Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 910
  • 860
  •   2
Отговори
# 570
  • Sofia
Може да се спрат,може и да се взимат постоянно.
Аз второто го пия непрекъснато.По едно вечер.

# 571
  • Бургас
На мен ангеологът ми каза най-малко 3 месеца, по-добре 6...
После малко почивка.
В момента съм в почивка.

# 572
  • Sofia
Точно лятото трябва да се приемат.

# 573
  • София
Да, аз искам за десет дни да ги спра, не повече. Просто искам да не мисля за хапчета на морето, да си пийна чаша вино вечерта на верандата ех... То не че не се каня всяка година за това вино и без да приемам лекарства не пия, но е така искам да съм спокойна и свободна Satisfied

# 574
  • Sofia
Аз си пия и вино,и лекарството 😁 ...не заедно

# 575
  • Бургас
Точно лятото трябва да се приемат.
Е нали ако са били приемани с месеци,все пак вените са станали по-устончиви?
Стоя с часове на крак,уж засега нищо не ми се е подуло,но получавам болки и малки синини по краката.
И с Детралекс и през зимата беше така.
Няма особена разлика.

# 576
  • София
Аз си пия и вино,и лекарството 😁 ...не заедно
Имам страх да пия каквото и да било хапче с алкохол. Веднъж за мъжа ми виках линейка след една бира и хапчета...не че не обмислям този вариант, но като че ли по-добре да си пия детралекса и да взема безалкохолна бира за успокоение на психиката Grin Плажуването също ме притеснява, но всъщност аз май от години съм така, болките ми мисля са от неврологичен произход, та вероятно ще се нося ...т.е.. ще се търкалям във вълните хаха. Търсих инфо за Плажуването и естествено най-лесно е да се каже да не се излага на слънце, но ето че открих много интересна и звучаща логично статия.
https://www.credoweb.bg/publication/5666/morskata-voda-idealen-l … i-razshireni-veni

# 577
Milmich,  и на мен вчера ми теглиха задържана кръв след склеротерапия, това за мен беше най- неприятната и болезнена интервенция (след аблация и склеротерапия). Толкова бодене и болка за 5 капки задържана кръв на 10 см участък от крака ми. С много смесени чувства съм за тази склеротерапия, на определени места се получи супер, на други по-зле. Казаха ми, че вената е била много разширена и затова. Ако не бъркам май и Catty m имаше същото преживяване, тоз отток и болезненост минават ли някога?

# 578
  • София
Да, имах такова задържане на кръв, почувствах моментално облекчение след като я изтегли. Това беше 1 седмица след склерозирането и аблацията.  Тогава ми изписа едно противовъзпалително да пия. Не ме е боляло повече.

# 579
Здравейте, аз съм година и половина след склеротерапия. Сега в сряда ще ходя на преглед при д-р Дойчинова в София мед. От време на време мястото на вената се зачервява и става топло и болезнено при допир. Отделно получавам крампи и като че ли ме удря точно там не знам как да го обясня. Иначе пия магнезий и Детралекс от 2 дена.

# 580
  • Г. О.
Ze-ze, може ли снимка на крака,където се зачервява? Мъжът ми има такива зачервявания вече за втори път и си мисли, че нещо го е ухапало, но мен ме притеснява да не е от склеротерапията. При допир е болезнено.

# 581
Сега е нямам, получават се понякога, изглежда като множество тънки и червени капилярчета. Ще снимам като се получи.

# 582
Здравейте, някой има ли отзиви за "Медлайн" в Пловдив?
Имам нужда от консултация със съдов хирург, ходила съм преди години при проф. Анастасов, светла му памет.

# 583
  • София
Ползвам епилатор от 15 год. Сега се зачудих дали е противопоказен при разширени вени?

# 584
  • под тепетата
И аз така, но не мога , а и не бива гореща кола маска според мен. Бях на басейн с топла минерална вода, но и нея не можах да изтърпя много. Веднага започва да ме боли крака. Ходих да се охлаждам под душовете. Най-добре ми се отразява газенето в морето.

Общи условия

Активация на акаунт