Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 635
  • 860
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, и моята аблация мина при Д-р Ангел Радев във Варикс Клиник-Горна Баня. Не беше страшно, не боли толкова, има много убождания за поставяне на упойката, но някак не са толкова страшни на усещане, колкото изглеждат. Позволиха ми да гледам цялата процедура, не ми сложиха, чаршаф пред очите, защото аз ги помолих, беше ми любопитно. Екипа е много готин и в шеги и закачки времето мина. Питах за ваксина, защото аз още нямам, а сякаш ми се ще. Отговори ми, сега 2-3 седмици да изчакам и без това пия натокиназа и фиброзим и после да се ваксинирам. Той беше силно за ваксините, каза, че в нашите случаи е направо задължително, защото не се знае прекарването на Ковид   дали няма да възпали кръвоносните съдове. Много съм доволна от този лекар и процедурата не е страшна, а аз не спах почти месец от притеснение, сега виждам само голям зор с този чорап, едвам го обух днес, някой има ли някакви пинизи за обуване, че голям зор, то и боли след операцията тук-таме и чорапа ми разказа играта, това ми беше сефтето, за да се изкъпя. Склеротерапия на остатъчни вени ще ми прави есента. Бъдете здрави Simple Smile

# 91
Пита ли за конкретна ваксина, или не?
Аз съм и с автоимунно и Пфайзер доста доктори не препоръчват, а от друга страна Янсен, Зенека, Джонсън... май при разширени вени не са подходящи.

# 92
Не съм питала за конкретна ваксина

# 93
Бихте ли споделили как точно се казват тези капки с конски кестен? Или да ги търся в аптеката под това название? Че от години съм на таблетки и ми омръзна вече. Единствено замених за известно време с един крем на Тианде и бях доволна.

# 94
  • Sofia
Гледала си всичко?!? 😳

Къде ти я биха упойката,в гръбнака ли?

Чорапът се обува лесно сутрин още докато си в леглото,краката са отпочинали и както си лежиш вдигаш кракът нагоре и бавно го нахлузваш .
Какъв е чорапът,до коляното или цял до горе?
Гледала съм в алиекспрес и едни стойки за обуване на такива чорапи,но не знам дали са удобни.

# 95
# 96
Благодаря, ще пробвам.

# 97
Doli, при мен упойката не беше в гръбнака, ползваха местна упойка, която представлява физиологичен разтвор със лидокаин, поставя се по дължината на цялата вена, при мен от глезена до ингвиналната гънка посредством 20-30 убеждения. Това всъщност беше най-  гадното, на места почти не усещах боцканията, на места беше доста неприятно, усеща се едно напълване на крака с течност 500 мл.  ми наляха, от самата аблация нищо не усетих, траеше точно 9 мин и 22 секунди лазера (в епикризата го прочетох), чорапа ми обеща точно с такава стойка, за която говориш, удобно изглежда налузиха ми го за секунди, не както днес се пънах 10 минути, явно от липсата на опис с такъв чорап, после си заминах, сега кракът ми има доста синини на места, с чорап не ме боли.

# 98
  • Sofia
Много кратко,9мин22сек 😳
Моите бяха по 1,5ч 😤

# 99
  • София
На мен ми дадоха едно  нещо, което нахлузвам на ходилото и така по-лесно се преплъзва чорапа, но дори и него вече не ползвам. Аз успявам за 10 сек. да го обуя. Но пинизът за мен е да не го обувам като чорапогащник, а слагам на глезена и започвам леко да го изтеглям нагоре, след като мина коляното поизтеглям хубаво в долната част и след това опъвам нагоре. Мен ме боли прасеца, където е склерозирано, от самата абалация не ме боли, усещах само в началото едно придърпване. Но прасецът продължава да ме боли много, вече 3 седмици, на пипане някои вени са едни твърди, по-тъмни са... Нямам търпение да отида на контролен, за да питам, останаха и едни като пяжини, тънки, тъмнолилави, не знам тях как ще ги оправим.

monkey, би ли споделила за цената, дадоха ли ти успокоително преди операцията? Сега боли ли те?

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 17:37 от catty m

# 100
Catty m, благодаря за инфото за чорапа, ще пробвам по твоя начин. Цената на аблацията е 1650. Не са ми давали успокоително, големи шегаджии бяха докторите, даже се посмяхме. Сега с чорапа нямам никаква болка, като го свалих малко понаболява и кракът ми е син-лилав на определени места. И мен ме придърпва нещо, но не е болка,  леко ми е подут глезена, но аз съм само трети ден след аблация. Склеротерапия ще ми прави есента, на остатъчни вени, каза  че само от аблацията няма да се приберат всички разширени, но би трябвало да нямам дискомфорт и подуване, склерото е от 350 до 550 на крак в зависимост колко разтвор и какво ще ползва там. Още не го мисля, защото ми е чак на есен, иначе много мразя да ме бодат.

# 101
  • Sofia
catty m,може ли снимка на уредчето за обуване?

Много са  вдигнали цените...
Преди 6год по 800 лв ми беше аблацията.

# 102
  • София
То не е уред, а от плат, един такъв изкуствен, лъскав, слага се като качулка на ходилото, върху пръстите, продължава малко след петата, по него просто чорапът се плъзга лесно, но реално вече не ми трябва. А иначе на след самата операция ми сложиха чорапа с едно метално устройство, на което бяха нахлузили чорапа и реално така не се опираше на прасеца. Аз не срещам трудности да си обуя чорапа. Удобен ми е и през деня.

# 103
  • Sofia
И аз имах такова лъскаво чорапче,но нещо не успявах да се справя.

# 104
Моите чорапи като ги купих и вътре с тях дойде нещо като хартиен чорап. Първо него се нахлузва, после чорапа отгоре. Но аз никога не съм го ползвала. Даже го хвърлих май. Слагам си много бързо чорапа. Чудя се това нещо хартиеното с някаквъв найлон дали не може да се замени. Някаква найлонова чантичка нещо..? Моята операция е на 1 юли. И ми се е свила душичката. И на мен ми казаха 15 мин е продължителността. Ще видим. Ще разправям после.

Общи условия

Активация на акаунт