Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 986
  • 860
  •   2
Отговори
# 165
Аз ходих вече на преглед при друга лекарка и тя много се учуди защо Радев не ми е казал, че при втора бременност склеротерапираният крак ще се влоши повече, отколкото ако не бях правила терапия.
Тя също каза, че при махане на едни съдове, натискът върху другите, разбира се, се увеличава. Така че според мен решението на проблема трябва да се търси по други пътища. Аз повече терапии със сигурност няма да правя.

Тя препоръча ли нещо? Моята лекарка каза, че е виждала жени, които нямат разширени вени след операция, последвана от бременност. Какви, обаче, са процентите не разбрах. Лошото е, че изглежда, че алтернатива няма.

# 166
Аз не говоря за разширени вени, а за капилярни мрежи и синини.
Нищо специално не ми каза. Трябва първо да родя да видим кое ще изчезне след бременността. Иначе тя казва, че може склеротерапия да се прави, но ако няма повече да раждам. Иначе няма смисъл никакъв, дори е по-зле.
Аз се опитвам да намеря в Интернет инфо из чужбинските сайтове резултати при други методи, но намирам само от терапии..

# 167
  • София
Здравейте! Искам да попитам пили ли сте Рувенор? Тъй като моята опаковка свърши, чувам, че доста се предписва Детралекс. Кой препарат е по добър?

# 168
  • Sofia
Досега все Детралекс съм пила,но мин.седмица реших да сменя с Флебодия.

# 169
Някой да е ходил при ПРОФ. ЛЪЧЕЗАР
ГРОЗДИНСКИ?
https://acibademcityclinic.bg/bg/sofia/doctors/prof-lychezar-grozdinski
Имам час за ехо доплер на цяло тяло ? Ходили ли сте и какво е самото изследване ?

# 170
Kate82, другата лекарка каза ли от какво е болката в крака, наличието на капиляри и синини само, без разширени вени - значи си в самото начало на болестта, а венотоници бременните могат ли да пият? Дано лесно я изкараш бременността. Vici75 и Саttym аз свалих чорапа, носих го 3 седмици и сега съм на море, имам обаче променена чувствителност на кожата на крака. Във водата добре се чувствам на плажа само под чадър, за спорт ми позволиха след като мине месец и даже ми каза, когато спреш да усещаш, че нещо е правено на крака, питах за леко кросче, посъветва ме да го правя с компресионен чорапи, ако се чувствам добре. Смятам да изчакам по-дълго от месец за тичане, засега само разходки и плуване.

# 171
А по колко време приемате добавките с диосмин? Докторът ми изписа за 3 месеца. Четейки листовката, видях да пише, че се приема от 1 до 3 месеца и не купих повече. Взех Пайлекс за 20 дни. След него почнах кестеновия лек и имам и едно с Рутин, забравих му името, но него след кестена ще започна.

# 172
  • Sofia
Пази краката от слънцето.
Моят хирург ме предупреди за евентуални петна че могат да се получат.

# 173
monkey, благодаря за инфото. Но и на мен ми казаха да пазя от слънце, че ще се пигментира там където е минал лазера. Нямам търпение за кросче и аз, но за сега кротувам. Ще се върви на този етап само. С тоя чорап и клин не мога да обуя. Трябва дълъг анцунг, а ми е топло.

# 174
  • София
Аз по принцип се пазя от слънце, че има брутална слънчева алергия. Но все още имам синини и по-тъмни петна, не знам кога ще изчезнат. Утре съм на поредна контрола и дано ми разреши да махна чорапа вече, че в тази жега е ужасно.

# 175
Kate82, другата лекарка каза ли от какво е болката в крака, наличието на капиляри и синини само, без разширени вени - значи си в самото начало на болестта, а венотоници бременните могат ли да пият? Дано лесно я изкараш бременността. Vici75 и Саttym аз свалих чорапа, носих го 3 седмици и сега съм на море, имам обаче променена чувствителност на кожата на крака. Във водата добре се чувствам на плажа само под чадър, за спорт ми позволиха след като мине месец и даже ми каза, когато спреш да усещаш, че нещо е правено на крака, питах за леко кросче, посъветва ме да го правя с компресионен чорапи, ако се чувствам добре. Смятам да изчакам по-дълго от месец за тичане, засега само разходки и плуване.

Не ми каза, пия иначе Флебодия и Натаспин Х. При мен е възможно никога да не се развият разширени вени.

# 176
А тези лекарства какво всъщност правят за вените? Питам защото се чудя мога ли да спася здравия крак по някакъв начин. Другоя е абсолюно здрав за сега. Докторката ми каза, че нищо не мога да направя. АКо ще става, ще стане, което за мен не е отговор. Чудя се да нося ли чорап на здравия крак, да питам за лекарства, мазила...?

# 177
Vici75, аз съм по същия начин, само десния крак ми беше с рефлукс, левия има на едно място леко капиляри и аз се чудя какво мога повече да направя, спортувам, не съм обездвижена, имам наследствена обремененост обаче и го отдавам основно на това, поне при мен бавно прогресира болестта, но и аз се чудя какво повече да сторя, че да запазя здравия крак и да предотвратя появата на нови вени на оперирания. Някой казват слаба съединителна тъкан и имам много често запек, което въобще не е добре за вените, но само с храна не мога да се справя с проблема.

# 178
Тези лекарства се води, че помагат да не ми се образуват тромби, което при бременност си е риск по принцип. Иначе след като родя, няма да ги пия.

Какви спортове практикувате?
Доколкото знам, не трябва да са с тежести.

Аз тренирах преди крос фит и установих влошаване на краката.

# 179
Ъх....ами с тежести съм аз. Крака не правя повече от година, но спрях не заради проблема. Интересно че тогава го нямах това нещо. ОСвен по  него време да се е формирал и после вече да е избило. Като спрях краката правих горна част 3 пъти седмично и бягане, стълби за долна. А по време на бременноста преди сто години се сдобих с хемороиди. Като родих, после проблеми не са ми създавали. Но, аз и запек нямам и спазвам изключителна хигиена. Това го казвам, че нали са свързани нещата. Пак са си вид разширени вени.

Общи условия

Активация на акаунт