Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 617
  • 860
  •   3
Отговори
# 60
  • have faith and be patient ..
При всички мои интервенции по вените са ми казвали чорапа поне по 1 месец след процедурата... Какви са тия 3-4 дни не знам..

# 61
Здравейте, някой имал ли е замайване 2-3 дни след склерозация?

# 62
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
При всички мои интервенции по вените са ми казвали чорапа поне по 1 месец след процедурата... Какви са тия 3-4 дни не знам..

Да, и на мен след склеротерапията ми казаха месец да се носи чорап. И че процедури по вените се правят през студените месеци. Също така, при жената не трябва да е в цикъл ако се прави нещо.

Здравейте, някой имал ли е замайване 2-3 дни след склерозация?

Лично аз, не!

# 63
Здравейте! Не съм сигурна дали тук е правилното място да питам. Търся мнения за Съдовата Хирургия в Болница Лозенец (бивша Правителствена) и д- р Козаров или пък Токуда, София Мед.....
Ако някой се е оперирал и има мнение за лекарите там, ще съм благодарна да споделите. Доколкото ми обясниха, става дума за запушване на вена и процедура ( не точно операция) за проходимост. Вероятно се касае за поставяне на стент. Ако тук не е точната тема, може ли да ме насочите?
Благодаря и бъдете здрави!

# 64
  • София
Записах час за аблация при Кючуков за края на месеца. Сега докато дойде деня, ще ми е свито.

# 65
Щом си първа, ще стискаме палци 😊 После да разправяш.

# 66
Здравейте, и на мен ми предстои лазерна аблация при д-р Ангел Радев във Варикс Клиник - Горна Баня след 3 седмици и умирам от страх.
Тези, които са минали през процедурата, бихте ли споделили, обезболява ли се мястото, където се вкарва катетъра през който влиза лазерното влакно  и за болката от самата процедура и тази ужасна на вид тумесцентна анестезия, въобще всичко Simple Smile и за следоперативния период. Мен лично много ме е страх, но прекалено дълго го отлагах и вече няма накъде....

# 67
Здравейте, тъй като съм нова в тази тема и честно казано след толкова четене се обърках от различната информация,, бих помолила за информация тези, които са минали процедура по склеротизиране на вени и капиляри с течност. От около година рязко се увеличиха разширени капиляри по лицето и особено по краката. Бях на преглед при проф. Детелина Луканова, която ми обясни, че може да се склеротизиарт вените с течност, но да изчакам зимата / в моя случай поради многото разширени капиляри ще са нужни около 20 процедури/. На въпроса ми за профилактика на вените - ме посъветва през лятото да пия Новарикс, а през зимата да нося медицински чорапи /ефектът не е гарантиран/, както и често да се раздвижвам ако работя в офис, но да избягвам статични спортове като тенис, вдигане на тежести, ски. Обърна ми внимание и на плоскостъпието - че оказва влияние върху вените. Каза, че след време от 2 до 5 години може да се появят на друго място разширени капиляри, защото имам предразположеност, какот и че може да се появи тъмна пигментация на мястото на третираните вени. Някой, който е минал през процедурата би ли споделил дали има белези/пигментации, наистина ли вените/капилярчетата изчезват, появават ли се на други места разширени вени и след колко време, както и ориентировъчни цени и брой процедури?! И каква е разликата като ефект между лазерна аблация и склеротизиране?!

# 68
  • Sofia
Здравейте, и на мен ми предстои лазерна аблация при д-р Ангел Радев във Варикс Клиник - Горна Баня след 3 седмици и умирам от страх.
Тези, които са минали през процедурата, бихте ли споделили, обезболява ли се мястото, където се вкарва катетъра през който влиза лазерното влакно  и за болката от самата процедура и тази ужасна на вид тумесцентна анестезия, въобще всичко Simple Smile и за следоперативния период. Мен лично много ме е страх, но прекалено дълго го отлагах и вече няма накъде....
Разбира се,че се обезболява.
Аз бях със спинална упойка първият път,от кръста надолу и двата крака обездвижени.
Вторият път пак упойка в гръбнака ,но само кракът който оперират беше безчувствен.
Усеща се,че нещо правят,но не боли.
Ако боли им казваш и анестезиологът усилва упойката.
Моите бяха по 1,5-2ч
Като ме закараха в стаята ми включиха система за 1-2ч.
Упойката отпуска след 2-3ч
Кракът е бинтован целият и се подпира на твърда възглавница да е нависоко.
Не ме е боляло.Не съм искала обезболяващи.
Добре е да се стане и да се пораздвижи човек до wc,в стаята или коридора.
Аз си носих щеки,но не ги ползвах.

# 69
  • София
Аз минах лазерна аблация и склерозиране миналия петък при д-р Кючуков (Зравето). Сега съм с медицински чорап, който нося постоянно, имам две лепенки, които докторът ще махне сега в петък, като отида на контролен преглед. Имам лека болка в прасеца, която сякаш отминава със всеки ден.

И аз се бях панирала, не спах преди операцията. Но мога да кажа, че екипът бе много спокоен и любезен, успокояваха ме през цялото време, постоянно ме питаха как съм. По време на самата операция не виждах какво правят, имаше чаршаф пред лицето ми (като на истинските операции), но през цялото време ме предупреждаваха като ще ме боцнат за упойка, казваха и какво правят. Не ме е боляло изобщо, усещах само лекото боцване на иглата за упойката. Усетох леко затопляне при лазера, но ми пръскаха крака с дизефектант и ме охлаждаше. Преди операцията  ми дадоха леко успокоително само.

Мога да кажа, че не беше толкова страшно, колкото си мислех, сега се надявам ефектът да си заслужава усилията и парите Simple Smile

Какво е "тумесцентна анестезия"? Редактивам - сега прочетох какво - местна упойка. Такава ползва и Кючуков. Никакъв проблем.

# 70
Благодаря ви, Catty m и Doli, наистина ме успокоихме, бъдете здрави Simple Smile

# 71
Обръщам се с молба за съвет.От известно време чувствам дискомфорт и болка в единия крак.Опасявам се ,че се касае за разширени вени, тъй като ги виждам ясно изразени, макар и без образуван релеф.Имам и фамилна обремененост.До сега не съм посещавала съдов хирург, иска ми се да отида при някой който наистина ще ми направи обстоен преглед и ще определи реалното състояние на проблема.Моля дайте мнения за специалист, предпочитам Варна или Плевен, тъй като съм от североизточна България, но може и София, все пак става въпрос за здраве.Благодаря

# 72
  • Sofia
Някой с проблемни вени или флебит смята ли да се ваксинира или е направил вече  ваксина против ковид?

# 73
  • София
Някой с проблемни вени или флебит смята ли да се ваксинира или е направил вече  ваксина против ковид?

Аз съм ваксинирана, с Пфайзер. Кючуков ми изписа Натаспин да пия по този повод май, защото в същия ден на първа игла бях при него.

# 74
И аз се чудя какво да правя. Искам ваксина.
Интересно, че варикозната вена и най-силните болки в краката получих на 4 - ти месец от прием на наттокиназа. Бях започнала с НатАспин. Изобщо не очаквах.
Четейки за появата на варикозата, освен познатите причини, беше спомената и- нарушения в коагулацията на кръвта. С висок хемоглобин, който иначе се повлия от наттокиназа, но пък цъфнах с тая вена. Просто не очаквах.

Общи условия

Активация на акаунт