Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 080
  • 860
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте
Получих разширени вени от вътрешната страна на бедрата през бременността ми, външно нищо не се вижда, но вечер като легна ги усещам. Тогава ходих при един съдов хирург, но той е по-скоро кардиохирург, а ми се иска да се прегледам сега след раждането при някой, който точно с такива по краката се занимава. Носих чорапогащник, 2 компресия, но след раждането не съм много редовна. Къде в София според вас мога да отида за да кажем профилактичен преглед?

Аз ходих при професор Гиров във ВМА. Прегледът е 70лв

# 526
  • София
icecube, значи, указанията на Кючуков са 2 седмици постоянно с чорап (освен при къпане), след това 2 седмици само през деня, нощем без. В сряда ми е 1 месец и съм на контрола. Без Спа процедури 4 седмици след склеротерапията, а2 седмици след процедурата без тежки физически натоварвания като аеробика, фитнес, джогинг. Да се избягва излгането на слънце и солароум (не е написал срок, но е за по-дълъг период, защото ме предупреди и за лятото).

Честно казано много съм доволна от него, много внимателен, спокоен, дава писмена инфомация след процедурите, което ти спестява въпроси и чудене след това ама какво ми каза точно. Дано и ефектът от склеротерапията да е толкова добър както първата манипулация с лазер и склерозиране. После трябва да мисля за лазер и за другия крак, където нямам видими, но на доплера видя и там разширена вена.

# 527
  • София
Лазера е операция са дълбоки вени ли? Как протича?

Аз ходих при този лекар https://superdoc.bg/lekar/nasratullah-mobarakshah Обяснява какво ти е точно с рисунка, разбрах нови неща за мен като това с рефлукса и пр. , но напрактика си търгнах като обречена, не разбрах колко ми е сериозно положението и дали изобщо, също не обясни кое лекарство за какво е, какво да очаквам.

# 528
  • София
Лазерната аблация е за всякакви вени май. Доколкото разбрах от доктора, не трябва да са прекалено нагънати, за да може да премине лазера. Процедурата е около час макимум, не се усеща нищо, имах една единствена дупчица след това и няколко на местата на склерозиране.

# 529
  • В царството на игрите:)
Здравейте, на 3 май ми правиха склеротерапия и в момента съм все още с ластичен чорап. Нормално ли е да имам още болка по хода на вените при допир и доста син участък на мястото на едното убождане. Нялага ми се да махна чорапа ден, два по рано заради едно събитие и се чудя какво може да се случи.

# 530
Аз болки и синки съм нямала. Но ми бяха казали да се пазя от слънце и солариум. Така че не знам какво ти е събитието и ако плануваш да си разголена, трябва да внимаваш да не се пигментираш завинаги.

# 531
Здравейте, и на мен ми предстои лазерна аблация при д-р Ангел Радев във Варикс Клиник - Горна Баня след 3 седмици и умирам от страх.
Тези, които са минали през процедурата, бихте ли споделили, обезболява ли се мястото, където се вкарва катетъра през който влиза лазерното влакно  и за болката от самата процедура и тази ужасна на вид тумесцентна анестезия, въобще всичко Simple Smile и за следоперативния период. Мен лично много ме е страх, но прекалено дълго го отлагах и вече няма накъде....
Здравейте! Имате ли спомен по какъв начин осъществихте връзка с Д-р Радев! Въпросът ми не е случаен, тъй като чета много положителни отзиви за него, но никой не вдига двата посочени телефона на сайта на клиниката. Опитах се да резервирам час, според системата съм се справила успешно, но нямам обаждане, нито имейл, изобщо никаква обратна връзка. Притеснявам се, защото времето напредва, датата наближава, а се налага да пътуваме от провинцията. Дано не е напразно! Поздрави! Бъдете здрави!
[/quote

Здравейте, първия път си записах часа през тяхната система, не помня дали са ми потвърждавали по мейл. На посочените телефони съм звъняла и са ми вдигали. Пробвайте пак между 10 и 17.00 часа. Днес бях там на склеротерапия, но чак сега видях поста Ви. Много са мили и се учудвам, че не можете да се свържете с тях.

Вдигат телефона винаги, а ако не могат връщат обаждане и това е в 100 % от случаите. Майка ми прави там лазерна аблация през декември и каза, че нищо не е усетила. Тръгнахме си веднага и си беше в движение. Каза, че после имала известен дискомфорт нощем но не е нещо, което я е притеснило. Изключитерно доволни сме от тази клиника, така, че бъдете спокойна. Това не е интервенция , от която трабва да "умирате от страх"  Simple Smile

# 532
  • Sofia
Чак пък нищо да не е усетила? 🤔
Два пъти ми правиха и си имаше и болка,оток,трябваше да оставам за един ден да ме видят как съм,превръзки и т.н.
Никой от оперираните не си тръгваше същия ден...
Моите бяха по 1,5-2ч. със спинална упойка.
Усеща се че нещо ти правят,аз имах и гадна болка и си поисках да увеличат упойката 🥺

