Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 625
  • 860
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Искам да попитам преживелите лазерна аблация и склеротерапия - боляха ли ви вените след манипулацията? Кючуков в петък на контролния преглед ми каза, че било нормално (но ме боля при прегледа с доплер), но забравих да питам до колко време. Но ме наболва доста при допир, а понякога на едно място и просто така. Дори като се мажа с крема, който ми изписа, ме боли.
Иначе с чорапа се чувствам много добре, ама ми е странно като го махна. Сега ми разреши да го махам вечер, като трябва да го нося още 2 седмици.

# 76
Здравейте, преди около 2 месеца си правих склерозация на разширени вени. Вече имам леки нови сини подутини на глезена. Предполагах, че ще избият на нови места, но толкова скоро... Обработените вени все още са кафяви, а вече и нови разширени... отчайващо

# 77
  • София
Аз преди 4-5 години съм правила лазерна аблация при Кючуков на десния крак. Сега трябва да правя и на левия. С разширени вени съм от тийнейджърските години, но общо взето съдовите тогава не ми обръщаха много внимание, тъй като според тях ми била просто много прозрачна кожата. Вече съм месец след втора доза Астра Зенека. Преди втората направих консултация с Кючуков, според когото няма проблем за втора Астра (аз исках и да се консултирам дали да избера Пфайзер или Астра за втора доза). Преди да поставя първата още не бяха излезли данните с тромбозите. Но така или иначе естеството им няма общо с обичайните тромбози или разширените вени. Той ми изписа Натаспин още преди да разбере за това, че съм ваксинирана, а заради риска от тромбози при евентуална среща с Ковид, тъй като си е един вид съдово заболяване.

# 78
Някой с проблемни вени или флебит смята ли да се ваксинира или е направил вече  ваксина против ковид?

Аз, с Астра Зенека, преди да излязат данните за тромбози Blush
Втората игла я сложих със свито сърце, но след нея нямах никакви реакции (след първата- грипоподобни).

# 79
Правила съм склеротерапия при проф.Гиров в ВМА и на двата крака .Доволна съм ,но ходих на едни Lpg процедури и ми се струва,че на единия крак взеха да стават по видими вените .Сутрин изобщо не се виждат ,но вечер се виждат .Взех си чай за разширени вени ,мажа се с един крем .Аз съм си виновна ,но ако се наложи пак ще правя склеротерапия.Чудя се като склерозираме вените ,възтановяват ли се нови или се натоварват другите ??

# 80
Според мен се натоварват другите вени. Няма как да е друго яче. И процедурата е ден до пладне. Оше не съм чула някой излекуван за винаги. При всеки се връща след време. Но и така не става да се стои.

# 81
# 82
  • Sofia
Аз досега ви четох, но реших да се включа в темата Simple Smile Имам незначително изразени разширени вени, но след първа игла Пфайзер започна да ме боли единия крак, определно от вена.Ходих на съдов хирург, който каза че имам едно възпаление на вена в областта на глезена и нищо не се налага. Евентуално, при това по желание, склеротерапия. Но сега след 2ра игла нещо започна много повече да ме боли и лекинко се попритесних.Започна и на другия крак, на същото място под коляното.
Днес и едни кръвни резултати ми излязоха, от профилактиката. Завишени MCНС, холестерол и АСАТ. Чакам да ми се обади личния лекар да каже какво му говорят тези показания, но ми се е спекло. Ще видя дали ще ми отмине, че само 5 дни са минали от ваксинацията, та дано е само някакъв краткосрочен страничен ефект.

# 83
  • Варна
Аз знам от моя личен, че е противопоказно да се бие ваксина, щом имате проблем с вените.

# 84
То всеки различно казва. Затова, откакто я закъсах февруари, в чуденка съм какво да правя. А искам ваксина. То ако те пипне вирус вените няма да са пощадени, така или иначе.

След 3 месеца на Новарикс сега карам на измислени неща. Взех за начало Пайлекс за месец и още 2 неща, но ще карам едно по едно. Не знам ще има ли полза. Преди това по схема пих Випера Реди и Арника.
Мазила какви ли нямам и мажа.
Да кажем, че има някаква полза от Новарикс. Не се прибра чак вената, но не е каквото беше и не боли толкова и да е надуто.

# 85
Как мислите ,може ли захарта ,сладки ,шоколади да са причина за поява на разширени вени ? Четох една статия ,че захарта образува възпаления в тялото,особенно ако е висока уврежда кръвоностните съдове и какво ли още не

# 86
Че не е хубаво да се ядат тези неща е ясно. Ако не за разширени вени, то на останалите системи в организма влияят. Но те не са конкретната причина за разширените вени. Аз тези неща от години (15+) не ги консумнирам и съм пак с разширена вена. Вероятно при ежедневена консумация и количества биха влошили състоянието.

# 87
От какво се получават ,нито работя права или седнала постоянно ,нито съм дебела ,спортувам ,ходя пеша ,пуша по 1-2цигари на ден ,рядко пия алкохол и какво остана ГЕН .Омръзна ми с това ген ген ,няма ли причина която да може да се отстрани ☹
Билки с които да се заздравят ?Решила съм да пия капки от конски кестен ?
Някой знае ли колко пъти може да се прави склеротерапия?

# 88
Ами и аз това се чудя. Като теб съм, само дето не пуша и толкова. Та на когото каквото е писано.

# 89
Baby165, аз взех кестенов лек на билкова аптека (на капки) . Пия още Пайлекс и като го свърша почвам кестена. Посъветваха ме да не пия всичко наведнъж, ама в чуденката какво да взема и купих 3 различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт