлитането на децата тя да остане сама и в немилост.
Щом от години те неглижира, нищо няма да се получи на сексуалното поприще. Вариантът е да останете съпрузи и да не правите секс. Ако не искаш, развеждай се, какви изневери. То смешно пред тийновете това. Особено ако си изградил авторитет. Да се засичаш с децата по кръчмите. Говори с жена си и се разберете цивилизовано. Може и ти на нея да си и писнал.

Общи условия

Активация на акаунт