В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 087
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
В крайна сметка се оказа, че за непрекъснатия болничен трябва да лежа 3 дни в болница и ето ме, вече съм в стаята. Доста неприятно е, тъй като реално ми няма нищо конкретно, а се налага да търпя болничната среда, която не е от най-приятните. Хубавото е, че на всички, които приемат им правят бърз ковид тест и поне от тази гледна точка ми е малко по-спокойно, че някой няма да ми метне бацил, макар че в днешно време знае ли се... Пожелавам ви здраве момичета!

# 556
Боби,яко си от София имам супер добра ендокрин за два месеца терапия и ми рвгулира цикъла,казва се Весела Михнева от ВМА

# 557
Имам час за Бояджиева, но е чак за 27-ми. Сега ще видя при другите,  които сте изброили дали не мога по-рано да се включа.

# 558
Здравейте момичета, аз пък да ви разкажа днес какво ми се случи. Отивам си рано рано в 8 сутринта за БХС и други изследвания. Минава се прегледа, всичко с бебчо е наред и идва време да си плащам и се усещам,че портмонето ми го няма. Изгубила съм го вътре с пари, документи,че за капак и годежния пръстен,понеже щях да ходя да го стеснявам. Мале призля ми...В крайна сметка след паника и рев от моя страна ми се обади някакъв човек,че портмонето ми е в районното да отида да си го взема.Оказа се,че като съм слязла от таксито сутринта е паднало било е с пръснати пари и документи и просто съм извадила късмет,че го е намерил полицай. Не вярвах,но явно все още има добри хора. Днешния 1 април ще го запомня 😂 Напоследък да ви кажа мозъка ми хич го няма....

# 559
Боби, Бояджиева със сигурност е на работа на 8 ми в майчин дом.Поне така ми каза в Понеделник.Ти с нея ли се свърза🤔Ако искаш мога да ти дам телефона и да и пишеш на Вайбър, че е спешно.Мисля, че ще те вмести по-рано...

# 560
Днес си пуснах кръвните по каса и допълнително хормони на щитовидната. ТАТ ми е много над нормата. Утре ще ходя на лекар, но за ендокринолог успях чак за 27-ми да запиша час. Ще търся някъде по-рано да отида. Имате ли добри ендокринолози?
Аз се следя при д-р Гоцева в Софиямед и съм много доволна😉

# 561
С Бояджиева може да се направи и онлайн консултация в Healee. На мен там ми беше първата “среща” с нея, после ме извика в Майчин дом. Иначе да, на 8-ми ще е на работа 100%, защото и мен ме извика тогава, но не знам дали преглежда без предварителна уговорка. Яначкова в Щерев също е добра, а за щитовидната жлеза д-р Емил Начев си е безспорен експерт. При него можеш да отидеш много лесно и без час, като кажеш, че си бременна, той ти казва къде да отидеш да те види. Работи в Майчин дом, както и в един частен център Панацея. Мога да ти дам негов номер, ако решиш.
Но да те успокоя - при бременност не се гледат антителата. Единствените стойности, които се вземат предвид са TSH и ft4. Втора бременност вече никой нищо друго не ми е искал, а съм с Хашимото.
Добавям, че и при Яначкова може да отидеш без час. Просто попитай в Щерев как са ѝ смените и отиди на място. Вмъквала ме е така. И нейния номер го имам, ако ти потрябва.
Днес си пуснах кръвните по каса и допълнително хормони на щитовидната. ТАТ ми е много над нормата. Утре ще ходя на лекар, но за ендокринолог успях чак за 27-ми да запиша час. Ще търся някъде по-рано да отида. Имате ли добри ендокринолози?

# 562
Боби, Бояджиева със сигурност е на работа на 8 ми в майчин дом.Поне така ми каза в Понеделник.Ти с нея ли се свърза🤔Ако искаш мога да ти дам телефона и да и пишеш на Вайбър, че е спешно.Мисля, че ще те вмести по-рано...
Не, звъннах в Сигридов. В Майчин дом с часове ли е?
Отделно си платих за онлайн консултация с нея, но не знам щу отговори ли там.
Да ви кажа, груба грешка е да четем сами какво може да значи дадено изследване. Във филм на ужасите съм до какво води повишен ТАТ.

# 563
Боби, Бояджиева отговаря на онлайн консултациите, макар и със закъснение, не се притеснявай за това.
А какви са ти другите стойности от панела за щитовидната жлеза и ти по принцип имаш ли проблем с нея, пиеш ли нещо?

# 564
Момичета, както ме посъветвахте, веднага се консултирах с лекаря и започвам инжекции Клексан. Само забравих да питам, проблем ли е, че приемам и Дуфастон и Но-шпа, някой приемал ли ги е заедно?

# 565
Боби, Бояджиева отговаря на онлайн консултациите, макар и със закъснение, не се притеснявай за това.
А какви са ти другите стойности от панела за щитовидната жлеза и ти по принцип имаш ли проблем с нея, пиеш ли нещо?

Не съм имала, но и майка ми, и сестра ми са с проблеми, та не бих се изненадала да се прояви. Останалите са в норма.

# 566
  • София/Севлиево
Момичета, както ме посъветвахте, веднага се консултирах с лекаря и започвам инжекции Клексан. Само забравих да питам, проблем ли е, че приемам и Дуфастон и Но-шпа, някой приемал ли ги е заедно?
Не е проблем.
За ендо също съм с добри впечатления от Гоцева от Софиямед-само тя ми обърна внимание,че съм с недостиг на вит.Д,понеже стойностите бяха в ред.граници,но се оказа ,че се гледат в други единици и са под минимума.

# 567
Здравейте момичета искам да ви питам има ли някоя изтръпнали ръце или крака ? Вече два дни се събуждам с изтръпнали ръце,а след малко по дълга разходка имам зверска мускулна треска на краката, според вас дали е от липса на магнезий.. пия елия в нея има магнезий уж..🤔

# 568
Не, звъннах в Сигридов. В Майчин дом с часове ли е?
Отделно си платих за онлайн консултация с нея, но не знам щу отговори ли там.
Да ви кажа, груба грешка е да четем сами какво може да значи дадено изследване. Във филм на ужасите съм до какво води повишен ТАТ.

Боби, за бременността TAT не е опасен. Може да е от развалени зъби или нещо подобно. За него хапчета няма, както и за висок MAT (при мен е това + Хашимото). Ако няма друг здравословен проблем някои препоръчват разни диети - без глутен, без млечни и т.н. Но при всеки е различно. Трябва да те притесняват TSH, FT4 и FT3, ако не са в оптимални стойности (не просто в норма).

# 569
Здравейте на всички!

Аз съм вече в почти 14-та седмица, последните няколко пъти ходих при Калчев, а Сигридов направи ранен скрининг.

Всичко е наред и сега трябва да търся някой лекар, който да ме следи и евентуално за раждането да мисля и изобщо НЯМАМ ИДЕЯ накъде да се насоча!

Моля за съвет!

Общи условия

Активация на акаунт