# 533
  • София
Чак пък нищо да не е усетила? 🤔
Два пъти ми правиха и си имаше и болка,оток,трябваше да оставам за един ден да ме видят как съм,превръзки и т.н.
Никой от оперираните не си тръгваше същия ден...
Моите бяха по 1,5-2ч. със спинална упойка.
Усеща се че нещо ти правят,аз имах и гадна болка и си поисках да увеличат упойката 🥺

Това трябва да е било истинска операция. При аблацията не се усеща нищо, слага се местна упойка, бинтоваха ми крака, сложиха чорап и ме пуснаха да си ходя - разхождах се 30 мин., както препоръчват и след това се метнах на метрото до нас. Болка не съм имала, но ми се възпали на едно място, където реално беше склеротерапия. Имах контролен преглед след седмица.

# 534
  • Sofia
Аблация беше + 2-3малки разрези от по 1см.

Къде ви я биха местната упойка?
Може би сте имала малко вени за премахване 🤔

Моите бяха от глезена до над коляното.
При първата ме обезболиха от кръста надолу.
При втората само кракът.Беше много по-добре по този начин .
Упойките обаче си бяха в гръбнака и двата пъти 😬

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 13:01 от Doli

# 535
  • София
Не бих казала, че са били малко - с лазер обработи вената от ингвиналната гънка до коляното, на прасеца имах един конгломерат, който обработи със склеротерапия. Упойката ми е сложиха по хода на вената, не съм гледала, но процедурата беше около час, ако си спомням добре.

Сега ми прави само склеротерапия на повърностните вени, за да дооправим положението, без местна упойка, в самия кабинет ми я прави. Днес бях на контрола, всичко се развива нормално.

# 536
И аз нищо не усетих при аблацията, колко страх брах е друг въпрос. Също с местна упойка. От прасеца до горе до ингвиналната гънка през около 5-10см м наслагаха упойките. Синки и подутини съм нямала. Снимки пусках и още стоят в темата. При мен самата аблация трая 10 мин. С настаняване и изписване час. После с моя мъж се разхождахме, кафе пихме…. Той ме чака пред кабинета.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 16:22 от vici75

# 537
Майка ми е на 74 години и е доста разглезена откъм болки за разлика от мен. Обезболили са я с Лидокаин, защото за това лекарство искаха становище от алерголог. Тръгнахме си най - много след час и на собствен ход. Впъследствие каза, че нощем кракът и пари и усеща дискомфорт. Стоя с чорап почти месец. Нейната процедура беше във Варикс клиник. Половин година по - късно няма никакви оплаквания и зловещите и вени на крака са се прибрали. Моята склеротерапия беше при д-р Кючуков в б-ца Здраве. Преди 17 години имам консервативна операция на разширени вени и тя беше със спинална упойка и доста разрези. Болеше ме след това почти месец и даже бях поуплашена дали всичко е наред. Сега ме боли, както се оплаках по - горе, но не е нетърпимо. по - скоро е нарежение в крака и е леко отекъл.

# 538
Здравейте! Включвам се и аз в клуба на разширените вени. В момента съм бременна и забелязах как и на двата прасеца ми се появиха страшно набъбнали вени. При единия крак има и подуване около глезена. Знам че съм наследствено предразположена, защото и майка ми и баба ми имаха проблеми с вените.Тъй като в момента живея в държава, където ми е невъзможно да се срещна със съдов хирург по каса, а на частно цените са УАУ, бих искала да се консултирам с вас - добра идея ли е да си взема на своя глава компресиращи чорапи? Ако да - тип чорапогащник или такива до коляното. Колебая се за компресията - бих си взела клас 1 и 2 и да видя как се чувствам с двата вида.
Разбира се при първа възможност ще се срещна със специалист, но дотогава ми се иска да направя поне нещо, с което да си помогна да не се усложни картинката.

# 539
Хубаво би било поне на преглед да отидеш, да ти изчислят компресията. Не знам в кой месец си, но ако си в началните, вероятно ще качиш и чорапа който вземеш сега, до края може да ти отеснее, а и трудно ще го слагаш с коремчето т.к. чорапа е много стегнат. Понеже и аз не живея в БГ, имах приятелка на която ѝ бяха изписали подобни чорапи като беше бременна. Не е било чорапогащник. Чорап до коляното. То и сега в тези жеги е абсурд чорапогащник. Може и да ти прилошее навън сигурно. Как ходиш на прегледите за бременни? В смисъл там предполагам не плащаш. Имаш някаква социална осигуровка. ПОкажи крака на гинеколога си или този който те следи и те ще те пратят на съдов хирург. Поне при нас е така и няма да плащаш пак. Поне една консултация направи да преценят колко да е стегнат чорапа. Не е шега работа.

Общи условия

Активация на акаунт