Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 111
  • 860
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Със сигурност болката в прасеца ми е от вена.Дълбоко в мускула,ужас.На интервали,силна болка дълбоко в крака.До това място се беше и подуло миналото лято.
Иначе имам и артрозни и ревматологични,че и неврологични проблеми и не знам кое откъде ми идва.Ама е гадно(много даже).

# 511
Аз сума и чорапи накупувах. Едни с пета, други без, трети над коляно, четвърти до коляно. На мен най са ми удобни сутрин до към обяд някъде. После започват да ми стягат, явно краката отичат. Но те и самите  чорапи стават по-стегнати. Отделно ходя вечер на фитнес и там съвсем почват да ми стягат. По принцип във втората половина на деня ми стягат повече край глезена и над глезена. Нещо нито едни не са ми удобни. Последните - без пета (от коляното до глезена)  са ми най-удобни в сравнение с другите. Те пък под коляното много ме стягат. Направо ми прелива коляното над чорапа в вдин момент. Абе мъки ще са. Сега лятото ще видим как ще се оправям. Как ще се носят чорапи не знам. По принцип на работа климатици, хладно, че и студено. Но излизам за обяд и вървя 4-5км в обедната почивка, та тогава ще са жегите. И уикендите де, когато сме по цял ден на вън.

# 512
  • София
На мен ми каза ангиолога да ги нося месец целодневно, а след това само у дома, но то аз целодневно съм у дома
хах. Когато излизам, обикновено ходя поне час и половина (водя /взимам детето от училище и малко пазар). У дома съм на компютър и... абе отичат вечер. Определено с тези чорапи ми намалява болката много , просто се чудя дали не трябва да взема един номер по-малки, така, че да са ми стегнати и от петата към пръстите. А много скъпо излиза проба грешката. Бяха поръчала втори, но ги отказах, реших да се почудя. Обаче трябва поне още два чифта, особено ако смятам да ги поддържам както е описан (пране на ръка, без мачкане, сушене на кърпа без слънце... Rolling Eyes )

# 513
Аз моите от Амазон ги поръчвам и пера в пералнята, суша в сушилня. Не смея да вземам по-хлабави да не е да не вършат никаква работа. Седнала съм и аз по цял ден. Само дето на обяд вървя по час и вечер на фитнеса. Но си отичат.

# 514
  • Sofia
Не се ли скапват бързо от пералня и сушилня?

# 515
Ами нищо им няма на моите. Все така са като нови. Айде едните от докторския офис, да речем маркови. Но и на тези  от амазона нищо им няма. Предполагам са китайски някакви. Може и до късмет да е.

# 516
При мен болката в прасеца започна след тичане по автобуса миналото лятото. Така ме преряза, че след това не можех да ходя. До вечерта крака ми се поду доста и тогава отидох до спешното. Поставиха ми диагноза ХВН като на въпросният крак това, което запомних е, че съм втора степен. От тогава единият ми крак е по-подут. След това ходих на ортопед, невролог и отново на съдов. Заключението е, че тази прорязваща болка е от вена. Не съм вярвала, че вена може да боли така. Изписа ми чорапи за целите крака 1ва компресия и Диокет по 5 на ден за около месец. Изпих си лекарствата и купих чорапите. Нося ги, но вечер е непоносимо. От следобяд краката започват много да ме сърбят и затова ги свалям.

Между другото по въпроса за спортуването. Последният път когато бях на съдов попитах дали мога да тренирам нещо. Той каза, че всичко мога, само щанга с тежести да не вдигам.
От известно време се опитвам да тичам. Уча се все още, но мисля че доста добре ми се отразява тази активност.

# 517
  • София
То и аз възнамерявам да превърна закачалката отново във велоергометър. Правя го периодично, но сега вече е наложително. Изпрах и аз снощи чорапите в пералнята на 15мин. със студена вода и сега съм с тях вече. Така ще е инак това не е пране за мене , то като не може да се нагъват как да ги изпера...Поне аз не мога Satisfied
Аз вече за пореден ден установявам, че ставам с отекли глезени, и в малките часове на ноща започва да ме боли единия крак. Цикълът ми закъснява, това е необичайно, а едва ли има връзка с елкарствата, Натаспин съм пила и друг път, Веносмил не пише нищо в листовката... Но възможно е отоците от това да се получават...

# 518
За чорапите в пералня само на 30-40 градуса перете и не слагайте омекотител. Перете си ги в цветно пране т. к. то е за по-хладка вода всичко ще им бъде наред.

# 519
Здравейте! На 20.04 ми направиха склеротерапия. Още два дни ще нося чорап според препоръките на проф. Гиров. Все още обаче вената е твърда и релефна и усещам болка без чорап. Нормално ли е това? Също така мога ли да спортувам? Забравих да попитам след терапията, а пътувахме доста по празниците и нямах възможност да се обадя и да попитам

# 520
  • София
Аз правих на 11 април склеротерапия и все още съм с чорап. В сряда съм на контролен преглед и тогава докторът ще каже дали да го махна. За спорта ми се струва, че е рано, но си и зависи де, напр. йога не виждам защо не. Довечера мога да видя какво ми е написал Кючукув за това и за посещение на СПА процедури и ще ти пиша.

Мажеш ли се с нещо? Аз мажа с Хепариоид, усещам на едно място леко твърдо и болезнено при допир, другите венички са си сини все още, но реално нямам никакви болки и дискомфорт с и без чорапа.

# 521
Аз правих на 11 април склеротерапия и все още съм с чорап. В сряда съм на контролен преглед и тогава докторът ще каже дали да го махна. За спорта ми се струва, че е рано, но си и зависи де, напр. йога не виждам защо не. Довечера мога да видя какво ми е написал Кючукув за това и за посещение на СПА процедури и ще ти пиша.

Мажеш ли се с нещо? Аз мажа с Хепариоид, усещам на едно място леко твърдо и болезнено при допир, другите венички са си сини все още, но реално нямам никакви болки и дискомфорт с и без чорапа.

На мен ми казаха 5 денонощия с чорап, после още 15 дни само през деня да го нося, но ме притеснява, че боли без него. Днес май ще звъня следобед да питам.
Мажа се с Фиброзинол гел и пия Флебодия всяка сутрин. Това ми изписаха Simple Smile

Ще чакам да пишеш, благодаря!😊

# 522
Здравейте искам да попитам някой да ли знае упражнения за разширени вени?

# 523
Здравейте
Получих разширени вени от вътрешната страна на бедрата през бременността ми, външно нищо не се вижда, но вечер като легна ги усещам. Тогава ходих при един съдов хирург, но той е по-скоро кардиохирург, а ми се иска да се прегледам сега след раждането при някой, който точно с такива по краката се занимава. Носих чорапогащник, 2 компресия, но след раждането не съм много редовна. Къде в София според вас мога да отида за да кажем профилактичен преглед?

# 524
  • Козлодуй
Здравейте искам да попитам някой да ли знае упражнения за разширени вени?
https://www.venite.bg/info/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD% … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

Общи условия

Активация на акаунт