В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 090
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Съншайн, внимавай с орехите, щом си с Хашимото. Богати са на йод, на мен д-р Яначкова ми каза да ги ограничавам. Ям понякога, ако ги има в десерта или овесените ядки на закуска.
добре . Благодаря . Значи няма да ям много както бях намислила
Аз пия витамини за бременни и съдържат йод за по-добро функциониране на щотовидната, а съм с Базедова, ще питам ендокринолог на следващия преглед😉

# 601
Не е страшно ТСХ с хапчета се контролира, но трябва да се следи.И моето си е било винаги абсолютно в норма до 1.5.И сега изненада 3.9🙄Но много бързо се свали от лекарствата.Като ходих при Бояджиева в понеделник ми гледа жлезата на ехограф и каза, че си е абсолютно ОК.
Станислава за д-р Вецев може да запишеш час онлайн в супер док за МЦ Феникс или на сайта на поликлиника България ако има свободни часове.Или звъни на телефоните на някое от двете места.
Аз мисля да го поразпитам следващия път как стои въпроса с болничните при него, защото имам голямо желание от юни живот и здраве да спра да се занимавам с работни глупости и да си се насладя на дълго чаканата ми и изстрадана бременност.

# 602
Желязото изследва ли го да установиш, че е ниско преди да приемаш допълнително? Питам, защото и аз нямам никаква енергия и постоянно ми се спи, може на следващите изследвания да пусна да го проверя моето.

# 603
Желязото изследва ли го да установиш, че е ниско преди да приемаш допълнително? Питам, защото и аз нямам никаква енергия и постоянно ми се спи, може на следващите изследвания да пусна да го проверя моето.
Не съм го , тук в Дания ни го предписват на всички родилки от 10та седмица. И си е специално за бременни .

# 604
Здравейте, аз днес съм добре, готвих, учих с децата, голяма енергия 😊 За момичетата с Хашимото, пресните орехови ядки са непрепоръчителни заради йода. Сестра ми е с Хашимото и с хранителен режим поддържа добри нива на хормоните. Прави периодично натоварване със селен, а през останалото време приема по 2 ядки бразилски орех дневно. Не е била на хормонално терапия, защото не и понася, затова пробваме алтернативни лечения, има страшно много информация и хранителни режими из нета. За Пловдив мога да препоръчам ендокринолози Д-р Сава Петров и д-р Ботушанов.

# 605
И аз си хапвам по два бразилски ореха Simple Smile

# 606
Отивам да търся бразилски орехи 😁
А защо йодът да не е ок при Хашимото?

# 607
Аз ще сменя темата за щитовидната, ама имам питане. Днес ЛЛ ми пусна направление за урина, заради обезводняването. Но забравих да й кажа за утрогестана, където си слагам вагинално 2х1. Някой пускал ли е урина, докато ползва утрогестан?

# 608
Аз пусках миналия месец и нямах проблем, в смисъл че ако се притесняваш да няма отклонения в параметрите, при мен си излезна чиста пробата.

# 609
Ами микробиология? Слагам по 1 глобулка утрогестан вечер и се чудя дали ще  е ок.. АГ нищо не каза, а след 2 седмици ще ми прави микробиология.

# 610
На мен ми излезнаха резултатите от бхс. Пише, че рискът е нисък. Показах и на АГ, каза, че са добри резултатите.

# 611
Elmazche, страхотни новини Hug

cherry_blossom, преди време момичетата бяха коментирали за някакъв срок преди микробиологията, в който трябваше да приемат орално утрогестана, за да не пречи на изследването. Дано се включат тук, ако ли не питай аг-то, ако имаш телефон. Май беше 2-3 дни, но да не те излъжа.

# 612
Здравейте, момичета,

И аз се включвам да разкажа за прегледа ми в Оскар при д-р Богданова. Бях се приготвила за доста чакане (моя приятелка ми беше казала да се заредя с търпение, че тя чакала 2 часа за БХС, а и из форума бях попаднала на няколко такива коментара), но извадих късмет и всичко се случи светкавично. Дори нямах време да се притесня, дали всичко ще е ок 😀. С влизането веднага ме пратиха да ми измерят кръвното и кг, после ми взеха кръв и след това ме извикаха да влизам в кабинета на д-р Богданова. Останах с добри впечатления от клиниката, всички бяха мили. Д-р Богданова каза, че имам много хубаво бебче. Попитах я за пола и доста категорично ми каза “МОМЧЕ” 💙Според мен искаше да му снима личицето, но така и не успя. Думите й бяха “Ех, това бебче все има някоя ръка пред лицето” 😀😀 ..явно е срамежливко, не иска да се показва. След прегледа си дадох имейла на регистратурата и още днес си получих резултатите. Вече ги пратих на АГ-то и тя ми каза, че за чудесни. Тя и Богданова вчера си ми каза, че всичко е наред.

Само да вметна, равносметката относно поверията за определяна на пола -  леля ми ми беше слагала сол на главата, без да знам, за да се разбере пола на бебето и беше излезнало, че ще е момиче 😀 ❌
Сънувах, че раждам момиче. (Някъде бях чела, че ако сънуваш едното, значи ще е другото)😀 ✔
и третото за което се сещам е яденето - предимно солени неща ям, до скоро не исках да вкусвам шоколад, а преди да забременея си купувах един шоколад и го изяждах, като вафла😀 и няколко човека ми бяха казвали, че щом не ми се яде сладко ще е момче. 😀✔

P.S Paldora как си? Щом си под лекарско наблюдение, вярвам, че всичко ще е ок. Не е приятна обстановката в болниците, но важно е ти и бебче да сте добре!

Boby_g Радвам се, че си открила проблема на време и ще видиш, че всичко ще бъде наред! 🤗 Не се включвам в темата за Хашимото, защото не съм много запозната.

Приятен уикенд и слънчево настроение на всички! 🥰

# 613
Момичета, здравейте!
И аз имам въпрос за микробиологията. Макар че се съмнявам, някой да е запознат, все пак ще питам.

Излезе ми микробиологията. Имам жълто течение и много държах да се изследвам. Резултатите - влагалището било чисто, но съм имала завишени левкоцити. Лекарката каза, че е от хормоните - да не се тревожа.

Същевременно чета (а не трябва, знам Wink), че завишените левкоцити са индикация за възпаление. При вас случвало ли се е - да няма изолирани бактерии, а завишени левкоцити.

Ако да - как са процедирали вашите АГ-Та?

Хубав следобед момичета и здрави бебчета на всички Simple Smile)

# 614
Отивам да търся бразилски орехи 😁
А защо йодът да не е ок при Хашимото?

Ще си позволя и аз да ти отговоря. Попринцип йодът е важен за щитовидната жлеза, при неговия недостиг също може да се отключи Хашимото. Моята ендо ми обясни, че понеже в нашата страна солта е йодирана, няма опасност от недостиг, в доста храни също се съдържа. Ако се приема отделно таблетки йод може да се предозира и това влияе доста зле на щитовидната жлеза, засилва автоимунните процеси/каквото е и Хашимотото/. Хубаво е да не се и прекалява със солта, по същата причина. Много добре влияе на хормоните ако се спре глутен, сладките неща. И ако имаш възможност и не си до сега е добре да се видят нивата на витамин Д и Б12, често има недостиг при Хашимото. Има доста теми във форума за Хашимото ще са ти полезни 😊
Надявам се да съм полезна и се извинявам на другите момичета за спама.

Общи условия

Активация на акаунт