Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 966
  • 860
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Аз съм вече 6 седмици с този дълъг чорап при 30+ градуса и с дънки отгоре. Ама свикнах Simple Smile Другата седмица съм пак на контрола, не ме боли вече освен при докосване, вече си спя нормално. Ама са ми синьо-зелени вените още (склерозираните).

Тази с лазера нищо - и аз се съмнявах дали е направена, ама като видях на доплера колко е изтъняла, а и понякога, макар и много рядко усещам едно присърпване, си викам всичко е наред. Дано и долната част на крака ми се подобри, наесен останалите като капиляри да склерозираме и да си видя нормален крака (дано!).

# 151
Браво. Супер че се възстановяваш бързо. И нека се подобри крака и го видиш чисто нов Hands Pray

Аз забравих да кажа , че там където ми беше подут крака между прасеца и коляното (всъщност това което ме накара да отида на съдов хирург) още като махнах бинта и го нямаше. Крака ми си беше точно както преди. Само за една нощ. Това много ме зарадва. Единствено тази лепенка ми притеснява. Няма зачервено, подуто. Само една болка която сякаш ту се усилва, ту намаля. Ако не е тоя чорап нищо ми няма. Като го махна да се къпя нямам болка. Но сложа ли го и ми призлява направо. Той и чорапа ми стана малко голям и се свлича. И ми задира на долу.

# 152
Проблема при мой близък е следният: Много стар тромбофлебит на дълбока вена , в годините след това  два пъти операция на вени,  но прогресивно се влошава във времето-  силно пигментирани  участъци на подбедрица към глезен , които с годините нарастват. Прегледи с лекари  в Стара Загора, Варна , Бургас, Търново.. Може ли да препоръчате лекар за преглед и евентуално лечение където и да е в България , който да се справя с по-проблемни и напреднали състояния?

# 153
Някой с отзиви за д-р Ангел Радев от болница Надежда?

Аз правих склеротерапия при него на 1 крак. Мина добре, но след няколко месеца започна да ме боли кракът. Сега съм бременна и краката ми изглеждат трагично, а третираният крак ме боли ужасно. Ходя с чорапи постоянно. Казаха ми, че след склеротерапия едн бременност влошава в пъти нещата. Радев не ми беше казвал Sad

# 154
Не знаех ,че бремеността влошава нещата след склеротерапия.(като цяло знам ,че вените се влошават по време на бремеността)Някъде бях чела ,че е по добре преди да забременееш да си оправиш вените ,дали с склеротерапия или операция ,защото след бремеността ще е много по зле положението.

# 155
Кате82, правих аблация при Д-р Ангел Радев преди 3 седмици и съм много доволна. Вече си е направил негова клиника в Горна Баня-Варикс Клиник. На мен проблема с вените ми започна точно от първата бременност и се влаши през втората. Според мен бременността влошава нещата с или без предварителна склеротерапия. Отиди пак на консултация, маже да даде съвет и да ти каже защо те боли склерозирания крак и да помогне. Лекаря е добър и работи с най-новата техника. Успех и лека бременност.

# 156
Кате82, правих аблация при Д-р Ангел Радев преди 3 седмици и съм много доволна. Вече си е направил негова клиника в Горна Баня-Варикс Клиник. На мен проблема с вените ми започна точно от първата бременност и се влаши през втората. Според мен бременността влошава нещата с или без предварителна склеротерапия. Отиди пак на консултация, маже да даде съвет и да ти каже защо те боли склерозирания крак и да помогне. Лекаря е добър и работи с най-новата техника. Успех и лека бременност.

Аз точно в тази клиника си правих процедурата. След склеротерапията миналата година, като получих болките, ходих при него, и той каза, че няма причина да ме боли кракът. Сега, с бременността, не мога да ходя без да сложа чорап или някаква стягаща превръзка на крака. Ще видим как ще е, след като родя.

Аз знам, че по-скоро всички процедури трябва да се правят, след като си приключил с бременностите. Факт е, че нетретираният ми крак изглежда много по-добре, отколкото третирания.

Страх ме е вече да си правя някакви манипулации и търся решения без намесата на апаратура. Ако някой е постигнал резултати със спорт, мазила или друго, ще се радвам да сподели!

# 157

Аз точно в тази клиника си правих процедурата. След склеротерапията миналата година, като получих болките, ходих при него, и той каза, че няма причина да ме боли кракът. Сега, с бременността, не мога да ходя без да сложа чорап или някаква стягаща превръзка на крака. Ще видим как ще е, след като родя.

Аз знам, че по-скоро всички процедури трябва да се правят, след като си приключил с бременностите. Факт е, че нетретираният ми крак изглежда много по-добре, отколкото третирания.

Страх ме е вече да си правя някакви манипулации и търся решения без намесата на апаратура. Ако някой е постигнал резултати със спорт, мазила или друго, ще се радвам да сподели!

Аз имам разширени вени от преди бременността (сигурно съм една от най-младите, на които са се случили Sad). На консултация с моята ангеоложка тя ми беше казала, че от първия ден, в който разбера за следваща бременност, трябва да нося чорапи ако се оперирам, предполагам и иначе. Не съм сигурна дали това би предпазило напълно.

# 158
Аз не мога даже да си обесня този чорап въобюще маха ли се някога. Уж казаха 2 месеца след лазера, ама после пак като пътувам, като седя много права, като седя много седнала, че то кога ще го махна дефакто? На работа съм седнала по цял ден. КОйто пък му е работата прав по цял ден, ще е прав...Явно си трябва пазене иначе пак ще сме за операции, ама вените няма ли дасвършат в един момент.

# 159
  • София

Според мен си отиди пак при д-р Радев и виж какво ще ти каже. Ако пак каже, че няма причина, търси друго мнение, има препоръчани лекари в темата. Но споре дмен просто с мазила едва ли би имал реален ефект, по-скоро временно облекчение.

И аз ще питам за този човап във вторник, като съмна контрола. Както и дали мога да ползвам джакузи и парна баня, че планираме един кратък уикенд скоро. Иначе сега без чорап се чувствам добре (за разлика от преди 2 седмици), но го нося през деня, защото доктора така каза. И аз работя седнала, но гледам на 1 час да ставам да се разтъпча или си вдигам краката на стол, че иначе вече са ми леко отекли. Имам една поставка за крака от Икея и с нея правя упражнения докато стоя на бюрото.

# 160
Питай, питай и пиши какво са ти казали. Май топли вани и басейни не са за препоръчване много много. Вените топло не обичали. Че и нашия басейн е отопляем и не знам и аз до колко ще съм за него. Водата е над 30градуса. И аз съм си сложила един стол на работа и на него крака, но дупето ми се набива пък така някакси. Усещам че от това хемороиди ще ме почнат. Абе едно оправяме друго те почва.

# 161
  • Sofia
Лекарства/добавки за вени и хемороиди са еднакви 😁
Сауна не е подходяща,но басейн и парна баня не са толкова топли.
Аз на 20-ти ден след аблация бях в басейн,даже синините още не бяха ми минали...

# 162
Аз не мога даже да си обесня този чорап въобюще маха ли се някога. Уж казаха 2 месеца след лазера, ама после пак като пътувам, като седя много права, като седя много седнала, че то кога ще го махна дефакто? На работа съм седнала по цял ден. КОйто пък му е работата прав по цял ден, ще е прав...Явно си трябва пазене иначе пак ще сме за операции, ама вените няма ли дасвършат в един момент.

Като махаме вените не лекуваме причината. Аз имам рефлукс на клапата между дълбоката и голямата подкожна вени. Това не се лекува, ще трябва да се пазя до край, но съм почти сигурна, че дори да нося чорап, ако си направя операция пак ще се появят. Чудя се като са по-малко вените не се ли товарят другите повече защото количеството кръв е същото и няма ли дори по-лесно да се развалят. Забравих да питам това на прегледа. Аз нося през цялото време чорапи като изключим лятото, когато въобще не нося, а тогава е най-важно. Дали заради това или просто така вените ми стават все по-зле с всяка изминала година. Лекарката ми беше казала, че след операцията е важно да не кръстосвам крака и да не вдигам тежко, не сме говорили за носене на чорапи по принцип. Дано да не са толкова зле нещата колкото ги мисля. Аз съм доста зле на млада възраст и не ми се мисли какво ще бъде като стана на 50....

# 163
Аз ходих вече на преглед при друга лекарка и тя много се учуди защо Радев не ми е казал, че при втора бременност склеротерапираният крак ще се влоши повече, отколкото ако не бях правила терапия.
Тя също каза, че при махане на едни съдове, натискът върху другите, разбира се, се увеличава. Така че според мен решението на проблема трябва да се търси по други пътища. Аз повече терапии със сигурност няма да правя.

# 164
Форумка ми го прати вчера, относно клапите.
https://m.youtube.com/watch?v=lRxtv-yNEpg&ab_channel=Ksamata

Общи условия

Активация на акаунт